Nová kuchařka Grilování z Edice Apetit nabízí ty nejlepší nápady (nejen) na gril. Ze 130 ověřených receptů si vyberou ti, kteří se chtějí naučit základy grilování, i ti, kteří chtějí vyzkoušet něco nového. Autorka knihy Kateřina Švejdová je i autorkou úspěšné kuchařky Maso z Edice Apetit, takže...
číst celé
Nová kuchařka Grilování z Edice Apetit nabízí ty nejlepší nápady (nejen) na gril. Ze 130 ověřených receptů si vyberou ti, kteří se chtějí naučit základy grilování, i ti, kteří chtějí vyzkoušet něco nového. Autorka knihy Kateřina Švejdová je i autorkou úspěšné kuchařky Maso z Edice Apetit, takže si na přípravě a výběru receptů dala opravdu záležet. V kuchařce ale najdete i pokrmy bez masa, zeleninové přílohy, neotřelé dipy, sladkosti a drinky, říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.
Vaření pod širým nebem je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat léto. Díky této kuchařce připravíte na grilu jak rychlou večeři, tak i pohoštění pro partu přátel - a to od předkrmu po sladkou tečku. Dozvíte se v ní, jak udělat fantastické burgery a vyladěné steaky, naučíte se pravidla správného grilování, jak maso marinovat, jak ochutit dipy atd. S kuchařkou Grilování se stanete mistry grilu!
160 stran pečlivě vybraných redaktorkami a čtenáři časopisu Apetit vyzkoušených receptů, je rozdělena do 10 kapitol:
Předkrmy
Hovězí, telecí a jehněčí maso
Vepřové maso
Drůbeží maso
Mleté maso
Ryby a plody moře
Bez masa
Přílohy a dipy
Sladké osvěžení
Servis
schovat popis
Recenze
Recepty ke grilování jsou tu některé složitější (ale on to tak apetit prostě mívá obecně, no), tak se tu naštěstí najdou i ty úplně obyčejné, na kterých se snad nedá nic zkazit. Báječné jsou hlavně recepty na dipy a omáčky, kvůli kterým mě kuchařka zajímala především.
Občas ale dojdou nápady na grilování, na omáčky a marinády, a tak přijde k ruce tato pěkná kniha z mojí oblíbené edice.
Opravdu doporučuji, pokud vám chutná vše z grilu - dozvíte se tu totiž, co vše jde ogrilovat.