Recenze Konzervování a zavařování - Doma a chutně

Konzervování a zavařování - Doma a chutně

Konzervování a zavařování - Doma a chutně

65 Kč
Zobrazit knihu
Každý z nás už si zřejmě někdy pochutnával na domácích zavařeninách a mnozí nostalgicky vzpomínáme na časy, kdy jimi voněla celá babiččina spíž. Proč ale jenom vzpomínat? Co vám brání pustit se do toho také? S touto knihou se lehce naučíte vyrábět klasické džemy, ale i želé, sušené a kandované... číst celé 

Recenze

8
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Tato kniha je plná zajímavých a užitečných rad pro zpracování ovoce a zeleniny. Zjistíte, jak je můžete skladovat a upravit, aby vydržely déle. Dozvíte se, jak ovoce a zeleninu sušit, mrazit, nakládat do láku, octa, oleje, cukru nebo alkoholu. Je zde popsáno, jak připravit bylinkové octy, čatní, marmelády, džemy, želé, kandovanou kůru, ovocné sirupy, vína, cider, omáčky, kečupy… Některé rady jsou obecné a dají se využít na jakýkoli druh zeleniny a ovoce, ale najdete zde i recepty, kde je uveden postup zpracování pro určitou zeleninu či ovoce.
30/04/2018
Avatar uživatele
Tato kniha nabízí dvacet šest metod, jak konzervovat a zavařovat. Každá metoda je vždy podrobně rozepsána (včetně obrázků) a poté následuje konkrétní využití, tedy konkrétní recepty. Kromě klasických metod, zde byly metody, jež jsem nečekala. Zjistíte třeba, jak vyrobit ochucené octy nebo ovocné krémy. Líbí se mi, že kniha obsahuje mnoho užitečných informací (třeba tu, jak dlouho se mají sušit běžné druhy ovoce a zeleniny). V knize převažují recepty, o nichž si myslím, že jsou využitelné.
29/01/2018
Avatar uživatele
Kniha o zavařování a uchování byla pro mne velkým přínosem, neboť nabízí cca 20 způsobů uchování potravin, např. sušení, nakládání a zavařování. Také jsou v knize návody na výrobu různých octů, olejů. Není to typická kniha s recepty, ale oslovila mne, některé rady jsem využila. Kniha obsahuje taky spoustu náčrtů a fotografií. Bonusem knihy je je její nízká cena. Také oceňuji, že je kniha vázaná. Doporučuji
22/05/2021
Avatar uživatele
Vůbec se nejedná o klasickou knihu o zavařování s postupy! Kniha popisuje různé způsoby zpracování potravin či úrody, např. solární sušička- u nás bychom řekli spíš sluneční sušička. Pro toho kdo začíná hospodařit či uchovávat potraviny je kniha jistě zajímavá, ale obohatí i mnohého zkušeného zpracovatele úrody. Je proložena řadou receptů, což z ní činí jinou knihu, než jsem předpokládala, že kupuji. Osobně recepty nevyužiji, ale jiným poskytne dobrý návod, jak s uchovanou potravinou dále naložit. Kniha má moc pěkné zpracování a je proložena řadou fotek, které prakticky ukazují, jak postupovat.
26/12/2018
Avatar uživatele
V první řadě chci upozornit, že se nejedná o běžnou klasickou kuchařku a zavařování, kde je padesát receptů jen na jahodový džem.
Zde se především dozvíte o nejrůznějších způsobech jak suroviny uchovat. Jako skladování ve sklepě, ve spíži či v truhlíku na okně. Kterak sušit bylinky či ovoce, ať už na vzduchu, v troubě, nebo v solární sušičce. Poté se samozřejmě řeší nákládání do skla, ať už v podobě marmelád, chutney, kompotů. Naložení do oleje, octa, láku.
Vše je doplněno přehlednými fotografiemi a obohaceno o recepty v nichž využijete své konzervované výrobky.
31/07/2019
Avatar uživatele
Konzervování a zavařování může pro někoho být velmi zajímavou činností, které lze snadno propadnout. Tato kniha Vás provede tajemstvím tohoto zpracovávání potravin a nabízí plno užitečných a praktických rad. Samozřejmě se tu objeví i recepty, které stojí za to vyzkoušet v praxi. Zjistíte, že existuje velká řada metod, jak se ke kýženému výsledku dopracovat, Kniha jich nabízí rovných 26 a to vůbec není málo.
30/04/2019
Avatar uživatele
Drobnější publikace, která je plná rad napříč spektrem v oblasti zavařování a uschování potravin. Kniha radí, jakým způsobem a kdy potraviny získávat, jak je následně upravovat a jak nejlépe konzervovat, aby byly poté dobře použitelné a estetické. Kniha obsahuje jak obecné rady použitelné na celé spektrum zavařování, tak konkrétní rady k jednotlivým druhům surovin. Navíc nabízí velké množství metod, které si pro žádoucí konzervaci vybrat.
25/01/2019
Avatar uživatele
Kniha mě vůbec neoslovila. Není to klasická kuchařka o zavařování. Receptů je tam pár.
16/10/2017