Cosima Bellersen Quirini

Pokud se zajímáte o zavedené postupy, které v kuchyních používaly již naše babičky, poté vás německá spisovatelka Cosima Bellersen Quirini jistě zaujme. Tato autorka se ve svých dílech zaměřuje právě na nejrůznější postupy při přípravách jídel, které jsou dnes zapomenuty, nebo nahrazeny technologiemi. Domácí způsob se však nedá zcela nahradit. S touto autorkou se tak dozvíte, jak se jednotlivé potraviny připravují na farmách, ale také co můžete vyzkoušet sami ve vlastní kuchyni. Mnohé se můžete například dozvědět o tom, jaké potraviny se kvasí, jak se vytváří domácí uzeniny a další tipy a rady. Všechny knihy jsou doplněny desítkami zajímavých receptů, ale také fotografií. Ta vám přibližují nejen postupy, ale lákají také na jejích přípravu. Mezi knihy této autorky patří například "Domácí uzeniny - Snadné recepty na masové lahůdky", "Fermentace", nebo "Domácí recepty z farmy".

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Zkoušeli jste si někdy doma připravit například klobásky nebo maso a vyudit si je? Jasně, že je pohodlnější si je koupit v obchodě, ale domácí je prostě domácí. Tato kniha vám poradí, jak na to a vůbec se toho nebojte, není to nic složitého. Jasně, je to pracnější, ale výsledek stojí rozhodně za to. Skvělé recepty a postupy, jak si vyudit cokoliv a chutně. Já si knihu moc chválím a čast... číst celéo ji používám.
30/11/2020
Obrázek knihy
Velmi užitečná publikace pro všechny, které baví tvořit na kuchyňském poli. Pro všechny, kdo mají rádi domácí výrobky z domácích surovin. V knize jsou podrobně popsány postupy, jak docílit kvašené zeleniny, vysvětlení, co je kvašení, fermentace, jakým způsobem probíhá i jeho účinky pro lidský organismus. Jsou tam i pěkné fotografie. Knihu bych doporučila i jako dárek tomu, kdo preferuje... číst celé zdravou výživu.
2/08/2019
Obrázek knihy
Ivuska napsal/a o Fermentace
Víte, co je fermentace? Jsem si téměř jistá, že pro mnoho lidí je to prostě jen cizí slovo. Pro mě už ne. Pokud i vy chcete vědět, co se pod fermentací skrývá, pořiďte si tuto knihu. Ale ještě by vás měla bavit práce v kuchyni. Najdete zde totiž spoustu receptů založených právě na fermentaci. Recepty na domácí kvašení určitě zaujmou na první pohled - a i vy budete mít chuť něco vyzkouš... číst celéet - stejně jako já.
28/02/2019
Obrázek knihy
Ilovebooks napsal/a o Fermentace
Nádherná obsáhlá knížka, která je víc než jen kuchařkou coby soupisem receptu. Především seznamuje s delikátním postupem fermentace, kvašení zeleniny a vysvětluje,moc hezky, PROČ toto vůbec delat, k čemu je to dobré a čeho se vyvarovat, abychom dosáhli co nejzdravějšího výsledku.
No a vedle toho knížka pochopitelně obsahuje i výborné recepty, které člověk touží vyzkoušet sotva je vidí.... číst celé
Chcete jíst zdravě? Tahle knížka vás nakopne! ❤
10/09/2018
Obrázek knihy
Komplexní pomocník při přípravě pokrmů pomocí techniky uzením. Vyzkoušeli jsme některé rady a recepty, které se týkali úpravy masa a taky sýrů. Zatím nám vše nepopsatelně chutnalo. Chuť výrobků připravených díky návodům z téhle knihy byla nesrovnatelně lepši v porovnání s výrobky zakoupenými v supermarketu. Kromě receptů je zde i spousta rad co se týká vybavení udírny a různých technik ... číst celéuzení. Doporučuji.
27/02/2022
Obrázek knihy
Tato kniha je super inspirace pro ty, co nemají doma udírnu a nemůžou si sami maso vyudit. Díky této knize zjistí, že to jde i jinak a dokonce v domácích podmínkách. Jsou zde rady, tipy, návody a také spoustu receptů na skvělé uzené pochoutky. A že se nemusí udit jen maso, to také zjistíte v této knize a budete určitě jako my překvapeni, co vše se dá vyudit. Něco už máme vyzkoušeno a fa... číst celékt je to chutné.
30/12/2020
Obrázek knihy
Hanka napsal/a o Fermentace
Tato kniha, která obsahuje recepty na domácí kvašení, je opravdu výborná, recepty jsou dostatečně výstižné. Nejprve jsem ji měla půjčenou z knihovny, ale zjistila jsem, že výpůjčka nestačí, že je třeba ji mít stále doma. Má široký rozsah – od nakládané zeleniny a kysaného zelí přes kysané mléko, čerstvý sýr a šunku po kváskový chleba a pivo. Díky ní se naučíte dělat například pickles, n... číst celéakládané okurčičky, houby v balzamikovém octě, asijské kimči a přepuštěné máslo. Recepty, které zde najdete, jsou opravdu skvělé, proto knihu všem doporučuju.
25/07/2020
Obrázek knihy
Martina napsal/a o Fermentace
Recepty na domácí kvašení, které doplňují knihu o síle přírodní fermentace, nelze než doporučit a každý může posoudit sám, co mu to přinese. Mě to okouzlilo.
16/02/2020
Obrázek knihy
Asii já se chci stát profíkem a tak dosti často využívám právě možnosti přípravy jídel tímto způsobem, který m je právě uzení a to mi dává opravdu možnost si celou řadu chutí opravdu užít. uzení mnohdy zvýrazní a podtrhne chutě, které by nás vlastně asi ani nenapadli, že vůbec můžou vyniknout a já mám tohle kouzlo kuchyně právě moc a moc rád. Koření a bylinky vždy udělají svoje a taky p... číst celéokud si dáte dostatek času.
10/02/2020
Obrázek knihy
Radka napsal/a o Fermentace
Fermentace potravin je skvělý způsob, jak zpracovat potraviny zdravě. Tato kniha vám vysvětlí, jak na to. Některé recepty jsou tradiční, jiné neobvyklé. Vyzkoušejte třeba jemné solené okurky, dýni v pikantním kyselém nálevu, nakládanou kukuřici, kimči, bylinkové zelí, curry pastu, kečup přes noc, jablečný ocet se zázvorem, sójovou omáčku... Připravte si vlastní jogurt, sýry, máslo, tvar... číst celéoh, mošt, ovocné víno nebo medovinu.
30/11/2019