Bettina Matthaei : Saláty

Bettina Mattjaeiová je autorkou kuchařek a publikací o jídle. U nás jí vyšly knihy „Rafinované koření“ a „Vegetariánská kuchyně pro labužníky“. Ve „Vegetariánské kuchařce pro labužníky“ nabízí autorka vegetariánům a veganům 150 jednoduchých, ale nápaditých receptů od předkrmů po dezerty. Tato kuchařka si zakládá na tom, že i bez masa lze jíst naprosto gurmánsky a že i ve vegetariánské a veganské kuchyni lze nají požitek z jídla. Kuchařka také nabízí ukázky celých menu pro různé příležitosti. V publikaci „Rafinované koření“ nabízí autorka netradiční kombinace jídel a koření. Autorka zde ukazuje, že se člověk nemusí bát ani nezvyklých či divokých kombinací potravin a koření. Bettina Matthaeiová je autorkou mnoha kuchařek, které však ještě nebyly přeloženy.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Kvalitních kuchařek zaměřených na vegetariánskou či dokonce veganskou stravu není na našem trhu příliš. Tato je jednou z těch vydařenějších a byť jsem měla v ruce i o chlup lepší, mohu ji určitě doporučit. Recepty jsou dobře a srozumitelně popsané, uvařit podle nich zvládne i začínající kuchař. Některé suroviny mohou být u nás poněkud nezvyklé, ale většinou se dají již bez problémů sehn... číst celéat. Určitě stojí za vyzkoušení a načerpání inspirace.
30/04/2019
Obrázek knihy
Vegetariánská kuchyně pro labužníky je určena nejen všem vegetariánům a veganům, ale také těm, kteří chtějí trochu odlehčit svou stravu. Ale rozhodně nečekejte žádné nudné saláty. Kuchařka nabízí sto padesát receptů, od snídaně po večeři. Určitě si zde vybere každý. Najdete zde i meníčka pro speciální příležitosti, takže kuchařka je skutečně promakaná :-) Chutné, zajímavé a zdravé. Urči... číst celétě doporučuji.
26/10/2018
Obrázek knihy
Další z mnoha skvělých vegetariánských kuchařek a hlavně je plná zdravých receptů. Je to kniha, která je opravdu vynikající a stojí za to ji vyzkoušet. Vyzkoušejte tyto velice skvělé a dobré recepty, protože je to zaručeně skvělá volba a velice dobře chutnají. Mnohé recepty z této knihy jsem již vyzkoušela a musím uznat, že jídlo bylo opravdu vynikající a všem nám moc chutnalo. Recepty ... číst celéjsou vážně super.
17/05/2021
Obrázek knihy
Vegetariánská kuchyně pro labužníky je další skvělá kniha vegetariánských a zároveň zdravých receptů, která je opravdu vynikající a stojí za to ji vyzkoušet, jistě nepochybíte. Vyzkoušejte tyto skvělé recepty, protože je to zaručeně skvělá volba a velice skvěle chutnají. Mnohé recepty z této knihy jsem již vyzkoušela a jsou vážně skvělé. Ocení jak vegetariáni tak i ti, kteří si chtějí n... číst celéa nějaké dny odlehčit a dát si lehčí a dobrou stravu.
17/05/2021
Obrázek knihy
Ano, ano, ano! Tato kuchařka je genialní. Obsahuje vše, co od kvalitní kuchařky čekám: kvalitní a napadité recepty, rozpis kalorické záteže a jednotlivých makroživin (bílkoviny, tuky, sacharidy) a ze všeho nejduležitější pro vegetariány- nezapomíná na dostatečný přísun bílkovin. K jednotlivým zásadním potravinám je vždy přiřazena dvoustránka, kde je uvedenov čem je přínosná a jaká úprav... číst celéa je nejvhodnější. Jednoduše nemohu než doporučit, a to jak pro začínající, tak pro "pokročilé" vegetariány, v knize si rozhodně každý najde nějaký svůj nový oblíbený recept.
4/11/2020
Obrázek knihy
Skvělá kuchařka, za mě nejen pro vegetariány, někdy si prostě ráda udělám jídlo bez masa a inspirace není nikdy dost, proto jsem si pořídila i tuto velmi nápaditou kuchařku, která opravdu dostála tomu, co má v názvu a je opravdu moderní. Líbí se mi, že jsou zde používány moderní typy surovin a jídla jsou opravdu velmi nápaditá. Musím také vyzdvihnout krásné grafické zpracování kuchařky ... číst celéa krásné fotografie. Doporučuji.
20/04/2020
Obrázek knihy
Někdy si říkám zda se může v kuchařkách jako je tahle objevit ještě něco nového a ono opravdu může. Tahle kuchařka nám maservírivala docela dost podstatnou informci a to tu, že se dá zelenina využít úplně na cokoli. Na štávy, předkrmy jako například různé pomazánky, polevky a různé druhy hlavních chodů. No a na co bych málem zapomněl jsou dezerty. Ani i dezerty jsou možné péct ze zeleni... číst celény a chutnají nám.
23/12/2019
Obrázek knihy
Asi si myslíte, že je to tak trochu bláznovství, ale koření je opravdu o chuti každého z nás. Pokus jste otevřeni poznávání nových chutí a nebojíte se experimentovat tak jsme asi jako my záhli po této knize. Ja si prostě myslím, že je chutí tolik a my je prostě ještě jen neznáme a mnohdy ani nechceme. Některé recepty jsem si nedokázal moc představit a tak jsem si raději uvařil jen v men... číst celéším množství.
22/12/2019
Obrázek knihy
Ja si tohle užívám úplně nejvíc a musím se přiznat, že se mi to moc zamlouvá. Tahle kuchařka není jen pro vegany a vegetariany, ale i pro lidi co si občas rádi nějaké to maso a živočišné produkty odpustí a nastůl se jim dostane něco úplně jiného a to neméně chutného. Skvěle dochucené recepty vás budou rozhodně bavit a získají si vaši pozornost. Chuť je v každé kuchyni to nejdůležitější ... číst celéa tady si dali dost záležet.
21/12/2019
Obrázek knihy
Máme rádi nové recepty a pokud můžeme našemu tělu dopřát i něco lehkého, tak se na přípravu ještě více těšíme. Tahle kuchařka si zakládá na moderní veganské kuchyni a jejím autorem je Matthaei Battina. Musím se přiznat, že si tohle jídlo rozhodně užíváme a nebráním se říct, že je to opravdu chutné. Můžeme tak využít celou řadu potravin z vlastních zdrojů a výpěstků naší snahy na zahradě... číst celé. Vřele všem doporučuji.
11/12/2019
Obrázek knihy
Jak už jsem zmínila výše, vaření bez masa má své klady hlavně v poznání nových potravin a chutí, takže se váš každý oběd stane novým objevem. Nejčastěji hledáme recepty na internetu, protože, ruku na srdce, tam už dnes najdeme opravdu vše, ale pro milovníky kuchařek, jako jsem já, nakladatelé nezapomínají a vydávají mnoho kuchařek, které využijete nejen k přípravě oběda. V rámci recenzo... číst celévání pro společnost Euromedia se mi do rukou dostala horká novinka, Moderní vegetariánská kuchařka, které jsem propadla po první stránce.

Jak už asi víte z minulých recenzí, u knihy mám hrozně ráda propracovanou grafickou stránku, a ta tady opravdu vede. Už jen samotné listování v knize dělá čtenáři dobře na smysly, což je u kuchařek velmi důležitý faktor. Bettina Matthaei do knihy vložila recepty na různé druhy zeleniny, přičemž u každého druhu vždy vypsala jeho vlastnosti, chuť i nejčastější použití. Mohli jsme se tak dočíst, jak nejlépe využít vodnici, topinambur, černý kořen, cuketu, rajčata či dýni. Kapitoly byly řazené podle zeleniny, takže se vždy určitý počet stran zaměřil pouze na jeden druh zeleniny, a my jsme tak například mohli vidět recepty na dýňovou polévku, dýňové créme brulée či dýňovo-jablečný koláč. Recepty byly různorodé, od těch jednoduchých až po složitější a slaných až po ty sladké, takže bylo opravdu z čeho vybírat. A nebojte se, vaření vypadá sice složitě, ale určitě si s nimi poradí, jak zdatný kuchař, tak i úplný nováček.

Mě osobně velmi nadchly řepové noky, polévka z vodnice, výše zmiňovaný dýňovo-jablečný koláč, cibulová polévka se šafránem, "bramboráky" z topinamburu...no asi bych tady vypisovala skoro vše, co v knize je, protože se mi opravdu trefila do noty a já ji mám doma teprve dva dny a už mám v plánu zkusit jeden recept za druhým. Zatím jsem vyzkoušela cibulovou polévku se šafránem, chtěla jsem ji porovnat s klasickou francouzskou cibulačkou, a musím říct, že ačkoliv je svou vinnou chutí zcela jiná než cibulačka z Francie, doma chutnala. Šafrán jsem měla doma už pěknou řádku měsíců, a byla jsem tak ráda, že ho můžu do zkušebního receptu využít.
23/06/2019