Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky,...
číst celé
Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky, saláty, chuťovky, masa, ryby, těstoviny a dezertyni tipy, jak zachytit chuť a vůni bylin na zimu. A jako bonus nabízíme kapitolu s pokrmy s jedlými květy a divokým býlím. S námi si vaření užijete!nnnKniha je rozdělena do 8 kapitol:nPolévky (kuřecí vývar s bylinkovým svítkem, mrkvová s koriandrem…)nNa malý hlad (nakládaný hermelín s libečkem, tabouleh, tvarohová pomazánka, sýrová krém s pažitkou…)nMaso (jehněčí, koprová omáčka, kyjevský řízek s bylinkami)nRyby a plody moře (mušle s petrželkou, losos v balíčku, halibut s koprovým pestem)nTěstoviny a nokynVoňavá dochucovadla (bylinkový olej, bylinkový ocet, domácí pesto…)nZ louky a lesanSladké mámení (pavlova, levandulová bábovka, ananasové frappé s mátou, tymiánová sodovka)
schovat popis
Recenze
Kniha se věnuje, jak název napovídá, bylinkám. Je obrovský rozdíl, když se v kuchyni používají čerstvé bylinky a díky této knize dobře poznám, které čerstvé bylinky se hodí ke kterým pokrmům.
Rozhodně jde o velmi užitečnou knihu, která pomůže posunout vaše kuliářské schopnosti o několik levelů dál.
Kniha je opět plná poutavých a krásných fotografií a je velmi přehledná.
Pokud vás zajímá, jak svoje jídlo ochutit zajímavým způsobem a v kuchyni se předvést jako mimořádný hostitel, tohle je opravdu pro vás. Doporučuji.