Já jsem z téhle kuchařky byla od začátku dost nadšená, protože shrnuje klasické recepty naší české kuchyně, jak uvádí už název. Na začátku je uvedena trocha teorie, pak tu najdete polévky, malá jídla, pokrmy z masa a ryb, sladké obědy i dezerty. K receptům je uveden dobře rozepsaný a očíslovaný postup, ten doprovází i názorné fotografie a ilustrace výsledného pokrmu. Někdy mě recepty i ... číst celépřekvapily, prostě jsem rajskou nebo bramboračku vařila jinak.
Kdepak, naše jídla jsou prostě unikátní a já na ně nedám dopustit. Ale co naši slovenští bratři ? Ti mají také co nabídnout a není toho málo. Proto mě potěšila tato Česká a slovenská kuchařka. Obsahuje 75 klasických receptů, za které se rozhodně nemusí stydět. Možná je všechny znáte, jedná se o vyložené klenoty naší a slovenské kuchyně. Přesto stojí za pozornost, líbilo se mi totiž, jak... číst celé je zpracovaná.