Pekařina je staré voňavé řemeslo, které dnes s radostí opět objevujeme. Ponořte se do světa domácího pečení a s ním spojených tradic. Upečte si kváskové pečivo v troubě, domácí pekárně či v remosce. Autorky pro vás s láskou připravily knihu plnou receptů nejen na chleba, ale i na křupavé krekry,...
číst celé
Pekařina je staré voňavé řemeslo, které dnes s radostí opět objevujeme. Ponořte se do světa domácího pečení a s ním spojených tradic. Upečte si kváskové pečivo v troubě, domácí pekárně či v remosce. Autorky pro vás s láskou připravily knihu plnou receptů nejen na chleba, ale i na křupavé krekry, bulky, dalamánky… Vše doplnily i trochou teorie, díky které zvládnete připravit kvásek, zjistíte informace o surovinách i pomůckách a mnoho dalšího.
schovat popis
Recenze
Kniha krasna, doporucuji.
Peču už delší dobu, znám moc dobře autorky z jejich blogů, i recepty, poznám, co která napsala ale to mi nevadí vůbec, mám rád všechno na jednom místě. A ještě je kniha i cenou suprová, plno fotek.
Ale co mi přišlo divně bylo uvedení jen jedné autorky. Spočítal jsem ze zvědavosti recepty - mají jich nachlup stejně obě. Články psaly taky obě, to se dá najít snadno. Napsal jsem teda na Megaknihy, že mají chybu u autorek. Nemají, prostě to tak mají. Vždycky jen první jméno i kdyby bylo spisovatelů třeba pět. Hodně zvláštní, ale respekt. Pochopil jsem.
Co jsem ale nepochopil a nepochopím vůbec, jsou tady některé pochvaly. Otevřel ten, kdo to psal aspoň jedenkrát tu kuchařku? Myslím, že asi ne, jinak mi hlava nebere, že se děkuje jen jedné autorce, jak už tady taky někdo napsal. Je to prapodivně neslušné a myslet si o tom můžu ledacos. Nebo to máme my chlapi jinak?
Musel jsem to napsat, i když peču podle paní Gottwaldové i Trhoňové a obě mám jako pekařky rád. Jména jsem napsal podle abecedy, nic za tím není. Zásluhu mají stejnou.
Knihu doporučuju, z kváskových nejlepší. Kupoval jsem hlavně k vůli množství receptů na chleba, hodně grilujeme, protože nikde jich tolik nenajdete ani omylem. Bourák je velká bomba.
Děkuju paní Gottwaldové a Trhoňové za peckovní knihu.
Knihu jsem koupila jako dárek udělala radost.
Som veľmi rada, že jedna z autoriek Liduška (Ludmila Gottwaldová) konečne začala písať i knihy, pretože bola by chyba, aby takýto človek s veľkým talentom luxusne piecť nielen chlieb (a tiež skvele písať), bol prítomný len v istej pekárskej skupine alebo na svojom blogu.
Je vidieť na štýlu písania pri jednotlivých kapitolách i receptoch, že písali autorky dve, s láskou.
Ale práve Liduška svojou osobitou rečou, jemným humorom dvíha knihu o veľa vyššie. Pani Iva Trhoňová vedela, s kým spojiť sily a dodať dielu isté čaro ...
Dobrá práca, dámy!
Akurát maličký nedostatok - škoda, že veľkosť ošatiek je len u receptov do remosky. Aj tak dávam 5 hviezd.
Tady v knížce se mi líbí, že je všechno z kvásku a hlavně chleba. Knížku doporučuju. Povedla se jim.