Jitka Adamová

Jitka Adamová je zastánkyní vegetariánské a veganské stravy a založila systém biobedýnek. Vystudovala ekonomii a již během studií ji zajímalo ekologické zemědělství a biopotraviny. Při svém pobytu na ostrově Bali se seznámila s raw stravou, tedy stravováním bez tepelné úpravy potravin. U nás pořádá kurzy raw stravování a syrové potraviny používá k uzdravení nemocných. Jitka Adamová věří, že tepelně neupravené potraviny v biokvalitě pomohou odstranit některé zdravotní potíže. Pro zájemce o tento trend ve stravování napsala kuchařku „Raw pro zdraví a krásu“.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Pro mě neznámá autorka a neznámá kniha o dnes moderním způsobu živého stravování raw food. Kniha není špatná, ale mám raději jiné publikace a kuchařky tohoto stylu. Zde jsou celkem pěkné fotky, recepty také, ale nějak mi chybí duch knihy nebo něco co je jakoby navíc. nevyzkoušela jsem zatím všechny recepty, ale většina z nich lze dobře připravit i v našich podmínkách. Doporučuji se tak ... číst celéstravovat především v letním období.
31/10/2019
Obrázek knihy
Krásná kniha a je pravdou, že její autorka si s ní dala tedy opravdu práci. Tuhle knihu si moje žena velmi přála a tak se jí ten sen splnil a mě vlastně tak trochu taky, protože se teď velmi snaží a z této kuchařky nám vaří a peče moc chutná jídla a dezerty. Tohle je prostě její velká slabost, bát ve všem ta nejlepší a tak se vrhá i do opravdu velmi náročných kombinací chutí a vůní, kt... číst celéeré nikdo z nás neznal.
4/02/2020
Obrázek knihy
Je paradoxem, že jsme museli vymyslet nejrůznější možná zpracování potravin, abychom se nakonec zase zdlouhavě a složitě vraceli k naší přirozenosti a to k jedení tzv. živé stravy. Mnohé z nás k tomu doženou až zdravotní obtíže, kdy tělo už začne jevit známky toho, že mu něco chybí, jiní si začínají sami od sebe uvědomovat, že jedině syrová nezpracovaná surovina obsahuje to, co skutečně... číst celé obsahovat má. Pokud se na tuto cestu vydáte, i třeba jen příležitostným obohacením jídelníčku, zcela jistě poznáte projevy i na zdraví Vašeho tělo a tato kniha Vám k tomu bude skvělým pomocníkem.
30/04/2019
Obrázek knihy
V dnešní době je čím dál více lidí, kteří se chtějí stravovat pouze ze surovin, které neprošly varem a jsou tak zcela "syrové". A právě o této kuchyni je tato RAW kuchařka. Vařit bez smažení, pečení a vaření je opravdu možné. Můžete si připravit dort, do kterého dáte datle, kešu oříšky, borůvky, domácí vytvořené ořechové mléko či sušenky, vše necháte jednoduše zchladit a voalá máte dezert na stole... číst celé.
Připravování jídel touto formou je velmi kreativní a nápadité a jídla, která vytvoříte jsou také velmi chutná.
Nebojte se zkusit změnu a dejte této kuchařce šanci.
9/08/2017