Gabriele Lehari

1958

Německá bioložka, botanička, pomoložka a fotografka Gabriele Lehari měla vášeň pro psy od malička, ale prvního psa si mohla pořídit až v roce 1985, když se postavila na vlastní nohy. Její nejoblíbenější psí rasou je dnes Auvergneský ohař. Jakožto bioložka se od roku 1989 věnuje výlučně psaní, překládání, redaktorské činnosti a fotografování. Její fotografie lze nalézt v nejrůznějších knihách a časopisech o přírodě a divokých zvířatech. Sama napsala nebo spoluvytvářela několik publikací o psech, bylinkách, vaření nebo uchovávání potravin. V češtině vyšly její knihy „Jak uchovávat potraviny“, „Bylinky“ nebo „Exotické plody“.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Krásná kniha která vás naučí nepoužívat lednici. Dříve kdy nebyla možnost využívání elektrické energie.Si museli naši předkové nějak poradit. Aby jim třeba nezkazilo se maso. Protože když byla zabíjačka měli ho hodně. A teď otázka co sním. Asi nejčastější bylo třeba ukládání klobás do sádla. Ale také byla možnost dát maso do ledu. Protože když se dělali zabíjačky byla většinou zima. Ta... číst celék bylo ideální udělat si takovou venkovní lednici. A maso vydrželo chutné a nezkažené. Kniha dále obsahuje veliké množství dalších rad a nápadů.
31/05/2018
Obrázek knihy
tato kniha Jak uchovávat potraviny: zavařujeme, sušíme a nakládáme nesmí prostě v žádné domácnosti chybět! Najdete zde všechny potřebné informace, jak správně uchovávat zásoby ve sklepě i v lednici, dozvíte se, jak nejlépe zamrazit různé druhy potravin, a vyzkoušíte si exotické i osvědčené recepty pro lahodné konzervování. Velmi krásná kniha plná doporučení, nepřeberných rad a inspirací... číst celé, a hlavně plná krásných obrázků!
3/09/2020
Obrázek knihy
Pokud si myslíte, že se mají všechny potraviny skladovat v lednici, tak jste na velkém omylu. Existují i jiné alternativy, které jsou mnohem efektivnější. Samozřejmě záleží na tom, o jakou dobrotu se jedná. Kniha Vám poradí, jak nejlépe skladovat, zavařovat, sušit, nakládat a další skvělé tipy, za které budete vděční. Konzervování potravin se doporučuje pouze těm lidem, kteří o tom něco... číst celé vědí. Jinak můžete napáchat velké škody.
30/04/2019
Obrázek knihy
I když se na první pohled může zdát téma knihy poněkud jednoduché, když se člověk zamyslí, skutečně ví, jak kterou potravinu uchovávat tak, aby za prvé vydržela co nejdéle a co hlavně, aby si uchovala všechny potřebné živiny, kvůli kterým jsme si ji koupili? Myslím, že sami díky čtení této knihy zjistíte, že máte v mnohém mezery, ale zároveň zjistíte, že uchovávat dobře potraviny není z... číst celéas až taková věda a s trochou znalostí to zvládne každý.
26/04/2019
Obrázek knihy
Jak uchovávat potraviny ? Není to vůbec žádná věda, stačí jen trochu přemýšlet. Anebo si koupit tuto knihu a podle ní se řídit. Doporučuji Vám obojí, někdy i ten selský rozum pomůže. Můžete se těšit na skvělé návody a rady, Vaše zásoby ve sklepě už nepodlehnou naprosté zkáze. Oceníte i metodu zmražování, se kterou má dnes zkušenosti hodně lidí. A co teprve konzervování ! Díky této knize... číst celé budou Vaše potraviny pořád čerstvé.
12/07/2018
Obrázek knihy
Dokážete uchovat potraviny po celý rok čerstvé ? Možná, že máte své metody. Ale proč se nenaučit další, když je k tomu možnost. Hodně lidí dává potraviny do lednice, ale i tam nejsou tak úplně v bezpečí. Někdo to řeší zamrazováním, ale mrazák není nafukovací. Dobré je konzervování, ale musíte mít dostatek místa. Kniha Vám poskytne plno rad, nakonec budete nadšeni. Jistě ji potom doporuč... číst celéíte i svým známým.
5/12/2017
Obrázek knihy
Už se Vám někdy přihodilo, že se Vám v lednici zkazily potraviny ? Je to velice nepříjemné a hlavně zbytečné. Ve většině případů se tomu dá zabránit. Tato kniha Vám poradí, jak je skladovat takovým způsobem, aby byli pořád čerstvé a chutné. Věděli jste například o tom, že se dají třeba zamrazit ? V publikaci naleznete návody, jak je správně zakonzervovat a další velice důležité vychytáv... číst celéky, které oceníte.
30/08/2017