Black Friday Black Friday

Recenze Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana

Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana

Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana

238 Kč
Zobrazit knihu
Kuchařský učeň v šlechtickém kasinu v Celetné ulici, skalní nekuřák, centr dorostenecké prvoligové Slávie a později kuchař hotelu Beránek se v roce 1929 ocitl v městě nad Seinou. V Paříži v České restauraci zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a... číst celé 

Recenze

1
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Životní cesta předního českého kuchaře začínající po první světové válce. Tehdy se dostává do pražského hotelu, kde prochází od pomocných prací k práci kuchaře. Získává zkušenosti a především ovládá jazyky. To nastartuje jeho pouť do Francie, kde v Paříži a později na středomořském pobřeží získává zkušenosti. Před válkou se vrací do Čech a jako už známá osobnost z oboru dostává nabídku od komika Vlasty Buriana, která se nadá odmítnout. Popisu jeho oblíbená jídla, zásobování během války. Po roce 1948 se stává kuchařem ve vyhlášeném hotelu, ale díky jeho minulosti sestupuje z žebříčku funkcí hotelové hierarchie. To vše doplňují recepty a rady, jak dobře vařit. Hezké čtení pro milovníky kuchyně.
29/08/2021