Narozen 8.4.1901 v Horním Růžodole, zemřel 27.1.1983 v Praze. Učitel kuchařské technologie, knihy kuchařských předpisů.
Nahlásit chybuCeloživotním koníčkem Viléma Vrabce bylo kreslení. Jeho opravdový talent se však projevil ve zcela odlišné oblasti. Aby mohl studovat výtvarnou školu v Berlíně, přivydělával si jako aranžér výkladních skříní v místním lahůdkářství, kde současně pomáhal v kuchyni. Životním posláním se mu však překvapivě stalo vaření. Vrabec postupně získal řadu zkušeností v kuchyních celé Evropy, které později uplatnil při práci kuchaře v předních českých lázeňských hotelech. Časem se pak začal věnovat i pořádání kurzů vaření a nakonec si v Praze založil své vlastní kuchařské učiliště. Celý svůj profesionální život také vydával nejrůznější kuchařky a další knihy, mezi které patří „Moderní studená kuchyně“, „Český kapr v teplé a studené kuchyni“ nebo třeba „Moučníky a cukroví“.