Banner
Banner

Federico Coria

Eli Morandi je spoluautorkou knihy „Italské sýry“. Tato publikace pojednává o jedné z věcí, které proslavily Itálii ve světě, a to jsou sýry. Autoři v knize nabízí na sto různých druhů sýra a snaží se odhalit jejich jejich tajemství, historii a také výrobu. Kromě těchto informací kniha ukazuje s čím lze tyto sýry kombinovat. Ukáže vhodná vína, která se k sýrům hodí, a také také jiné potraviny, s nimiž je sýr možné kombinovat například v nejrůznějších pokrmech. Autoři se také věnují tomu, jak uspořádat hostinu, ve které bude hlavní roli právě sýr a také víno. Kniha také přináší několik receptů, ať tradičních či netradičních, ve kterých lze sýry využít.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Skvělá. Výlet do Itálie.
22/08/2021
Obrázek knihy
Belo napsal/a o Italské sýry
Toto není kuchařka! To je asi první co bych ráda zdůraznila. Ke knize jsem se dostala, protože jsem pracovala v obchodě se sýry a bylo naší povinností umět to co prodáváme popsat svými slovy a doporučit k danému sýru vhodné víno. Tato kniha přesně splnila mé očekávání. Vzhledem k tomu, že jsem milovník dobrého jídla, tak mě čtení opravdu bavilo. Dozvíte se několik dobrých rad i typů. Sa... číst celémozřejmě nechybí obrázky.
31/05/2020
Obrázek knihy
Stella napsal/a o Italské sýry
Itálie je země plná kvalitního a dobrého jídla. Kdo by neznal tradiční italské pokrmy, jako jsou těstoviny, pizza nebo zákusek tiramisu. Ale další pochoutkou, kterou můžete v Itálii sehnat, jsou jejich sýry. A tato kniha je plná italských sýrů, o kterých se dozvíte ty nejzákladnější a nejzajímavější informace. Kniha obsahuje rady, s čím můžete jednotlivé druhy sýrů kombinovat, jak je uc... číst celéhovávat nebo jak s nimi pracovat.
31/03/2020
Obrázek knihy
Krok napsal/a o Italské sýry
Na cestu do Itálie jsme se chystali vážně roky a když už jsme měli vše připravené, padla mi do oka tato kniha, ve které jsou uvedeny ty nejlepší sýry, které osobně již nyní znám. Ale před samotnou cestou jsem o nich tedy vážně nevěděl vůbec nic. Je fajn si takto rozšířit obzory a pochopit tak co vše nám která země může nabídnout a co vše nám tak nějak naservíruje. Nám to tedy udělalo ne... číst celéskutečnou radost.
3/02/2020
Obrázek knihy
Každý, kdo se chystá nebo pravidelně jezdí do Itálie, by si měl povinně tuto publikaci přečíst. Itálie vyniká výrobou vynikajících sýrů, které jsou k dostání na každém rohu a našinec většinou nemá povědomí, jak který sýr chutná, k čemu se hodí. V této zajímavé a nevšední knize se leccos o sýrech dozví, hlavně s čím je servírovat, jaké nápoje se k nim hodí, jak je skladovat. Velmi pěkný ... číst celéobrazový materiál. Doporučuji.
31/07/2019
Obrázek knihy
Verunka napsal/a o Italské sýry
Tato knížka nám krásně ukáže, jak moc je italská kuchyně rozmanitá a to právě díky sýrům. V této knize je jich rovná stovka. Je tu popsaná historie jednotlivých sýrů, výrobu ale i jaká jsou vhodná vína, když sýry jíme. Což jsem velmi ocenila :-D Knížka je tedy určitě vhodná i pro vinaře, aby věděli, co dobrého k němu zakousnout. Je dost obsáhlá, obsahuje i pár receptů. Takže přeji dobr... číst celéou chuť a krásné čtení.
21/01/2019
Obrázek knihy
Kniha, která popisuje růzdné druhy sýrů, jak jejich výrobu, tak jejich historii i zajímavosti o jednotlivých sýrech. Tato kniha není přímo určena jako učebnice pro výrobu sýrů, to v ní nenalezneme, ale nalezneme velké množtví fotografií konkrétních sýrů, především italských (mozzarella, scamorza, parmazán). Nalezneme v knize také krásné stolování a párování s víny, ke kterému sýru jaké ... číst celévíno patří. Kniha bude zajímavá pro ty, kdo sýry skutečně milují.
9/11/2018
Obrázek knihy
Pro milovníky dobrého vína a kvalitních příloh bude knížka Italské sýry určitě skvělá. Já jsem ji jen prohlédla, protože mě zajímá výroba jednoduchých sýrů z domácího mleka, ale tomu se kniha přímo nevěnuje - je spíše průvodcem po historii a využití jednotlivých odrůd sýra. Takže uvnitr najdete spoustu receptů a především tipů jak se naučit kombinovat kvalitní sýr s kvalitním vínem.**br... číst celé**Nádherná vazba a fotografie.
6/10/2018
Obrázek knihy
Vendy napsal/a o Italské sýry
V Itálii jsem se svým manželem byla celkem třikrát a pokaždé propadnu kouzlu této země. Itálie je nádherná země, ve které mají krásné památky, nádhernou krajinu, ale i velmi chutná jídla. Jednou ze specialit jsou italské sýry. Tahle kuchařka je zaměřená právě na sýry. Naučí vás čím tyto sýry zapíjet a jak je stolovat. Plno užitečných informací,díky kterým budou sýry chutnat ještě lépe, ... číst celénež jak chutnají.
31/08/2018
Obrázek knihy
Tony napsal/a o Italské sýry
Itálie je nádherná země a v této knize Vám přináší exkluzivní sýry, kterým nebudete moci vůbec odolat. Zjistíte jak se vyrábí a objevíte i jejich velice zajímavou historii. Stanete se znalcem různých kombinací, se kterými budete na večírcích udivovat své hosty. Neváhejte a zkuste i nějaké recepty, žádný učený z nebe nespadl, to si pamatujte. Kniha je skvělá a já jsem byl vyloženě nadšen... číst celéý informacemi, které jsou v ní obsaženy.
30/06/2018
Obrázek knihy
Vlček napsal/a o Italské sýry
O jak já miluju sýry. Hermelín, niva, parmazán, eidam... V knize se dočtete o nových druzích sýra. Poznáte jak chutnají, tedy spíše si o tom přečtete, ale až se vypravíte do Itálie, určitě budete znalý a budete si moct dopřát ochutnávku sýrů. Přemýšleli jste někdy nad tím, že se k sýru hodí víno? Jenomže jaké? Tato kniha vás naučí rozpoznávat sýry, správně sýry konzumovat a seznámí vás ... číst celédokonce i s historií některých sýrů. Tak s chutí do toho.
28/10/2017
Obrázek knihy
Ev napsal/a o Italské sýry
Italské kvalitní sýry jsou proslulé po celé zeměkouli. Vždyť to italové jsou mistry v pizze i sýrech. Právě díky spojení těchto dvou úžasných laskomin - pizze a sýrů, vznikla má nejoblíbenější quatro formagi pizza.
V této publikaci naleznete, jak se sýry vyrábějí, jakou mají historii a dlouholetou tradici, nebo jak máte sýry kombinovat a jíst, aby byly ještě lahodnější. Zkrátka kni... číst celéha plná zajímavostí o sýrech.
30/09/2017
Obrázek knihy
Tahle kniha je dobrá pro fanoušky sýrů. Ostatní mají smůlu. A nejedná se o ledajaké sýry, vrhneme se rovnou na ty italské a uvidíme, jak jsou kvalitní. Že se nejedná o žádné propadáky, pochopíte při prvním ochutnání. V knize se dozvíte velice zajímavé věci, které pro Vás budou novinkou. Odhalíte jejich historii a naučíte se je kombinovat s jinými produkty. Dokonce tu je i několik recep... číst celétů, které můžete vyzkoušet. Kniha je prostě výborná.
13/08/2017