Recenze Upečeno s láskou

Upečeno s láskou

Upečeno s láskou

368 Kč
Zobrazit knihu
Pekařina je staré voňavé řemeslo, které dnes s radostí opět objevujeme. Ponořte se do světa domácího pečení a s ním spojených tradic. Upečte si kváskové pečivo v troubě, domácí pekárně či v remosce. Autorky pro vás s láskou připravily knihu plnou receptů nejen na chleba, ale i na křupavé krekry,... číst celé 

Recenze

36
4.5
hodnotilo 36 zákazníků
5
33x
4
2x
3
0x
2
0x
1
1x
Trochu mně udivuje názor, že paní Trhoňová je spíše odbornice na drožďová těsta. Knihy o pečení z kvasu vydávala už v době kdy o paní Gottwaldové nikdo neslyšel. Není divu pí. Gottwaldová... číst celé 
Magda
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Trochu mně udivuje názor, že paní Trhoňová je spíše odbornice na drožďová těsta. Knihy o pečení z kvasu vydávala už v době kdy o paní Gottwaldové nikdo neslyšel. Není divu pí. Gottwaldová sama uvádí, že peče tři roky, dovolím si tvrdit že za 3 roky občasného pečení chlebů s minimální změnou v receptu se z nikoho odborník nestane. Recepty v knize jsem nepočítala, netuším tedy která z autorek jich má v knize více, a je to nejspíš jedno o tom kniha není. Rozhodně jsem zahlédla "Bouráka" jak se říká 100xj jinak, což mně neoslovilo, stejně tak jako převážně bílé nadýchané chleby připomínající spíše mazanec. Podle receptů pí. Trhoňové, kde žito ( i třeba v malém množství), která dělá chuť i vůni dobrého chleba, naopak peču ráda a často. Je milé, že pí. Trhoňová neopomíná začínajícím pekařům objasnit vše okolo práce s kváskem a v těstě probíhajících procesů. Celkově mi kniha přijde vyvážená, jistě si každá z autorek najde své publikum a spolu s předchozí knihou pí. Trhoňové ji budu nadále doporučovat těm kteří doma pečou. Oběma díky
9/04/2019
Avatar uživatele
Miluju knížku Ruce v mouce. Byla pro mě konečně tím odpovídajícím impulzem, který mě přiměl začít péct vlastní i pečivo. A pokračování Ivy Trhonove (jak úžasné jméno pro autorku knih o pečení těsta!!!!) je stejně fantastický jako Ruce v mouce. Skvělé prezentované, hlavně psané s takovou láskou, že má člověk chuť hned zaborit ruce do mouky a začít. Skvělé recepty s nádhernými doprovodnými fotografiemi.
3/03/2019
Avatar uživatele
K domácímu pečení pečiva jsem nikdy moc nepřilnula, ale tahle kuchařka to změnila. Velmi se mi líbí, jak je napsaná, jde na ní zkrátka vidět, že autorka ji napsala s láskou a opravdu chtěla svým čtenářům něco předat. A byla jsem v šoku, když jsem si upekla poprvé chleba podle jejího receptu (konkrétně kefírový bochníček) a zjistila jsem, že se s kupovaným nedá absolutně srovnávat, jaká to je mňamka. Recepty jsou psány jednoduše, srozumitelně a receptů je tu vážně velká škála, nejen samotné chlebíky, ale i něco k nim.
5/04/2019
Avatar uživatele
Chtěla bych poděkovat autorkce knížky Ruce v mouce a Upečeno s láskou. Jsou to dvě úžasné knížky o pečení chleba a jiných dobrot. Je vidět, že jsou knížky dělané s velkou láskou k pečení. Dýchá ne mě výjimečnost těchto knih kdy se lidé vrací k pečení chleba doma. Kdy ožívá teplo domova. Kdy rodině můžete nabídnout něco jiného než je v běžné síti obchodu. Nevím jak kdo má zkušenost, ale kupovaný chléb mi doma nikdy dlouho nevydržel.Brzy splesivel. I proto jsem se rozhodla zkusit si péct chleba sama. Doufám, že brzy budu moci své rodině péct ten nejvoňavejsi chleba a nejchutnejsi chleba. Všem knížky moc doporučuji jsou pohlazením po duši.
24/02/2019
Avatar uživatele
Přehledná s obrázky, nezklamala. Spousta receptů na kváskový chléb.
18/03/2019
Avatar uživatele
Peče se podle ní naprosto skvěle, všechny recepty mají podrobný popis a fotku.
8/03/2019
Avatar uživatele
Velmi vydarena kniha. Pokud radi pecete krehka testa, ktera si vonava natrhate primo doma na lahodne kousky, muze vas doprovazet na vasi ceste nekdo lepsi nez pani, ktera ma peceni primo ve svem jmene? Trhonova pise tak, jak sama rika, s laskou. S laskou upeceno, najdete tady spoustu vybornych rad, na ktere by sam clovek prichazel roky, a buhvi, zda by na ne sam kdy mohl prijit.
Kniha krasna, doporucuji.
13/11/2020
Avatar uživatele
Obě autorky dlouho sleduji na sítích. Vědí o čem mluví. Plno receptů jsem již z kuchařky vyzkoušela s vše se povedlo. Skvělá kniha pro kváskove pečení. Veškeré recepty detailně a srozumitelně napsané. Oproti prvnímu dílu je super že u každého receptu je i fotografie. Jediné co mě mrzí je absence sladkého pečení z kvásku, na to jsem se těšila. Určitě nesmí chybět v knihovničce. Rozhodně koupi doporučuji.
7/04/2019
Avatar uživatele
Upečeno s láskou - to je opravdu výstižný název pro kuchařku. Mám podobných knih doma už spoustu, ale jejich kvalita se opravdu hodně liší. Takhle patří mezi ty povedenější - mám zatím vyzkoušeno několik receptů a mohu prozradit, že jsem zatím opravdu spokojená. Tento styl vaření/pečení mě baví a sedí mi. Zároveň jsou to jídla, která má rodina bez problémů pozře (věřte, občas je to boj, když každému chutná něco jiného). Zkrátka zatím nemohu nic vytknout!
28/02/2019
Avatar uživatele
Velké díky autorkám této úžasně napsané knihy. Díky Ludmilce a Ivě, zvládne upéct nejen chlebíky i začátečník. Recepty jsou dokonale vysvětlené do detailu. Pečení v troubě, v remosce a rady, které jsou k nezaplacení. Rozhodně doporučuji, je to jedna z nejlepších knih.
25/08/2019
Avatar uživatele
Velmi přínosná kniha pro ty, kteří si chtějí upéct poctivý domácí kváskový chleba. Fotky u každého receptu, stručný a jasný popis přípravy. Kvalitní kniha. Doporučuji.
25/04/2019
Avatar uživatele
Výborné recepty pro pekaře amatéry
17/03/2019
Avatar uživatele
Mám všechny knihy paní Trhoňové, protože recepty v nich jsou rozmanité a popsané tak, že to podle nich zvládne každý.
18/03/2023
Avatar uživatele
Mám doma knihu Ruce v mouce a ta mě tedy hodně inspirovala. Kamarádka měla doma zase tuto knihu, tak jsme si je navzájem půjčily a zkoušely každá zase z jiné knihy. Je tu dost chutných receptů na kváskové pečivo, chleba, dalamánky, bagetky, housky, rohlíky, celozrnné bagety a spoustu dalšího. Podrobně popsány postupy, takže také je to skvělá inspirace pro všechny, kdo si doma chtějí upéct domácí vonavé pečivo
23/11/2020
Avatar uživatele
Tato kniha se ihned zařadila mezi me nejoblíbenější tituly. Má své čestné místo v knihovně hned na kraji, neboť jí využívám několikrát týdně. V knize jsou recepty pouze z kvasu, žádné droždí. Spoustu inspirace, receptů, rád a nápadů. Vyzkoušela jsem již spoustu receptů a ani jeden mě zatím nezklamal. Jsou zde využity suroviny, které by mě ani nenapadly do chleba přidat, jako například červenou řepou. Kdo rád zkouší a nechce zůstat pouze u klasického pšenično žitného chleba, rozhodně doporučuji.
12/11/2020
Avatar uživatele
Autorka Iva Trhoňová je moc šikovnou ženou, která vydává velice povedené knihy, Mě osobně se tato kniha moc líbila a podle jejích receptů jsem doma upekla moc dobré chleby, ale také rohlíčky a dalamánky. Velice oceňuji, že jsou tam i praktické informace o kvásku a o tom, jak se o něj starat. Velice se mi líbí, že recepty jsou popsány jednoduše, pochopitelně a prakticky. Knihu hodnotím jako velice pozitivní.
23/10/2020
Avatar uživatele
Knihu jsem koupila jako dárek. Přítel z ní je nadšený. Moc se mu líbil způsob pečení v remosce. Našel v ní mnoho nových nápadů.
19/06/2023
Avatar uživatele
Pečení z kvásku je trochu alchymie. Člověk to musí chovat v ledničce a krmit jako domácího mazlíčka, zadělávat na chleba je nutné dlouho před pečením a recepty jsou plné pojmů jako hydratace, rozkvas.. Nicméně tahle kuchařka je dobrá i pro začátečníky co tápají. Hodně vysvětluje, ale není přespříliš ukecaná, obsahuje dost fungujících receptů. A obecně je vážně fajn. Ke kulturní válce, která autorka je lepší říkám, že je to jedno, obě jsou dobré, ale moje oblíbená je Juliana Maškrtnica.
31/07/2022
Avatar uživatele
Výborná kniha se spoustou inspirativních receptů a postupů jak proniknout do tajů kváskového pečení. Fakt doporučuji, stejně jako další knihy od autorky se stejnou tématikou.
26/02/2021
Avatar uživatele
Jsem moc spokojená,v knize jsou super recepty.
14/01/2021
Avatar uživatele
Krásná kniha. Připadá mi lepší než Ruce v mouce. Spousta receptů, i recepty s kváskem jinam než do chleba. Jsem spokojená.
13/06/2020
Avatar uživatele
Myslím si, že v poslední době se začíná pečení chleba nebo i konkrétně pečení čehokoliv dostávat do popředí. Já ráda peču například chleba nebo různé housky. Líbí se mi, že můžu udělat různé změny a kombinace a mohu to obzvlášť různými semínky. Knize je popsáno spoustu rad jak při pečení nenarazit na nějaký problém. S knihou jsem moc spokojená a už jsem využila několik zajímavých receptů, které jsou v knize.
24/05/2020
Avatar uživatele
Další z knih, co mít doma, pokud si pečete svůj vlastní chléb a ještě nemáte "ten" svůj. Mnoho receptů a rad. Typy mouk v ČR, jak pracuje kvásek, droždí. Záleží co v chutná. Světlé chleby, žitný chléb, nadýchané atd. Jedna z Kapitol se věnuje i přílohám, co k chlebu. Odzkoušeno několik receptů a chutnalo. Bezlepkové recepty tu nenajdete. Poradi jak začít s kvaskovanim, jak péct v troubě, domácí pekárně i v remosce.
12/05/2020
Avatar uživatele
Dnes je velice moderní si doma upéci pravý čerstvý chleba, proto velmi oceňuji možnost zakoupit tuto publikaci s názvem Upečeno s láskou, ve které se dozvíme všechno možné o pečení chleba a dalších pekárenských produktů. Je zde spousta receptů, včetně kváskového chleba. Vše je srozumitelně vysvětleno a doplněno moc hezkými fotografiemi, které jsou motivací do pečení. Knížka je super a moc ji doporučuji.
20/04/2020
Avatar uživatele
skvělá kniha
21/02/2020
Avatar uživatele
Knížka je super a přišla mi rychle a bezproblémově.
21/06/2019
Avatar uživatele
Tak to je pecka kniha!
Peču už delší dobu, znám moc dobře autorky z jejich blogů, i recepty, poznám, co která napsala ale to mi nevadí vůbec, mám rád všechno na jednom místě. A ještě je kniha i cenou suprová, plno fotek.
Ale co mi přišlo divně bylo uvedení jen jedné autorky. Spočítal jsem ze zvědavosti recepty - mají jich nachlup stejně obě. Články psaly taky obě, to se dá najít snadno. Napsal jsem teda na Megaknihy, že mají chybu u autorek. Nemají, prostě to tak mají. Vždycky jen první jméno i kdyby bylo spisovatelů třeba pět. Hodně zvláštní, ale respekt. Pochopil jsem.
Co jsem ale nepochopil a nepochopím vůbec, jsou tady některé pochvaly. Otevřel ten, kdo to psal aspoň jedenkrát tu kuchařku? Myslím, že asi ne, jinak mi hlava nebere, že se děkuje jen jedné autorce, jak už tady taky někdo napsal. Je to prapodivně neslušné a myslet si o tom můžu ledacos. Nebo to máme my chlapi jinak?
Musel jsem to napsat, i když peču podle paní Gottwaldové i Trhoňové a obě mám jako pekařky rád. Jména jsem napsal podle abecedy, nic za tím není. Zásluhu mají stejnou.
Knihu doporučuju, z kváskových nejlepší. Kupoval jsem hlavně k vůli množství receptů na chleba, hodně grilujeme, protože nikde jich tolik nenajdete ani omylem. Bourák je velká bomba.
Děkuju paní Gottwaldové a Trhoňové za peckovní knihu.
16/03/2019
Avatar uživatele
Krásná kniha na kvalitním papíře se zajímavými recepty a ilustracemi. Určitě vhodné i jako dárek
14/05/2021
Avatar uživatele
Hezky a přehledně napsané, hlavně recepty na různé kváskové chleby
13/02/2021
Avatar uživatele
Kniha je krásná, přehledná, dobře se podle ní peče. Zakoupila jsem si k ní ještě knihu Ruce v mouce.
1/09/2020
Avatar uživatele
Tahle kniha je od kamarádky , nemohla jsem si ji nechat ujít , jen škoda , že je to jen o chlebě , má spoustu úžasných receptů i na sladké .
9/02/2020
Avatar uživatele
Moc pěkná kniha s bezvadnými recepty.
Knihu jsem koupila jako dárek udělala radost.
11/07/2019
Avatar uživatele
Úžasná, skvěle napsaná kniha. Podle Ludmilky a Ivy peču dlouho a mohu říci, že recepty jsou opravdu vychytané a zvládne je i začátečník.
25/08/2019
Avatar uživatele
Blahoželám obom autorkám - jedna z najlepších kváskových kníh na československom trhu, možno jednička.
Som veľmi rada, že jedna z autoriek Liduška (Ludmila Gottwaldová) konečne začala písať i knihy, pretože bola by chyba, aby takýto človek s veľkým talentom luxusne piecť nielen chlieb (a tiež skvele písať), bol prítomný len v istej pekárskej skupine alebo na svojom blogu.
Je vidieť na štýlu písania pri jednotlivých kapitolách i receptoch, že písali autorky dve, s láskou.
Ale práve Liduška svojou osobitou rečou, jemným humorom dvíha knihu o veľa vyššie. Pani Iva Trhoňová vedela, s kým spojiť sily a dodať dielu isté čaro ...
Dobrá práca, dámy!
Akurát maličký nedostatok - škoda, že veľkosť ošatiek je len u receptov do remosky. Aj tak dávam 5 hviezd.
13/03/2019
Avatar uživatele
Moc pěkná! Včetně fotek. Obě paní znám z jejich stránek, jsou to skvělý pekařky. Každá jinak - paní Trhoňová je spíš odbornice na drožďový, paní Gottwaldová na různý kvásky. Oboje se mi hodí.
Tady v knížce se mi líbí, že je všechno z kvásku a hlavně chleba. Knížku doporučuju. Povedla se jim.
11/03/2019
Avatar uživatele
Dnes zadělám na první chléb podle Upečeno s láskou. Nevím, jestli se vše podaří a zítra mi celý den ovoní čerstvý, nadýchaný kvasový chléb. Možná to vyjde, možná ne. S kvasem člověk nikdy neví, dokáže totiž překvapit i ostříleného pekaře. Jediné, co vím s jistotou, je, že tahle knížka se na mé kuchařkové poličce rozhodně neztratí. Nabízí řadu zajímavých variací na téma chléb a k tomu i pár drobností jako je zdobení nebo další využití kvasu. Velkou výhodou je i pečení s absencí trouby - tedy v remosce nebo domácí pekárně.
24/04/2020