Banner
Banner

Recenze Kulinárium

Kulinárium
Kulinárium Zdeňka Pohlreicha je kniha, která měla vzniknout už dávno. Říká se, že vaření je forma umění, ale pravda to určitě není. Jde o řemeslo, které si může osvojit v podstatě kdokoli, kdo má dostatek zdravého selského rozumu a trpělivosti se naučit základní postupy a potom je aplikovat.... číst celé 

Recenze

27
4.0
hodnotilo 27 zákazníků
5
17x
4
4x
3
4x
2
0x
1
1x
Skvělá kniha pro milovníky jídla! Nejde pouze o knihu plnou receptů, postupů a podobně. Kulinárium je o ovládnutí základních kulinářských pravidel. Zdeněk Pohlreich vás v knize provede uměním... číst celé 
PinguElí
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Skvělá kniha pro milovníky jídla! Nejde pouze o knihu plnou receptů, postupů a podobně. Kulinárium je o ovládnutí základních kulinářských pravidel. Zdeněk Pohlreich vás v knize provede uměním vaření takovým způsobem, že se vaření stane nečím novým. Vysvětlení všech metod tepelných úprav vás donutí vaření ,,pochopit,, a ne jen slepě poslouchat recepty. Právě tato odlišnost od ostatních kuchařek je tím důvodem proč vybrat právě Kulinárium. Po přečtení nebudete kuchařky téměř potřebovat a budete se řídit vlastní hlavou a citem:)
21/11/2017
Avatar uživatele
Kulinárium Zdeňka Pohlreicha není jen kuchařská kniha, je to v podstatě učebnice. Autor zde popisuje a hlavně vysvětluje podstatu jednotlivých metod tepelné úpravy jídla. Každou kuchařskou techniku pak prezentuje několika příklady receptů, kde danou techniku využijete v praxi. Tím je tato kuchařka opravdu výjimečná. Doporučuji ji všem, komu nestačí jen slepě následovat něčí pokyny, ale potřebují rozumět, jak to funguje a proč to tak je.
30/06/2019
Avatar uživatele
Pro mne velké zklamání. Vařím často a ráda, přesto je tato kuchařka určena spíše "odborně zasvěceným", než "široké veřejnosti". Je to takový knižní Masterchef - spoustě výrazů nerozumíte, ale rádi se na to koukáte. Bohužel 70% jídel nikdy vařit nebudu. Škoda, příště holt Vaněk a Prakul. Působí dojmem, že je dělaná na kšeft. Už bych si jí nekoupila. Poloprázdné stránky. Nic nového jsem se nedozvěděla. bohužel.
26/06/2018
Avatar uživatele
Mistr kulinářství a vaření Zdeněk Pohlreich a jeho skvělá kniha Kulinarium. Je plná receptu, které jsou jednoduše a pěkně popsané. Vysvětluje různé procesy vaření, provede základními i pokročilými způsoby vaření a přípravy jídel obecně. Je prostě jiná, než klasická kuchařka a stojí za to!!!
Doporučuji nejen příznivcům Zdeňka Pohlreicha, ale také všem kutilum a kuchařům :))). Hodnotim velice kladně!
26/11/2017
Avatar uživatele
Mám Zdeňka Polreicha, jeho recepty a kuchařky moc ráda, a na tuto knihu jsem se opravdu těšila. Nicméně celý zážitek z knihy mi kazilo zpracování, to bylo jednoduše šílené. Poloprázdné stránky, malé písmo, a ještě k tomu ve špatné barvě..opravdu škod,a kdyby to byla kniha klasického formátu, tak by možná vypadala podobně, jako ostatní knihy, ale čtenářům by se alespoň dobře četla. Obsahově nemůžu vytknout ani slovo, spousta užitečných rad a informací.
5/01/2018
Avatar uživatele
Obsahově sklvělé, jak je obvyklé u Zdeňkových kuchařek. Graficky katastrofa, šedé tenké písmo špatně čitelné, obzvláště na žlutém podkladu. Škoda.
25/12/2017
Avatar uživatele
Kniha má pro majitele velký přínos
20/04/2021
Avatar uživatele
Tohle není jen obyčejná kuchařka, ale díky ní se toho můžete v kuchyni hodně přiučit. Zdeněk Polreich tu představuje velkou škálu technik a metod, které v kuchyni lze použít, a ke každé z nich připojuje na ukázku několik skvělých receptů, pomoci kterých si danou techniku osvojíte. Zkusíte si například pošírování, pražení, dušení, pošírování, uzení nebo fritování. Něco je lehčí, něco těžší, ale recepty jsou popsány velmi dobře, a různé techniky vaření dají vaším pokrmům úplně jiný rozměr.
1/04/2019
Avatar uživatele
Kulinárium jsem darovala mamince k Vánocům, to mi ovšem nezabránilo si ho alespoň zběžně prolistovat. A za mě bezva. Hned na začátku se dozvíte o jednotlivých způsobech úprav jídla, což se mi na knížce líbí, je to zas něco jiného, i rozdělení receptů tomu podléhá. Myslím si že se knížka uplatní v každé kuchyni, recepty nevypadaly většinou nijak složitě, byly dobře popsané, navíc v celé knize krásné fotky.
31/03/2018
Avatar uživatele
Obsahem je Kulinárium perfektní, zpracováním je tahle knížka šílená. Někdy mám pocit, že se snažíme být tak moderní a netradiční, až je forma na úkor obsahu. A to je třeba u téhle publikace docela škoda. Jinak postupy a technologie přípravy jídel je tu popsána dokonale. Věřím, že s těmito recepty a návody zvládne přípravu některého z pokrmů úplně každý. Kdyby kniha vypadala líp, určitě by to mohl být moc pěkný dárek.
31/12/2017
Avatar uživatele
Tuto knihu bych doporučila všem lidem kteří mají už s vařením bohaté zkušenosti. Dozvíte se tu různé techniky vaření a spoustu receptů. Kniha je vhodná pro absolventy gastronomických škol a lidem, kteří se vaření opravdu věnují do detailu. Já osobně jsem za tuto kuchařku moc ráda, akorát bych zde vytkla panu Pohlreichovi to, že by tu mohlo být více fotografií. Na druhou stranu jsem se zde dočetla spoustu nových věcí.
10/03/2022
Avatar uživatele
Zdeňka Polreicha mám opravdu ráda, podle mě je to jeden z nejlepších kuchařů v naší zemi. Tato kuchařka je skvělá a potěší i ty nejmlsnější jazyky, protože si můžete pomocí jí připravit opravdové speciality, na které se vám budou sbíhat sliny i jen když si kuchařku prolistujete. Je libo třeba jarní závitky, humrový koktejl, vegetariánský burger nebo uzený jazyk s křenovou kaší? Jak vidíte, vybere si opravdu každý, jelikož recepty jsou velmi rozmanité a prolíná se jimi spousta různých kultur a zemí.
1/08/2021
Avatar uživatele
Tato kniha s názvem ''Kulinárium'' byla moje druhá kuchařka od pana Zdeňka Polreicha. Tato kniha mě jako první zaujala svým opravdu povedeným obalem, který je velmi originální. Autor této knihy nám ukázal nový pohled na svět vaření, moc se mi líbilo pojetí knihy, pana kuchaře mám moc ráda a jsem nadšená, že se mohu nějak inspirovat jeho prací. Po přečtení knihy jsem získala k vaření úplně jiný vztah.
23/05/2020
Avatar uživatele
Kulinírium je další kniha od Zdeněka Pohlreicha, která je ajkási směs uplně všeho. Nemyslímto ovšem zle, prostě je to taková směs, jako když vejdete do kuchyně, která možná spíš trochu připomíná laboratoř. Kuchařka je to velmi kvalitní, ke všemu obrázek, což jje velmi důležité. Pekný recept a ingredience všdchno co má být. Zatím všechno recepty co jsem vyzkoušel byli opravdu dobré a tutídž není důvod tuto knihu nedoporučit.
1/07/2019
Avatar uživatele
Tato kuchařka od Zdeňka Polhreicha je hodně dobrá. Líbí se mi asi nejvíce ze všech knih, které jsem měla od něho v ruce. Přijde mi jakoby nejvíce o vaření. Ano, to jsou i ty ostatní, ale kdo měl možnost porovnání tak mne nejspíše rozumí. Tady je vše dokonale přehledné, srozumitelné, ale to je Zdeňkovi vlastní. Jsou zde také super fotografie nad kterými člověk vyloženě slintá jen se zakousnout a ochutnat.
31/08/2018
Avatar uživatele
Výborná kniha/ kuchařka, která udělá radost nejen fanouškům Zdeňka Pohlreicha. V knize se nachází senzační ilustrace od Lukáše Hrubce a také Josefa Blechy. Obsahuje 100 receptů a různé metodiky vaření. Navíc je doplněna o nádherné fotografie pokrmů. V knize se dobře orientuje a podle receptů se dají uvařit opravdu výborné jídla. Rozhodně doporučuji, tato kniha je také vhodná třeba jako dárek. Je prostě báječná.
30/06/2018
Avatar uživatele
Knihu ´jsem zakoupila jako dárek pro začínajícího kuchaře. A skoro jsem si ji nechala doma. Kromě moc dobrých receptů a fotek, při nichž se sbíhají člověku sliny v puse, obsahuje kniha základní pravidla, která by měl ctít každý kuchař. Zdeněk Pohlreich ve své kuchařce ukazuje, jak se dá vařit chutně a kvalitně a také efektivně. Všechny nabízené rady a tipy jsou popsány srozumitelně a navíc jsou praktikovatelné i v běžné kuchyni.
30/12/2021
Avatar uživatele
Tahle žlutá kniha s tváří Zdeňka Pohlreicha je vážne skvělá. Nejen skvěle zpracovaný přebal, ale také její obsah jsou vážně super a tak si jeho recepty rádi užíváme s celou rodinou. Musím uznat, že ne vždy je snadné sehnat veškeré suroviny a tak si dle sezony a chuti musíme dopředu rozmyslet co si připravíme a zavčasu vše sehnali. Výsledek je ale vážně skvělý a s chutí si tak často recepty zopakujeme během roku i několikrát.
16/12/2019
Avatar uživatele
Se Zdeňkem Pohlreichem si užijete na talíři jen to nejlepší. Oblíbili jsme si jeho dušené kuře na hříbkách, tedy pokud je zrovna v lese najdeme a pak taky pečený roštěnec s ředkvičkovým dipem a hlavně když jsou čerstvé z naší zahrádky, tak si to užíváme úplně nejvíc. Je to prostě zážitek, vařit si a péct jen to nejlepší co nám autor nabídl. Kulinárium je něco naprosto úžasného a každý by si měl tuhle kuchyni vyzkoušet.
16/12/2019
Avatar uživatele
Krásně graficky zpracovaná kniha, která přináší recepty rozdělené podle způsobu přípravy. Na úvod je teoretické vysvětlení určitého procesu a následuje několik receptů. Doporučuji.
13/01/2019
Avatar uživatele
Kulinárium je skvělá kniha - s jedinou výjimkou, a tou je provedení. Nerozumím, proč jsou dvě třetiny stránek s recepty prázdné, a ve spodní třetině bílé stránky se stydí šedá maličká písmenka. Jinak skvost pro všechny, kdo rádi vaří a rádi se něco naučí.
15/11/2017
Avatar uživatele
Něco zase trochu jiného. V této kuchařce Zdeněk Pohlreich přehledně vysvětluje všechny metody tepelných úprav a demonstruje je na nápaditých receptech, které bezpečně zaujmou. Zakládá si na teorii, že vaření řemeslo, které si může osvojit v podstatě kdokoli, kdo má dostatek zdravého selského rozumu a trpělivosti se naučit základní postupy a potom je aplikovat. Kulinárium obsahuje 17 metodik, 100 receptů s lákavými fotografiemi jídel a osobité ilustrace.
27/11/2020
Avatar uživatele
Máte rádi Zdeňka Pohlreicha? A chcete nějaké nové tipy a rady, které využijete v kuchyni? Tak právě prohlížíte tu správnou knihu. Díky ní totiž pochopíte, že naučit se vařit prostě může každý - stačí znát pár základních pravidel, které vám Pohlreich v této knize velmi pěkně představí. Jakmile ji dočtete, budete mistry v rozlišování různých tepelných úprav a vaření vám půjde skoro samo. Kulinárium je prostě zase trochu jinou kuchařkou.
16/03/2021
Avatar uživatele
Tato kuchařka mě velmi, velmi zklamala. Čekala jsem od ní asi trochu něco jiného. Metody mě opravdu nebavilo číst, a žádné extra vychytávky tam nebyly a nové informace? Tak to také ne. Ani recepty mě nenadchly. Vyzkouším jen dva recepty a knihu pošlu dál. Myslím, že prodejná je jen díky známému jménu autora, protože ani graficky se nepovedla. Zdeněk Pohlreich má o dost lepší jiné kuchařky, raději se podívejte na jiné jeho tituly.
15/08/2021
Avatar uživatele
Zdenka Polhreicha mám jako kuchaře moc ráda ( i když teda mohl by si odpustit ten jeho hrubý slovník).Tahle kniha (kuchařka ) je naprosto skvělá a mám velikou radost, že ji mám ve své knihovničce . Najdeme v ní plno chutných a na pohled krásných receptů, které můžeme uvařit k obědu, k večeři, když přijede návštěva , nebo jen tak , když dostaneme chut na něco sladkého. Za mě jasná jednička. Doporučuji!
8/05/2018
Avatar uživatele
Zdeněk Pohlreich je skvělý kuchař a gurmán a ví jak napsat knihu pro všechny. Ano i pro laickou veřejnost. Tady mě velmi baví, a diky za to, že popisuje základní postupy vaření. Protože pardon ja tedy opravdu všechno neznám a to se v kuchyni pohybuji denně. Kniha mi velmi rozšířila obzory a velmi často po kuchařce sáhnu, když už mi dochází fantazie, co vařit. Doporučuji všem začínající i pokročilým.
31/01/2018
Avatar uživatele
Zdeňka Pohlreicha jako člověka nemusím, ale jako kuchař, musím uznat, že je dobrý a přesvědčivý. Některé recepty bych sama nesnědla, které připravuje, protože některé mi připadají jako mišmaš.
Co si na něm cením, je upřímnost k restauracím u nás, kde se vaří. Líbí se mi, že pomáhá lidem, vařit tak, aby to chutnalo všem a nejen aby to esteticky vypadalo hezky, ale aby to bylo i zdravější.
Takže pokud se chystáte učit vařit, já bych Kulináriem rozhodně nepohrdla.
23/01/2018