Banner
Banner

Oldřich Dufek

Oldřich Dufek si rád vychutnal dobré jídlo. A o své potěšení se dělil se širokým okruhem čtenářů. Tento kuchař byl na vrcholu své kariéry v 50. a 60. letech. Ve svých kuchařkách se zabýval širokým spektrem receptů. Od zeleniny a ovoce, přes moučníky až k masu. Současně svým čtenářům radil, jaké jídlo připravit ke které příležitosti. A ani v této oblasti se nijak neomezoval. Kromě toho napsal i knihy zabývající se historií a servírováním kávy a čaje. Z jeho oblíbených kuchařek jmenujme například „Grilujeme, rožníme a zapékáme na chatách a chalupách“, „Sýry v kuchyni“ či „Pochoutky z ovoce a zeleniny“.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Pokud máte v rodině myslivce, který vás zásobuje tímto druhem masa, jistě víte, že příprava je trochu jiná než u kuřecího či vepřového masa, které doma většinou vaříme či pečeme. Recepty na zvěřinu, které vám tato publikace nabízí, jsou chutné a přitom jednoduše vysvětlené. Doplněno hezkými fotkami.
Vhodné jako dárek pro myslivce či jeho manželku nebo přítelkyni. Rady od zpracování... číst celé masa až po servírování na talíři.
29/11/2020
Obrázek knihy
Kuchařek na úpravu zvěřinového masa na našem trhu příliš není, proto jsem ji velmi uvítala. Toto maso se občas vyskytuje na našem domácím jídelníčku, proto jsem vděčná za tuto publikaci, která mi přiblíží nové recepty. Je bezvadná v tom, že je tam plno rad, jak to maso celkově očistit, naporcovat. Recepty jsou poměrně jednoduché, srozumitelné. Bezvadné jsou i barevné fotografie, které u... číst celévedené receptury pěkně doplňují.
6/09/2019
Obrázek knihy
Kniha se mi vůbec nelíbí ani podle obalu. Je spíše taková nemoderní, ale jistě si najde své příznivce. Doporučuji ji lidem, kteří milují grilování, rožnění, ale v chalupářském prostředí. A právě tímto stylem se vede celá kuchařka, což není zrovna můj styl a proto nepatří mezi mé oblíbené. Ale recepty si myslím, že jsou docela povedené a všichni v ní najdeme inspirace i na domácí grilová... číst celéní. Kniha neobsahuje jen recepty na maso, ale i na marinády, dresingy nebo omáčky a jiné přílohy.
31/03/2020
Obrázek knihy
Zvěřina je maso, které je tak trošku specifické a lidé ho buď milují nebo zatracují. Kuchařka, která je vhodná pro všechny milovníky zvěřiny. Nabídne nejrůznější recepty na zvěřinu. Kdo pozná správně připravenou zvěřinu, již nebude chtít jiné pochoutky a pokud si ji připravíte v domácích podmínkách, tak je to skvělé. recepty nejsou obtížné, jen musíte sehnat zvěřinu. Jedná se o kuchařku... číst celé, kterou určitě využijete spíše příležitostně, ale jako oživení klasického vaření je senzační.
31/03/2020
Obrázek knihy
Patříte mezi chalupáře ? Tak to Vám gratuluji. Není nic lepšího, než mít chaloupku na kraji lesa a souznít s přírodou. Zní to sice nádherně, ale je dobré si k takovému výhledu něco uvařit. Velice vhodné je grilování a rožnění, prostory se jistě najdou. Tato kuchařka má 145 receptů. a naleznete tam i návody na přípravu různých marinád, zálivek, omáček a dalších příloh. Až budete na samot... číst celéě u lesa a jíst hotové jídlo, budete v sedmém nebi.
28/04/2019
Obrázek knihy
Zvěřinu miluju ze všech mas nejvíce. Ale do přípravy divočiny jsem se raději nikdy nepouštěla, protože aby bylo maso dobré, musí se náležitě ochutit, což u divokého masa nemusí být zrovna nejlehčí. Ale zkusila jsem si pořídit tuhle kuchařku Zvěřina a lahodná masa ve zdravé kuchyni, a podle té občas nějaké vynikající maso připravím. A musím říct že moje rodina je nadšená ze všeho co podl... číst celée této kuchařky uvařím. Pokud máte také rádi zvěřinu, pak se nerozmýšlejte a knížku si kupte.
22/04/2019
Obrázek knihy
Kamarádi mi říkali, abych ochutnal zvěřinu. Prý je to báječné a lahodné masíčko, jenom se musí správně připravit. Tak jsem dal na jejich rady a zavítal do jedné vyhlášené restaurace. Byl jsem nadšený. Pořídil jsem si tuto kuchařku, abych se dozvěděl něco nového a vyzkoušel recepty, které působí velice slibně. Mohu ji jenom doporučit a to jsem se zvěřiny tolik obával. Jsem přesvědčen, že... číst celé také neodoláte.
5/08/2018
Obrázek knihy
Knížek o čaji byla napsána celá řada. Tato se trochu vymyká, protože dějinám konzumace pravého čaje, čajovým oblastem a druhům se věnuje poměrně stručně a většina knihy je věnována receptům. V první řadě jde samozřejmě o recepty na přípravu čaje. Není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, existuje vícero způsobů, a záleží jen na nás, zda si dáme čaj s mlékem, s citrónem a cukrem, ane... číst celébo ho budeme pít jen tak. Určitě se ale vyplatí dodržet určitá pravidla, abychom si na nápoji skutečně pochutnali. Následují recepty, kde je čaj použit jen jako jedna z ingrediencí, spolu s ovocem, sirupem, džemem, apod. slouží k přípravě teplých i studených nápojů. V poslední části knihy najdeme recepty na něco k zakousnutí. Vše doplňují velkoformátové fotografie, které dozajista povzbudí Vaše chuťové buňky.
16/03/2018
Obrázek knihy
Patříte mezi pár vyvolených, co mají rády zvěřinu ? Možná Vás bude více, ale já osobně takových lidí moc neznám. Samotná zvěřina má totiž specifickou chuť a každý ji rozhodně nemusí. Tato kuchařka nabízí recepty, které jsou zdravé a poměrně i netradiční. Například ze pštrosího masa jsem ještě nic nejedl. Zbytek je klasika. Nemám co vytknout, zpracování je na vysoké úrovni. Pokud zvěřinu... číst celé milujete, není co řešit.
23/10/2017