Velkou část času, který trávíme v kuchyni potřebujeme na přípravu a krájení surovin. Čím lépe kuchař nože ovládá, tím více času ušetří. Navíc zručnost při krájení nám může ušetřit řadu "patentních" pomůcek, které nás stojí zbytečné peníze a zabírají místo v kuchyni a využijí se jednou za čas. Výtečně napsaná a užitečná je i kapitola o ostření a údržbě nožů. Ačkoli se to často píše, mnoh... číst celéo lidí stále nevěří, že tupé nože jsou nebezpečnější než ostré.
Knihu Krájíš, krájím, krájíme upotřebí každý kuchtík samouk! Naučí Vás jak optimálně zacházet s kuchyňským nožem. Jeho správné držení, broušení a používání Vám nejen umožní bezpečnější práci, ale také ji zrychlí a zefektivní. Budete-li krok za krokem sledovat tyto komplexní a snadno srozumitelné instrukce spolu s jednoduchým a přehledným obrazovým doprovodem, naučíte se, jak správně krá... číst celéjet zeleninu, vykosťovat drůbež, filetovat ryby a mnoho dalších užitečných věcí…
Čtivá publikace o asi nejpoužívanější práci v kuchyni, kterou je krájení. Profesionál čtenáře seznámí s druhy nožů, vysvětlí ,jak a který na co použít. Velmi svědomitě popíše správný postup broušení, ukládání a péči o nože. Další část je věnována prkýnkům na krájení, materiálu ze kterého jsou vyrobeny a následné péči. Následuje doplněno fotografiemi ukazující fáze postupu při zp... číst celéracování různých druhů potravin . Od toho jednoduchého až po ozdobné krájení a vykrajování. Zajímavé čtení i když laik nebude všechny rady využívat.
Jak často se pohybujete v kuchyni ? Pokud v ní trávíte hodně času, tak mi dáte za pravdu, že v ní často potřebujete něco nakrájet. Jenže to se lehce řekne, než udělá. Riziko říznutí je obrovské a než se do něčeho pustíte, je dobré zvážit následky. Proto si raději zkuste pořídit tuto knihu, která se zaměřuje na techniky krájení. Naleznete v ní poměrně slušné tipy, jak se s tím vším elega... číst celéntně vypořádat a nepřijít zbytečně k úrazu.
Asi každý z nás už někdy krájel v kuchyni nožem a podařilo se mu se říznout. Mě se vždy povede se říznout když krájím citrón nebo cibuli, aby to člověk poznal hned a pěkně se to vypálilo. Tato kniha vás provede tím, jak správně krájet ovoce a zeleninu, nebo pečivo. Jaké máme druhy nožů, a proč jsou některé s vroubky a jiné ne. Na které jídlo se používají a jak opatrně nakrájet jídlo, ab... číst celéyste se nepobryndali a nezranili.
Víte, co jsem vždy záviděla těm skvělým kuchařům, které jsem sledovala v televizi? To, jak umí krájet. Vezmou nůž, během tří vteřin se s tím dvacetkrát dotknou prkénka a vše je hotovo. Myslím, že jako kuchařka jsem celkem obstojná, ale tohle asi nikdy umět nebudu - ačkoli něco samozřejmě krájím denně. Tato knížka mi ale přinesla pár tipů na to, jak techniku zlepšit. Sice jsem se zase o ... číst celétolik nezlepšila, ale bavila mě.
Na vaření mě vždy vadila jedna věc. Je to kupodivu krájení, protože se častokrát stalo, že jsem se řízla. A to je panečku pořádná bolest. Ostrý nůž dokáže provést nepříjemné věci, proto jsem hledala příručku, jak se nezranit. V této knize se naučíte hodně užitečné věci, například správně uchopit nůž, jak se porcuje maso, nebo zelenina. Tipů je tu opravdu hodně, ale co je nejdůležitější ... číst celé? Že fungují !
Krájení cibule, mrkve, paprik či pořádného steaku nikdy nebylo snazší než po této užitečné příručce, která vás naučí jak zacházet s pořádným vercajkem, nožem. V knize se ho naučíte správně držet, brousit a používat. Už se vám nikdy nestane, že s cibulí do základu omáčky přihodíte svůj jeden článek prstu. Knihu doporučuji všem kuchtíkům i kuchtičkám, hobíkům i poloprofesionálům. Kniha ob... číst celésahuje spoustu postupů a naučí vás jak krájet zeleninu, vykosťovat drůbež a filetovat ryby.