Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte...
číst celé
Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní!
Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží, na sýry do Alp i do cukrárny na sladkosti (těšte se na crepes Suzette, meringue s levandulí, makronky, creme brulee, třešňový clafoutis, čokoládový fondant, tarte tatin…)
Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít francouzské suroviny (od sýrů až po víno) a prozradíme i tipy, jak jíst a žít jako Francouzi.
schovat popis
Recenze
Tato kuchařka Apetitu mě opravdu moc zaujala už samotným přebalem, který je z celé edice nejspíše nejlepší. Jsou na něm slaďounké pastelové makronky, které jsou jako moderní maskot francouzských sladkostí. Tato francouzská kuchařka se ale neomezuje na sladkosti, představuje desítky zajímavých receptů, které mají původ v této nádherné zemi. Bála jsem se, že budou jídla složitá, ale až tak náročné tyto recepty nejsou.
Překrásná kuchařka, která láká už svou nápaditou obálkou. Pokud jste jednou ohcutna!i francouzskou kuchyni, pak jste nejspíš už navždy ztraceni. Naštěstí je tu Apetitovsky speciál plný báječných receptu, ktrpere přímo voní vsi tou francouzskou parádou!
Miluju fotografie z Apetitu, hlavně ty od Alenky Hrbkove. A těch je tu velká spousta!
Nádherná kniha s pevnou obálkou. Plná inspirace a dobré chuti.
Publikace patří do edice Apetit na cestách. Stejně jako ostatní knihy z této edice je i toto vydání jednoduše a jasně rozčleněno a doplněno o nepřeberné množství lákavých fotografií.
Osobně nejsem přílišný francouzský nadšenec, ale ani tak mě tato kuchařka neurazila. Člověk se zde dočtete mnoho zajímavých receptů, typických pro francouzskou kuchyni. Milovníci Francie knihu jistě ocení ještě mnohem více než já, ale i já jsem spokojená a několik receptů bylo odzkoušeno.
Kuchyně francouzů mi byla donedávna cizí, ale musela jsem vyzkoušet některé jejich pochutiny, k čemuž mi pomohla i tato nádherně zpracovaná jednoduchá kuchařka.