Časopis Apetit loni uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské a francouzskou kuchyni přichází s knihou věnovanou kuchyni asijské. Těšte se na ohňostroj chutí, barev a vůní! Koukali jsme pod hbité prsty mistrů suši a přes rameno kuchařům těch nejlepších vietnamských bister. Sháněli jsme exotické ovoce a roztodivné bylinky, sami si míchali kari pastu, nakládali kimči, balili jarní závitky a ani na okamžik jsme neodložili hůlky…, říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. Výsledkem našeho snažení jsou ty nejúžasnější originální recepty, které nabízejí země jihovýchodní Asie od Barmy přes Thajsko, Vietnam a Čínu až po Indonésii a Koreu, dodává. Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak a kde nakupovat a použít exotické suroviny (od bylinek až po nejrůznější ochucovadla). Kapitoly: Chuť pravé Asie (ty nejlepší autentické recepty: vietnamská polévka pho, suši, pekingská kachna, indonéská rýže nasi goreng...) Hot & cold (saláty a polévky) Dary země i moře (pokrmy s masem, rybami a dary moře: hovězí satay, kuřecí křídla po vietnamsku...) Někdo to rád ostré (kari, chilli omáčka, marináda terijaki) Wokování (pokrmu z woku) Naplňte to! (čínské knedlíčky, taštičky, jarní závitky a rolky…) Tááák sladké (dezerty, zmrzlina z čaje matcha)
schovat popis- Nakladatel: Apetit
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Vazba: Gebunden
- Počet stran: 164
- Šířka balení: 24.6 cm
- Výška balení: 21.6 cm
- Hloubka balení: 1.8 cm
- Váha balení: 796 g
Recenze
Popravdě, ani suroviny nejsou moc k sehnání, nejsou to věci, které máte doma běžně. Pro mě je to trošku zbytečná knížka, protože tyhle věci zkouším málokdy, ale pro někoho, kdo rád exotická jídla a Asii s všemi jejími zajímavostmi, rozhodně doporučuji koupi alespoň zvážit. Navíc je doplněna o pěkné fotografie.