Pivovarství
Popis produktu
Objevte tajemství výroby piva od A do Z!
Pivovarství je zásadní publikací, která vám otevře dveře do fascinujícího světa výroby piva. Ať už jste student, odborník v oboru nebo nadšenec, tato kniha vám nabídne komplexní a ucelený pohled na procesy, technologie i vědecké poznatky, které stojí za výrobou tohoto tradičního českého nápoje.
Třetí, doplněné a upravené vydání Pivovarství vychází jako logický pokračovatel předchozích úspěšných edic, na které navazuje s aktuálními informacemi o nových technologiích, zařízeních a vědeckých znalostech. Kniha je členěna do šestnácti přehledných kapitol, které pokrývají celý výrobní proces piva - od surovin, jako jsou slad, chmel, voda a pivovarské kvasinky, přes jednotlivé výrobní fáze jako je příprava mladiny, kvašení, filtrace až po pasteraci a stáčení.
Součástí jsou i podrobné informace o vlastnostech různých druhů piv, jejich stabilitě, procesu stárnutí a hodnocení kvality. Kniha se věnuje rovněž důležitým tématům jako jsou enzymy, mikrobiologie pivovarské výroby, řízení jakosti, hygiena, sanitace výrobních zařízení, energetické hospodářství a problematika odpadních vod a emisí. Závěr publikace přináší i zajímavý pohled na zdravotní aspekty konzumace piva.
Díky osvědčené struktuře, která začíná historickým přehledem a pokračuje teoretickými základy a inovativními technologiemi, je tato kniha neocenitelným zdrojem informací pro studenty bakalářského, magisterského i doktorského studia pivovarství, stejně jako pro zkušené pivovarské odborníky a všechny, kdo chtějí proniknout do podstaty piva do hloubky.
Proč právě tato kniha?
- Komplexní a aktuální informace o všech fázích výroby piva a nejnovějších technologiích.
- Přehledně členěné kapitoly, které usnadňují učení i práci v oboru.
- Vědecká opora a bohatá literatura umožňující další studium a rozvoj.
- Praktické znalosti pro odborníky, studenty i laické nadšence.
- Zahrnutí nejnovějších poznatků z oblasti hygieny, energetiky i zdravotních aspektů piva.
Hlavní vlastnosti knihy:
- 16 kapitol pokrývajících suroviny, technologii a jednání s pivem
- Detailní popis procesu výroby - od surovin po stáčení
- Diskuze o fyzikálně-chemické a senzorické stabilitě piva
- Informace o řízení jakosti, hygieně a sanitační technologii
- Obsahuje i pohled na environmentální aspekty výroby piva
Nakupte společně
- Mohlo by Vás také zaujmout
- Další knihy autora
- Další zboží nakladatele
- Naposledy prohlédnuté
Sběratelské záložky
Příběhy z Megaknih
České osobnosti na návštěvě v Megaknihách!
Návrh štítků k produktu
Navrhněte maximálně 5 klíčových slov (štítků) k tomuto produktu.
Za každý přidaný štítek musíte poté 5x ohodnotit štítky ostatních.
Nezapomeňte navrhnuté štítky uložit stisknutím tlačítka „Uložit přidané štítky“.
K této knize jste navrhli štítky:
Proč nakupovat u nás?
-
Největší skladové zásoby sortiment všeho druhu
-
Levná doprava doslova za pár kaček
-
Spokojení zákazníci známka kvality
-
Vyzvednutí kdekoliv místo vybíráte vy
-
Skvělá zákaznická podpora neváhejte zavolat
Hodnocení od zákazníků Heureka.cz
za posledních 90 dní
s obchodem
Kniha návstěv
Naposledy prohlédnuté
Velkoobchodní spolupráce
Pokud máte zajímavý sortiment, neváhejte nás oslovit. Nabízíme zajímavé odběry, rychlé platby a respektuplnou spolupráci.
velkoobchody@megaknihy.cz