William R. Davis

Recenze knih autora


Obrázek knihy
V této knize se dočtete všechno, co jste o pšenici doposud nevěděli – autor se zaměřil na její škodlivé účinky na našem těle a na příkladech několika příbězích nám ukázal, jak ji vnímají lidé v praxi -. Nashromáždil zde všechny plodiny a výrobky, které obsahují pšenici a tak nám „ukázal“ věci, kterým bychom se měli raději vyhýbat.
A nakonec pro nás vytvořil 10 denní detox, během kt... číst celéerého vypustíme ze stravy všechnu pšenici.
Když jsem si přečetla, že bych se na dobro měla vzdát ovesných vloček či rýže, docela mě to zaskočilo, jelikož jsou to suroviny, které používám při vaření i několikrát do týdne.
Je opravdu těžké poznat, která „strategie“ zdravé výživy je ta pravá. V několika knihám jsem totiž naopak četla, že například ovesné vločky jsou nám velmi prospěšné, hlavně pak na mozek, a že jsou jak dělané pro zdravý životní styl. Je asi tedy na každém, aby si našel svou cestu zdravou výživou.
Život bez pšenice : 10denní detox pro mě byla přínosnou knihou hlavně co se týče informací o pšenici a také díky receptům, které zde autor zveřejnil. Možná o prázdninách budu mít chuť trochu zaexperimentovat a do tohoto detoxu se pustím – na to, abyste se do něj pustili musíte mít totiž čas, mnoho nových surovin a hlavně dobrou náladu -. 
8/08/2017
Obrázek knihy
Skvělá kniha o zdravém životním stylu. Napsal ji přímo doktor, který se zabýval výzkumem diabetologie a poté, co předepsal svým obézním pacientům dietu bez pšenice, učinil řadu závěru, které shrnuje v této své knize nazvané Život bez pšenice. Hodně zajímavá kniha plná velké inspirace udělat ten velký krok je zdravějšímu žití - není třeba vysazovat cukr, ale pšenici. Vše velmi vymluvne v... číst celéysvětleno. Rozhodně přesvědčivě.
8/10/2018
Obrázek knihy
Dokážete si představit život bez pšenice? Já jsem si nic takového také dlouho nedokázala představit. Pak mně k tomu však některé okolnosti donutily a byl nejvyšší čas začít jednat. Naštěstí jsem narazila na tuto knihu Život bez pšenice, která mi opravdu moc pomohla. Teď jenom doufám, že i u nás se dostaví kýžené výsledky a vše bude v pořádku a bude nám vše vyhovovat - na posouzení toho ... číst celéje ještě brzy. Každopádně knihu doporučuji - je velmi dobře zpracovaná a opravdu mě zaujala.
27/04/2018
Obrázek knihy
Dlouho jsem řešila nafouklé břicho a zažívací potíže. Po přečtení této knihy jsem pochopila, že mám i já ,,pšeničný pupek". Knížka je v mnoha ohledech poměrně radikální, velmi zajímavé byly pro mne informace o tom, že to, co dnes jíme není pšenice, kterou znali naši předkové. Klidně bych ji mohla mít poloviční, některé informace se na více místech opakují a přesné laboratorní rozbory mě... číst celé také příliš nezajímaly. Ale nakonec je to kniha, kterou OPRAVDU doporučuji každému, kdo se zajímá o své zdraví.
11/12/2018
Obrázek knihy
Je dobré se podívat, jak lidé před 20.lety byli hubení a o tom napovídá celá kniha, která říká,že se dá žít i bez lepku, který je obsažený v každém pečivu. O celém příběhu povídá William R.Davis.
16/07/2018
Obrázek knihy
Pokud máte diagnostikovanou celiakii, tak jako já, nebo jste se jen rozhodli omezit, či vynechat z jídelníčku pšenici a obiloviny, bude pro vás tato kniha velmi dobrým začátkem a rádcem v kuchyni. Obsahuje velké množství zajímavých a velice chutných receptů, po kterých se, díky absence pšenice, budete cítil lépe a lehčeji. Skvělé zpestření jídelníčku nebo celková změna stravovacích návy... číst celéků, to už je na vás, rozhodně se vám otevře nová, zdravější cesta
29/10/2017
Obrázek knihy
V dnešní době je pšenice opravdu ve všem a pokud máte zažívací nebo jiné zdravotní problémy, rozhodně vám k jejich řešení nepřidá. Jelikož patřím už nějaký čas mezi celiaky, brala jsem tuto knihu jako zajímavý pohled na stravování bez pšenice a celkový zdravější pohled na výživu. Kniha je zajímavým pohledem na náš život a to, co v něm můžeme pouhou změnou jídelníčku zlepšit. Samozřejmě ... číst celénesmí chybět skvělé recepty
2/01/2018
Obrázek knihy
Toto je velmi zajímavá kniha, která přináší nový pohled na potravinu, kterou jsme byli zvyklí používat a jíst denně. Já jsem se začala o tuto problematiku více zajímat až poté, co mi lékaři diagnostikovali celiakii, tudíž jsem musela pšenici vyloužit úplně. Zajímalo mě však více názorů na její konzumaci a tato kniha je velice inspirujícím čtením. Pokud vás toto zajímá, bude se vám tato ... číst celékniha líbit a určitě vám přinese nový pohled na běžné stravování
29/10/2017
Obrázek knihy
Jsem už pár let celiakem, a vítám každou novou knihu, která se touto problematikou zabývá, ať už je to kniha receptů, nebo ne, protože ať je to jak chce, bez lepku jste opravdu na jídle hodně omezení, a musíte si dost vybírat, pokud navíc nechcete zruinovat svůj finanční rozpočet. Existují sice i lepší knihy, které pojednávají o "životu bez pšenice", ale tahle nebyla špatná, a některé r... číst celéecepty určitě vyzkouším.
12/01/2018
Obrázek knihy
Perfektní kniha obzvláště pro ty, kdo se potýkají s rozličnými zdravotními problémy a zároveň konzumují pšenici-pečivo téměř v každém jídle. Pšenice na nás má totiž velmi neblahý vliv a i vysazení pouze této jedné potraviny z našeho jídelníčku může vést k pozoruhodným změnám jak ve zdraví, tak i na váze. Vyzkoušejte a přesvědčete se sami. Pšenice nemá negativní účinky jen na tělo ale i ... číst celéna naši psychiku.
5/11/2017
Obrázek knihy
Receptů je to tedy velký zástup a tak se nemusíme bát, že si nenajdeme ten svůj oblíbený, ten který si budeme chtít dělat s velkou oblibou každý den a tak se pro nás stane tak nějak domácím a my ho připravujeme i přátelům. kteří se k nám dostanou a to pro to, že si jsme jisti, že je tohle jídlo prostě to nejlepší a my se s ním chceme prostě pochlubit. Život bez pšenice: 150 receptů pro... číst celé zdravou kuchyni je ta pravá kniha.
7/02/2020
Obrázek knihy
Kniha by se dala nazvat ""Pšenice - náš zabiják"". . . Autor v této knize podrobně a srozumitelně vysvětluje, proč je (dnešní) pšenice tak nebezpečná. Je totiž úplně jiná, než před 100 lety, natož před několika staletími. . . . Doporučujeme všem zvídavým čtenářům, kteří mají zájem se starat o své zdraví (víceméně) sami, když jim nepomůže zkorumpovaný a prolhaný Systém... Systém ovlád... číst celéaný především penězi, a nikoliv péčí o naše zdraví. . . Ka-Han
15/05/2019
Obrázek knihy
Doporučuji i bez pšenice se dá žít.
31/03/2024
Obrázek knihy
Super kniha, plná dobrých receptů.
11/12/2021
Obrázek knihy
Koupila jsem si tuto knihu, abych našla inspiraci na zdravější vaření. Omezit konzumaci pšeničné mouky a výrobků z ní, my ale nepřipadá tak moc snadné. V knize je sice celkem stopadesát receptů. Ale nejsou prostě zdaleka podobné klasické české kuchyni, na kterou jsem byla od dětství zvyklá, hlavně ze školních a závodních jídelen. Takže zatím se podle této knihy inspiruji alespoň zelenin... číst celéovými jídly.
24/11/2021
Obrázek knihy
Kniha Život bez pšenice nás vybízí k zamyšlení se, jestli je pro náš pšenice skutečně prospěšná a jestli za našimi zdravotními problémy nestojí právě tato obilnina. Autor nám vysvětlí, proč není pšenice zdravá a jak nám může škodit. Mluví o tzv. pšeničném břichu, zažívacích potížích, diabetu, vráskách a stárnutí, šedém zákalu atd. a taky uvádí rady, jak bez pšenice žít a co konzumovat. ... číst celéV této knize najdete i recepty bez pšenice.
30/09/2021
Obrázek knihy
Takových knih už bylo, je a bude. Na začátek je třeba asi říct, že mi kniha pasuje spíše na Američany, kteří ve větší míře konzumují pečivo, housky,... Ne, že bych s autorem v lecčems nesouhlasila, to mnohdy ano, ale nic se nemá přehánět, kniha je to vcelku zajímavá a někomu určitě pomůže, ale za mě - pokud není indikace lékařem, tak by se nemělo nic přehánět, zejména ne hazard a pokusy... číst celé s vlastním zdravím.
29/04/2021
Obrázek knihy
Kniha se mi moc líbí, zejména vysvětlení co dnešní pšenice obsahuje versus ta kdysi dávno. S celiakií máme v rodině zkušenosti a je dobré se dopátrat dalších, nových informací. Recepty se mi z velké části líbí. Líbí se mi rozbory, protože mám ráda v těchto věcech fakta. Neřekla bych, že za obezitu může jen pšenice, ale určitě se stala nedílnou součástí produktů, kde vůbec být nemusí a k... číst celéde byste ji nečekali.
25/05/2020
Obrázek knihy
Je to asi tak trochu i trend poslední doby a tak si říkám zda bychom si neměli rozmyslet zda se do něčeho takového vůbec vrhnout a to hlavně z toho důvodu, že se nám může naopak přitížit a našemu tělu to může opravdu velmi ublížit a a to tedy nikdo z nás opravdu nestojí. Proto je tedy dobré si to celé opravdu pořádně rozmyslet a pokud nemáme intoleranci tak raději tak moc striktně nedod... číst celéržovat abych si neublížili.
26/03/2020
Obrázek knihy
Tato kniha se v poslední době stala v naší rodině trhákem, a tak bylo jen otázkou času, kdy se k ní dopracuju i já.

O nepříznivých dopadech pšenice na lidské zdraví se poslední dobou hodně mluví i píše. V čem je ale pšenice tak nebezpečná a proč bychom ji měli chtít vyřadit z našeho jídelníčku? Preventivní kardiolog William Davis ve své knize přináší celkem obsáhlou odpověď ... číst celéna tyto otázky. Především čtenářům na úvod vysvětluje, že dnešní geneticky modifikovaná pšenice má s tou původní, kterou jedli naši předkové, jen pramálo společného. A pak už následuje vyčerpávající výčet negativních dopadů konzumace pšenice a z ní vyrobených potravin na naše zdraví. Není to jen obezita a celiakie – pšenice negativně ovlivňuje i náchylnost k cukrovce či k nemocem srdce. A možností, jakými může způsobovat v našem těle potíže, je bohužel ještě mnohem více. Kniha je doplněna řadou příkladů z Davisovy praxe, kdy vysazení pšeničných výrobků z jídelníčku vedlo k nečekanému zlepšení stavu jeho pacientů. Najdete v ní také několik bezpšeničných receptů, které mi nicméně nepřišly natolik zajímavé, abych je měla chuť vyzkoušet.

A teď jak se na to dívám já: především jsem si uvědomila, jak závažnou změnou musí pro každého celiaka být stanovení jeho diagnózy a přechod na bezlepkovou dietu. Lepek se dnes vyskytuje skoro všude, i tam, kde by ho člověk opravdu nečekal! Dle doktora Davise se bohužel nedá stoprocentně věřit ani bezlepkovým výrobkům či menu, které restaurace označí za bezlepková. Zkrátka co si sami neuvaříte, to nemáte. Na druhou stranu mi té hysterie v této knize přišlo trochu moc a nedokážu prostě uvěřit, že na některá (zejména neurologická) onemocnění může mít (ne)konzumace pšenice až takový vliv. Život bez pšenice se mi místy zdál až moc odborný a když to porovnám s tituly s obdobnou tematikou (např. Jídlo na prvním místě, Bláznivá sexy dieta), nebyl až tak čtivý a zajímavě podaný.
4/03/2020