Banner
Banner

Recenze Bylinky (Edice Apetit)

Bylinky (Edice Apetit)

Bylinky (Edice Apetit)

344 Kč
Zobrazit knihu
Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky,... číst celé 

Recenze

32
4.5
hodnotilo 32 zákazníků
5
25x
4
7x
3
0x
2
0x
1
0x
Jistě mi dáte za pravdu, že bylinky jsou základem. Neobejdeme se bez nich skoro v žádném vaření. Ideálně pak pokud vlastníte zahrádku, na které si můžete vypěstovat své vlastní. Apetit proto připravil... číst celé 
domiky
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Jistě mi dáte za pravdu, že bylinky jsou základem. Neobejdeme se bez nich skoro v žádném vaření. Ideálně pak pokud vlastníte zahrádku, na které si můžete vypěstovat své vlastní. Apetit proto připravil speciální bylinkovou kuchařku. Najdete zde celkem sto dvacet receptů, kde hlavní roli hrají bylinky. Najdete zde recepty na polévky, hlavní jídla i na "sladké tečky" na závěr. Krásné fotografie, doporučuji
28/06/2018
Avatar uživatele
Bylinky jsou takový malý zázrak, který nám příroda dává k dispozici a je skvělé je skvělé s nimi pracovat a umět je dát správně po pokrmů, aby vaše jídlo bylo zdravější, ale také aby bylo chutnější, voňavější a celkově lepší. V kuchařce vás čeká mnoho receptů od předkrmů, různých pomazánek, polévek, až po hlavní chody, které můžete bylinkami velice zajímavě povznést. Kuchařku určitě doporučuji, je originální a skvělá.
5/05/2021
Avatar uživatele
Tuto kuchařku jsem pořídila mamce, jelikož na zahradě pěstujeme řadu bylinek, ale bohužel s využitím řady z nich jsme tak trošku tápaly. Jelikož čerstvé bylinky jsou nejlepší, tak už teď se těším na léto až nám znova obroste zahrada tou voňavou krásou. Na této kuchařce líbí nejen logické seřazení receptů (kategorie např.: Polévky, Maso, Ryby a plody moře, Těstoviny & Noky,...), ale i snadná dostupnost jednotlivých ingrediencí u všech receptů. Koupi mohu jen a jen doporučit! Obzvláště těm, kteří mají možnost pěstovat si vlastní bylinky. Je nutné nezapomínat, že se dají pěstovat i v bytě na parapetu.
12/04/2021
Avatar uživatele
Knihu jsem si pořídila po tom, co jsem začala bylinky pěstovat u sebe doma, a chtěla jsem pro ně najít větší využití, než je jen přidávat do salátů. V této knize jsem našla hromadu inspirace. Najdete tu recepty jak na sladké, tak slané, různé masa, ryby, pomazánky, malé svačinky nebo třeba pití. Kniha je po grafické stránce moc hezky zpracovaná, se spoustou hezkých fotek k jednotlivým receptům, které vás lákají k tomu nějaký ten recept vyzkoušet.
1/10/2020
Avatar uživatele
Bylinky (Edice Apetit) je nádherná kuchařka z oblíbené edice Apetit, ve které najdeme přípravu spoustu pokrmů s bylinkami - využívají se klasické bylinky jako je koriandr, máta, libeček... a připravují se s nimi spousty receptů od polévek, hlavních jídel po nějaké zákusky. Kuchařka je velmi nápaditá, najdete zde spoustu různorodých jídel. Navíc je opravdu nádherná, jsou zde moc hezké fotky pokrmů. Krása.
29/09/2020
Avatar uživatele
Skvělý pomocník pro ty, kteří třebas rádi pěstují bylinky a neví si rady s jejich využitím. Já sama konkrétně jsem hledala recepty na přípravu bylinných sirupů a v této kuchařce jsem se inspirovala. Zároveň nechybí ani receptury na přípravu pokrmů, ve kterých nesmí chybět právě ony bylinky. co se mi nejvíce na sešitech z Apetitu líbí, jsou úžasné a barevné fotografie. díky nim jsou jejich publikace ještě více atraktivní.
23/07/2020
Avatar uživatele
Bylinky jsou mou vášní a neznám kuchařku, která by nechtěla mít doma takový bylinkový záhon, a pokud tu možnost nemá, tak alespoň sušené bylinky. Kniha nabízí mnoho receptů týkajících se bylinek. Bylinky jsou chutné, okoření a ozvláštní každý pokrm a navíc jsou i zdraví prospěšné. Kuchařka obsahuje množství jednoduchých postů, ale i krásných fotografií. Recepty jsou z dostupných surovin, za což dávám velké plus.
31/03/2020
Avatar uživatele
V létě pěstujeme na zahradě bylinky pro vlastní potřebu a tato knížka, která je zaměřená na bylinky je pro mě to pravé ořechové. I tato knížečka je ze série apetit. Moc ráda přidává bylinky do různých pokrmů nebo vyrábím bylinek různé tinktury nebo také i čaje. Recepty jsou v knize hezky přehledné a jednoduše popsané. Kniha se mi moc líbila a jsem ráda že jsem si pořídila. Že je krásně doplněno obrázky.
28/12/2019
Avatar uživatele
Pokud v kuchyni taky rádi využíváte k vaření jídel čerstvé bylinky, je tato kuchařka určena právě pro vás. Obsahuje spousty a spousty receptů, do kterých můžete přidat pár voňavých lístků bylinek a tak si vybere opravdu každý. Recepty jsou velmi chutné a z běžně dostupných surovin. Navíc jsou velmi lákavě nafoceny. Doporučuji tuto kuchařku s bylinkami stejně jako všechny kuchařky z této edice Apetit.
30/11/2019
Avatar uživatele
Bylinky velmi ráda využívám v kuchyni a nejen v ní. Velmi jsem uvítala tuto publikaci, protože mám ráda všechny kuchařky z edice Apetit. Jsou skvělé, jedinečné, originální. I tato kuchařka obsahuje šmrncovní recepty, podle kterých lze připravit báječné pokrmy s využitím bylinek. Jsou tam dobré tipy a rady, jak bylinky v kuchyni zužitkovat co nejvíce a nejkvalitněji. Super jsou i doprovodné barevné fotografie.
12/11/2019
Avatar uživatele
Další moc zajimava kniha o bylinkami. Doma na vlastní zahradce mame nějaké druhy bylinek. Ikdyz se je snazim dávat do různých druhu jídel, tak mě trochu chyběl nějaký návod kam je mam vlastně použit. Diky této publikaci uz aspon trochu vím, kde se jaka bylinka více hodi a kde zase jiná. V knize je plno receptu kam se bylinky daji použit, hlavne na maso. Ale překvapilo mě, ze bylinky se daji použit i do sladkých jídel.
30/09/2019
Avatar uživatele
Bylinky do kuchyně prostě patří. Dávám je téměř všude, do každého jídla. Nejen, že jsou zdravější než například sůl, ale také je skvěle ochutí. Tato knížka z edice kuchařek Apetit Vám poradí nejen recepty s bylinkami, ale také jak je můžete používat a kde. Tuto kuchařku plnou bylinek určitě doporučuji a snad Vás nadchne minimálně jako mě. Kniha je přehledná a navíc doplněna krásnými, živými fotografiemi.
17/04/2019
Avatar uživatele
Jsem velice ráda, že používání bylinek při vaření se znovu vrací do kurzu. Já osobně miluji dochucovat jimi jídla a myslím, že dokážou výslednou chuť pokrmu pozvednout na zcela jinou úroveň. Doporučuji všem se zájmem o zdraví a přírodnější kuchyni. Naleznete zde spoustu receptů a nápadů na užití bylinek, od těch známějších až po originálnější, jako je třeba sladké pečení s bylinkami (ano, je to možné! :-) Jako vždy jsou recepty krásně přehledné a vybavené lákavými fotografiemi.
31/03/2019
Avatar uživatele
Bylinky jsou v kuchyni dost často podceňované, což je ohromná chyba, protože dodávají jídlu báječnou chuť a mnohdy to jsou právě bylinky, co udělají z dobrého jídla jídlo fantastické. Mám štěstí vlastní zahrady, která mě zásobí například libečkem, bez kterého si nedovedu představit polévku, nebo koprem. Bazalku a mátu zase pravidelně dokupujeme. Kniha pomáhá každému využít maximální potenciál bylin a využít jejich chuť v kombinaci s nejvhodnějšími pokrmy.
5/01/2019
Avatar uživatele
Jedna z mých nejoblíbenějších knih z této edice. Nenapadlo mě, co by se všechno dalo dělat s bylinkami a jak umí jídlo ozvláštnit. Můžete si připravit různé chlebíčky, ryby, masa, ale i báječné limonády nebo pomazánky. Vzhledem k tomu, že jsem začala odebírat biobedýnky, jejichž obsahem jsou často bylinky, které ani neznám, jsem za tuto knihu opravdu vděčná, protože bylinky ani nemusím sušit, jak se rychle spotřebují.
5/06/2018
Avatar uživatele
Pokud máte rádi bylinky a někdy si nevíte rady, jak a kde je použít, tak určitě sáhněte po této knize. Já sama jsem před tím používala samé "nudné" kombinace, ale díky ní jsem zjistila, že existuje nepřeberné množství možností, kde bylinky přidat a zkombinovat. Kniha je krásně zpracována a každý si v ní najde to své, protože obsahuje více než 100 receptů, které jsou hezky a přehledně rozděleny do kapitol.
4/11/2017
Avatar uživatele
Zajímavá kniha od mého milovaného Apetitu.
Kniha se věnuje, jak název napovídá, bylinkám. Je obrovský rozdíl, když se v kuchyni používají čerstvé bylinky a díky této knize dobře poznám, které čerstvé bylinky se hodí ke kterým pokrmům.
Rozhodně jde o velmi užitečnou knihu, která pomůže posunout vaše kuliářské schopnosti o několik levelů dál.
Kniha je opět plná poutavých a krásných fotografií a je velmi přehledná.
11/09/2017
Avatar uživatele
Kniha bylinky je naprosto skvělá. Moc ráda používám bylinky do všech jídel a pokrmů, protože hezky jídla ozvláštění a dají jim jinou chuť, nádech a úplně je dokáží mnohdy pozměnit.... Jsem ráda, že existuje právě kniha Bylinky, která se zaměřuje na všemožné bylinky a na to, jak je dávat do jednotlivých jídel a pokrmů a vykouzlit z nich skvělé jídla. Pokud máte rádi bylinky, jak čerstvé, tak sušené, tak tato kniha vás okouzlí.
11/10/2020
Avatar uživatele
Nová knížečka od Edice Apetit: Bylinky se jistě bude hodit do každé kuchyně! Určitě každý ví, že máta patří do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Ale zde najdete i jiné vychytávky, jak tyto krásně vonící pomocníky doma upotřebit. ze stodvaceti různých receptů si inspiraci najde jistě každý! Do sbírky Apetit určitě dokoupit!
4/09/2020
Avatar uživatele
Další povedená kuchařka od Apetitu je zaměřená na bylinky. V kuchařce najdete spoustu receptů, ve kterých jsou obsaženy různé druhy bylinek. Výhodou je, že receptů je zde celá škála, takže ať již budete připravovat mojito nebo třeba polévku, tak si v této kuchařce přijdete na své. Kuchařka je opět povedená, obsahuje moc hezké fotografie a opravdu stojí za to. Opět tuto kuchařku z edice Apetit doporučuji.
20/03/2019
Avatar uživatele
Pokud se snažíte vyhýbat chemickým ochucovadlům nebo kořenícím přípravkům v pytlíčcích, bude pro vás tato kniha hotovým pokladem. Najdete tu přes sto receptů, ve kterých můžete využít čerstvě vypěstované bylinky a zdaleka to není jen ochucování například masitých pokrmů, jsou to i různé polévky, pomazánky, dokonce i nápoje. Zkoušela jsem nakládaný hermelín podle kuchařky a řeknu vám, že tak rychle nám ještě nikdy nezmizel.
7/11/2018
Avatar uživatele
Krásná kniha o využití bylinek v běžné i méně běžné kuchyni. Bylinky jsou krásné a přehledné strukturovanou knihou, ve které se dá snadno listovat podle toho, zda chcete bylinky vyzpjzit v polévce, nebo třeba salátů či něčem menším k zakousnutí, nebo třeba rovnou hlavním jídle. Líbí se mi jednotlivý popis těch nejběžnějších bylinek i upozornění na to, v jakém stadiu jsou do kterého pokrmu nejvhodnější a se kterými raději šetřit. Povedená apetitovka.
6/10/2018
Avatar uživatele
Jak dodat vaším jídlům tu pravou chuť a vůni... No přece bylinkami a kořením a o to lepší bude, když si jej můžete vypěstovat doma sami. Kniha nabízí velkou škálu receptu na masita jídla, bezmasá, polévky, různé sendviče, ale i nápoje nebo bylinky využijete jako perfektní třešničkou na dortu jednohubek a kanapek. Bylinky můžete použít čerstvé, sušené nebo ve formě domácích olejů, pest a omáček. Fantazii v kuchyni se meze nekladou
26/06/2018
Avatar uživatele
Bylinkami velmi ráda dochucuji nejen jídla, ale i pití, a nejraději si je sama pěstuji, nebo kupuji čerstvé v květináčích, protože chuť čerstvých bylinek je prostě nezaměnitelná, jen jsem vždy tápala, jaké bylinky se k čemu nejvíc hodí a bála jsem se, abych tím celý pokrm nepokazila, ale s tím mi pomohla právě tato kuchařka, takže teď už i bez ní vím, které bylinky se nejlépe hodí k rybě, které k bílému masu a které třeba do dezertů.
14/01/2018
Avatar uživatele
Zvykla jsem si používat bylinky v kuchyni a pěstuji si je v truhlíku za oknem, abych je měla vždy po ruce. Stále jsem je však používala jen do osvědčených receptů a bála se s nimi dále experimentovat a kombinovat. Knihou o bylinkách se mi otevřel nový svět chutí a vůní. Vyrábím si domácí bylinkové oleje a pesta, které si uchovávám i na zimní měsíce. Spousta dalších typů na uskladnění a použití najdete v knize
7/09/2017
Avatar uživatele
Povídání o bylinkách tu moc není, ale najdete tu nějaké tipy jak je uchovávat a podobně, ale spíše se kniha soustředí na recepty, ve kterých využívá nejrozmanitější druhy bylinek. Najdete tu všechno, maso, polévky, dezerty, ryby ale i těstoviny. Ze sladké části jsem zkoušela vařit, a velmi mi chutnal dort pavlova s fialkami, nikdy bych nevěřila, že fialky mohou být tak dobré. Taky doporučuji zkusit levandulovou sodovku, rychlé, snadné a vynikající osvěžení.
1/03/2019
Avatar uživatele
Venku už pomalu začíná podzimní počasí, takže bylinky využijete již spíše jen ty sušené, nicméně i tak se bude hodit tato kuchařka ze edice Apetit. Kuchařka obsahuje mnoho receptů, ve kterých můžete využít právě bylinky. Díky nim pak budou vaše jídla tak nějak lepší a chutnější. Kuchařka je výborně zpracovaná, není proto divu, že jsou kuchařky tak oblíbené. Fotky jsou také bomba. Určitě doporučuji.
30/09/2018
Avatar uživatele
Knihu Bylinky jsem pořídila mamce. Ona totiž miluje bylinky. Sama si je dokonce i pěstuje, má takovou zahrádku, kde najdete vše možné (a snad i nemožné). Takže pár tipů na to, jak je používat, se jí určitě hodí. Knihu dostala k Vánocům, hned se do ní ponořila, hledala, četla, vybírala a dokonce něco stihla i vyzkoušet. A musím říct, že chuťově bylo vše opravdu výborné. Takže tato kniha je určo tím pravým pro milovníky bylinek.
31/12/2017
Avatar uživatele
Koření či bylinky přidáváme do jídel pořád. Proto je nezbytné vědět, jaké bylinky jsou ty pravé. Kam a jak je využít a co všechno s nimi můžeme vytvořit. K tomu nám pomáhá tahle opět povedené kuchařka od edice Apetit tentokrát specializovaná na bylinky, která mě opět nadchla. Přes sto receptů je krásně rozděleno do osmi kapitol, které jsou přehledné (jak už to u Apetitu bývá). Vím, že se opěkuji, ale tuto kuchařku všem doporučuji!
30/09/2017
Avatar uživatele
Bylinky jsou důležitou součástí pokrmů, které si doma každý den vaříme. Pokud jsou dobře zvolené, jídlo chutná lépe a naopak. V této knize od mého oblíbeného Apetitu opět najdete, jak s bylinkami zacházet, k čemu se jaká bylinka hodí a do čeho ji zase nedávat.
Pokud vás zajímá, jak svoje jídlo ochutit zajímavým způsobem a v kuchyni se předvést jako mimořádný hostitel, tohle je opravdu pro vás. Doporučuji.
30/09/2017
Avatar uživatele
Voňavé bylinky jsou neodmyslitelnou součástí každé kuchyně, ale víte jak je správně použít a které se k jaké surovině nebo pokrmu hodí nejvíce? Využití bylinek k na masa, ryby, do polévek, netradiční i klasické pomazánky, omáčky na těstoviny a další. A co takhle si udělat domácí pesto, bylinkový olej nebo ocet? Vyzkoušejte i bylinky na sladko. Navíc dobré rady a typy na uskladnění a zpracování, ať jsou vždy po ruce
5/09/2017
Avatar uživatele
Bylinky jsou mnohdy to bez čeho si sami ani nedokážeme představit chuť mnohých jídel a tak jsem moc rád za to, že si je sami můžeme takhle pěstovat na vlastní zahrádce a máme možnost si tak uvařit skoro všechno co je jen v této knize uvedeno. Sami si to tedy dost užíváme a máme tak radost z každé chuti, která je nám na talíř naservírována a tak se nebráníme ničeho co by nás mohlo překvapit v ohledu chuti.
23/03/2020