Banner
Banner

Brunning, Andy

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Výborná kniha, pro někoho, kdo je takovým milovníkem jídla, jako já, to bude podle mě skvělé počtení. Kniha obsahuje desítky otázek, které jste si určitě někdy položili, ale nepřišlo vám důležité si na ně hledat odpověď, ale ty odpovědi jsou někdy opravdu zajímavé, navíc v knize je to podáno takovou formou, která je čtivá a zábavná zároveň. Takže se dozvíte odpovědi na otázky třeba, pro... číst celéč nás fazole nadýmají, proč je tak nebezpečné jíst rybu fugu anebo jak fungují praskací lízátka.
1/03/2019
Obrázek knihy
Tato populárně-naučná kniha vám objasní některé se záhad, které se pojí s potravinami. Některé otázky jsou opravdu zajímavé – dozvíte se, proč někdo nesnáší růžičkovou kapustu, proč po červené řepě moč zčervená, zda jablečná jadérka obsahují kyanid, zda se mohou po sýru zdát zlé sny. Protože je tato publikace netradiční, dozvíte se na začátku informace o organické chemie, abyste chápali... číst celé to, co vám v jednotlivých částech bude sděleno. Tato kniha se tedy opírá o logická zdůvodnění – o vysvětlení pomocí chemie.
29/07/2020
Obrázek knihy
O účincích některých surovin na naše tělo můžeme spekulovat, ale po přečtení této knihy už nebudete pochybovat. Je plná zajímavých postřehů a věcí, které stojí za přečtení. Premisou jsou různé vůně a chutě, ale dostane se i na nebezpečné jedy. Například nechvalně známá ryba Fugu. Nebo je libo poodkrýt tajemství pálivých papriček ? Potěší i barevné ilustrace a také 57 otázek, na které na... číst celéleznete zajímavé odpovědi.
27/03/2019
Obrázek knihy
Kniha dobrá já osobně už od mala pomáhám v kuchyni takže sem poprvé cibuli krájela zhruba v 11 letech často jsem plakala hlavně když jsme vařili guláš po přečtení knihu ale rady zabrali a i můj menší syn když mi pomáhá krájet cibuli dbá na rady a krájí taky bez slz
10/03/2019