Recenze Fermentace

Fermentace
Fermentace potravin je starodávná metoda, nejstarší metoda pro uchovávání a výrobu mnoha produktů. Fermentované potraviny jsou zdravé, velmi přínosné, podporují trávení a posilují imunitu. S maličkými pomocníky, jakými jsou kvasinky a bakterie je domácí výroba těchto lahůdek docela jednoduchá.... číst celé 

Recenze

6
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Velmi užitečná publikace pro všechny, které baví tvořit na kuchyňském poli. Pro všechny, kdo mají rádi domácí výrobky z domácích surovin. V knize jsou podrobně popsány postupy, jak docílit kvašené zeleniny, vysvětlení, co je kvašení, fermentace, jakým způsobem probíhá i jeho účinky pro lidský organismus. Jsou tam i pěkné fotografie. Knihu bych doporučila i jako dárek tomu, kdo preferuje zdravou výživu.
2/08/2019
Avatar uživatele
Nádherná obsáhlá knížka, která je víc než jen kuchařkou coby soupisem receptu. Především seznamuje s delikátním postupem fermentace, kvašení zeleniny a vysvětluje,moc hezky, PROČ toto vůbec delat, k čemu je to dobré a čeho se vyvarovat, abychom dosáhli co nejzdravějšího výsledku.
No a vedle toho knížka pochopitelně obsahuje i výborné recepty, které člověk touží vyzkoušet sotva je vidí.
Chcete jíst zdravě? Tahle knížka vás nakopne! ❤
10/09/2018
Avatar uživatele
Víte, co je fermentace? Jsem si téměř jistá, že pro mnoho lidí je to prostě jen cizí slovo. Pro mě už ne. Pokud i vy chcete vědět, co se pod fermentací skrývá, pořiďte si tuto knihu. Ale ještě by vás měla bavit práce v kuchyni. Najdete zde totiž spoustu receptů založených právě na fermentaci. Recepty na domácí kvašení určitě zaujmou na první pohled - a i vy budete mít chuť něco vyzkoušet - stejně jako já.
28/02/2019
Avatar uživatele
Tato kniha, která obsahuje recepty na domácí kvašení, je opravdu výborná, recepty jsou dostatečně výstižné. Nejprve jsem ji měla půjčenou z knihovny, ale zjistila jsem, že výpůjčka nestačí, že je třeba ji mít stále doma. Má široký rozsah – od nakládané zeleniny a kysaného zelí přes kysané mléko, čerstvý sýr a šunku po kváskový chleba a pivo. Díky ní se naučíte dělat například pickles, nakládané okurčičky, houby v balzamikovém octě, asijské kimči a přepuštěné máslo. Recepty, které zde najdete, jsou opravdu skvělé, proto knihu všem doporučuju.
25/07/2020
Avatar uživatele
Recepty na domácí kvašení, které doplňují knihu o síle přírodní fermentace, nelze než doporučit a každý může posoudit sám, co mu to přinese. Mě to okouzlilo.
16/02/2020
Avatar uživatele
Fermentace potravin je skvělý způsob, jak zpracovat potraviny zdravě. Tato kniha vám vysvětlí, jak na to. Některé recepty jsou tradiční, jiné neobvyklé. Vyzkoušejte třeba jemné solené okurky, dýni v pikantním kyselém nálevu, nakládanou kukuřici, kimči, bylinkové zelí, curry pastu, kečup přes noc, jablečný ocet se zázvorem, sójovou omáčku... Připravte si vlastní jogurt, sýry, máslo, tvaroh, mošt, ovocné víno nebo medovinu.
30/11/2019