Tato kniha je opravdu fenomenální. Gigantická a neskutečná svým rozsahem. A nejedná se o plýtvání stránek, to ani náhodou. Čeká Vás nádherný výlet do světa domácího pečení, na který jen tak nezapomenete. Očekávejte nečekané, ale především kvalitní přípravu pečiva. Mimo tradičního chleba se dočkáte i baget, briošek a mnoho dalších druhů pečiva. Dostane si i na pizzu. Písmo je velké, nebu... číst celédete mít problém se čtením.
Velmi rozsáhlá kuchařka - nebo spíše pekařka. Kniha plná receptů o všem, co lze upéci. Kniha má větší formát, velké množství stran, většina stran obsahuje především text, na důležitých místech najdeme černobílé grafické znázornění důležitých ukázek. Kniha je psána poměrně velkým textem, je poměrně hodně přehledná, na můj vkus až příliš velké písmo a roztáhlý text, čímž se zvyšuje počet ... číst celéstran na každý recept. Sama bych raději volila trochu smrsklejší formát. REcepty jsou především na pečivo pečené pomocí droždí, ale najdeme zde i kvasové recepty.
Bible domácího pečení je tedy opravdu kniha s velkým K! Překvapila me už svým rozsahem - přes sedm set stran! To dnes jen tak nepotkáte. Naštěstí má vzhledem k rozsahu pevnou vazbu a otevírá se docela snadno. I je pěkně prehledna, co se hledání konkrétního tématu týká. Rozhodně bych ji ale nedoporučika začínajícím kucharkam/pekarkam, pro ty je jednodušší začít u méně obsahlych kuchařek... číst celé. Pro pokročilé je ale skutečnou bibli! ❤
Bible domácího pečení je obsáhlá kniha rozložená na 727 stran. Po předmluvě, úvodu a poděkování následuje kapitola Desatero přikázání pro přípravu kynutého těsta. Je to celkem dlouhá teorie, kterou byste však neměli přeskakovat. Ti, kteří nikdy nepekli nebo s přípravou kynutého těsta neměli velký úspěch se dozví co dělat, aby se dočkali vytouženého výsledku. A já jako středně pokro... číst celéčilý pekař jsem poznala spoustu nových pojmů, se kterými se u přípravy pečiva můžu setkat. Krom toho se v této kapitole píše o technikách, přístrojích a pomocnících, které můžete ( ale i nemusíte ) využívat při pokusech o dokonalé pečivo. Od strany 97 se už dozvíte recepty na pečení. Jsou rozděleny do šesti kapitol - Rychlé chleby, drobné rychlé pečivo, kynuté pečivo, pečivo z litého těsta - Chlebové placky - Sendvičové a toastové chleby a jemné bílé pečivo - Pečeno v peci - S tradičním kváskem - Pestrá rodina briošek Mně nejvíc zajímala kapitola S tradičním kváskem, protože jsem majitelkou žitného kvásku a chleba už asi rok peču. Kdo ale kvásek nemá, dozví se tady, jak si svůj vlastní vypěstovat a udržovat a má k dispozici několik receptů. U všech receptů je uvedeno množství surovin jak v gramech tak v objemových mírách v přehledné tabulce. Po postupu a dobrých radách co dělat, aby byl výsledek perfektní ještě následuje takzvané těstové procento, podle kterého si upravíte množství surovin a tím velikost výsledného produktu dle vlastní potřeby. Na konci knihy je k dispozici glosář, kde jsou vysvětleny všechny pojmy, se kterými se během čtení setkáte. Uvítala bych podrobnější obsah, rejstřík, který je na posledních stránkách se mi zdá nepřehledný. Bible je plná dobrých rad a fungujících receptů a kdo to s domácím pečením myslíte vážně, tak si ji určitě pořiďte.