Americká spisovatelka Diana Rosen je velkou milovnicí klasických sypaných čajů. Podrobně se tedy zabývá jejich historií, vývojem, ale také mnoha dalšími zvyklostmi. Zejména ve východních kulturách mají sypané čaje široké zastoupení a každá odrůda má nejen různou historii, ale také mnohé další odrůdy, složení i vliv na lidský organismus. V každém prostředí, zejména Asie, se poté jinak vyvíjela tradiční podání, ale i celé obřady. Pro studium čajů navštívila tato autorka Indii a v budoucnu se chystá také do Číny a Japonska, kde je tradice čajů velmi pestrá. O jednotlivých druzích čajů, jejich přípravě, ale také jejich zásadách pro podávání nebo chutnání napsala tato autorka hned několik oblíbených knih. Zatím jich má na svém kontě třináct, tři z těchto knih byly přeloženy také do českého jazyka a to konkrétně "Rádce milovníka čaje", "Rádce milovníka kávy", nebo "Rádce milovníka zeleného čaje".