Recenze Krájíš, krájím, krájíme - Nůž v kuchyni a jak na to

Krájíš, krájím, krájíme - Nůž v kuchyni a jak na to

Krájíš, krájím, krájíme - Nůž v kuchyni a jak na to

166 Kč
Zobrazit knihu
Ať vaříte doma pro radost, nebo se vaření věnujete profesionálně, potřebujete vědět, jak optimálně zacházet s kuchyňským nožem. Jeho správné držení, broušení a používání vám nejen umožní bezpečnější práci, ale také ji zrychlí a zefektivní. Budete-li krok za krokem sledovat tyto komplexní a snadno... číst celé 

Recenze

8
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Velkou část času, který trávíme v kuchyni potřebujeme na přípravu a krájení surovin. Čím lépe kuchař nože ovládá, tím více času ušetří. Navíc zručnost při krájení nám může ušetřit řadu "patentních" pomůcek, které nás stojí zbytečné peníze a zabírají místo v kuchyni a využijí se jednou za čas. Výtečně napsaná a užitečná je i kapitola o ostření a údržbě nožů. Ačkoli se to často píše, mnoho lidí stále nevěří, že tupé nože jsou nebezpečnější než ostré.
2/02/2024
Avatar uživatele
Asi každý z nás už někdy krájel v kuchyni nožem a podařilo se mu se říznout. Mě se vždy povede se říznout když krájím citrón nebo cibuli, aby to člověk poznal hned a pěkně se to vypálilo. Tato kniha vás provede tím, jak správně krájet ovoce a zeleninu, nebo pečivo. Jaké máme druhy nožů, a proč jsou některé s vroubky a jiné ne. Na které jídlo se používají a jak opatrně nakrájet jídlo, abyste se nepobryndali a nezranili.
28/10/2017
Avatar uživatele
Čtivá publikace o asi nejpoužívanější práci v kuchyni, kterou je krájení. Profesionál čtenáře seznámí s druhy nožů, vysvětlí ,jak a který na co použít. Velmi svědomitě popíše správný postup broušení, ukládání a péči o nože. Další část je věnována prkýnkům na krájení, materiálu ze kterého jsou vyrobeny a následné péči. Následuje doplněno fotografiemi ukazující fáze postupu při zpracování různých druhů potravin . Od toho jednoduchého až po ozdobné krájení a vykrajování. Zajímavé čtení i když laik nebude všechny rady využívat.
17/08/2019
Avatar uživatele
Knihu Krájíš, krájím, krájíme upotřebí každý kuchtík samouk! Naučí Vás jak optimálně zacházet s kuchyňským nožem. Jeho správné držení, broušení a používání Vám nejen umožní bezpečnější práci, ale také ji zrychlí a zefektivní. Budete-li krok za krokem sledovat tyto komplexní a snadno srozumitelné instrukce spolu s jednoduchým a přehledným obrazovým doprovodem, naučíte se, jak správně krájet zeleninu, vykosťovat drůbež, filetovat ryby a mnoho dalších užitečných věcí…
4/09/2020
Avatar uživatele
Jak často se pohybujete v kuchyni ? Pokud v ní trávíte hodně času, tak mi dáte za pravdu, že v ní často potřebujete něco nakrájet. Jenže to se lehce řekne, než udělá. Riziko říznutí je obrovské a než se do něčeho pustíte, je dobré zvážit následky. Proto si raději zkuste pořídit tuto knihu, která se zaměřuje na techniky krájení. Naleznete v ní poměrně slušné tipy, jak se s tím vším elegantně vypořádat a nepřijít zbytečně k úrazu.
29/06/2018
Avatar uživatele
Na vaření mě vždy vadila jedna věc. Je to kupodivu krájení, protože se častokrát stalo, že jsem se řízla. A to je panečku pořádná bolest. Ostrý nůž dokáže provést nepříjemné věci, proto jsem hledala příručku, jak se nezranit. V této knize se naučíte hodně užitečné věci, například správně uchopit nůž, jak se porcuje maso, nebo zelenina. Tipů je tu opravdu hodně, ale co je nejdůležitější ? Že fungují !
31/07/2017
Avatar uživatele
Krájení cibule, mrkve, paprik či pořádného steaku nikdy nebylo snazší než po této užitečné příručce, která vás naučí jak zacházet s pořádným vercajkem, nožem. V knize se ho naučíte správně držet, brousit a používat. Už se vám nikdy nestane, že s cibulí do základu omáčky přihodíte svůj jeden článek prstu. Knihu doporučuji všem kuchtíkům i kuchtičkám, hobíkům i poloprofesionálům. Kniha obsahuje spoustu postupů a naučí vás jak krájet zeleninu, vykosťovat drůbež a filetovat ryby.
16/07/2017
Avatar uživatele
Víte, co jsem vždy záviděla těm skvělým kuchařům, které jsem sledovala v televizi? To, jak umí krájet. Vezmou nůž, během tří vteřin se s tím dvacetkrát dotknou prkénka a vše je hotovo. Myslím, že jako kuchařka jsem celkem obstojná, ale tohle asi nikdy umět nebudu - ačkoli něco samozřejmě krájím denně. Tato knížka mi ale přinesla pár tipů na to, jak techniku zlepšit. Sice jsem se zase o tolik nezlepšila, ale bavila mě.
16/08/2017