Banner
Banner

Recenze Moučný mozek

Moučný mozek

Moučný mozek

251 Kč
Zobrazit knihu
Kniha renomovaného neurologa otevírá téma, kterým se už léta zabývají vědecké studie, ale veřejnost o něm překvapivě stále nic neví: sacharidy škodí našemu mozku. A zdaleka nejde jen o rafinovaný cukr nebo přemíru sladkostí, nýbrž i o "zdravé" celozrnné pečivo. Perlmutter dokládá, že základním... číst celé 

Recenze

10
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Kniha odhalující souvislosti mezi naším mozkem - tedy tím, jak se chováme, smýšlíme a v důsledku i vypadáme a stravou. Mozek toho má v lidském těle na svědomí mnohem více než si myslíme, řídí téměř vše. A vedle něj i střeva. Proto je tak důležité dbát na potravu kterou vkládáme do úst a jak se z knihy dozvíme: sacharidy nejsou zrovna nejvhodnějším palivem pro naše tělo a mysl. Způsobují nám nejen kila navíc, ale i psychické problémy.
6/11/2017
Avatar uživatele
Moučný mozek - kniha pro každého, kdo se zajímá o zdravé stravování a zdravý životní styl obecně. Autor zde na pozadí vlastních lékařských zkušeností, ale i řady výzkumů konfrontuje "moderní životní styl" a zdravotní následky, které tento pro lidi přináší. O škodlivosti cukru bylo napsáno již několik knih, tato se však zaměřuje na sacharidy komplexně a poukazuje především na nadužívání obilnin, které už bohužel jsou také modifikované, a to především ve vztahu k obsahu lepku. Knihu doporučuji minimálně jako soubor zajímavých faktů, které člověka donutí zamyslet se nad vlivem životního stylu.
12/10/2017
Avatar uživatele
O tom, že jídlo, které jíme, ovlivňuje fungování našeho mozku, se myslím všeobecně ví. Však také existuje spousta tipů k tomu, co jíst, když potřebujete, aby se váš mozek pořádně soustředil na jiné věci než samotné trávení. Ovšem to, že mouka je pro náš mozek až tolik neprospěšná, jsem nic moc nevěděla. Řada informaci v této knize mě opravdu překvapila a myslím, že si budu dávat ještě větší pozor na to, co a kdy jím.
6/08/2019
Avatar uživatele
Kniha se mi libila. Uz nejakou dobu jsme omezili doma sacharidy, snizili cukry, slazeni a doslazovani, psenici a lepek. A kniha mne utvrdila, ze delame dobre. Autor uvadi mnohovyzkumu, coz se mi libilo. Co mne udivuje, ze v pripade unavy ci knizecka si naucene telo opet zada cukry a sacharidy a Velma rychle si na ne opet zvyka. Po precteni si davam jeste vetsi pozor , co nakupuji a ctu vsechny etikety. Je skoda, ze zdrave jidlo se stava temer nedostupne.
30/10/2020
Avatar uživatele
Super kniha
30/10/2018
Avatar uživatele
Inspirativní kniha, doslova nabitá informacemi o fungování lidského mozku, v souvislosti s tím co jíme. Autor, je neurolog s dlouholetou praxí a nesporným talentem, zvolit určitá slova v tu nejlepší chvíli. Umí vzbudit zájem, který vydrží po celou dobu čtení, vyburcuje, ale nestraší. Na spoustě příkladů ukazuje, co dělá s mozkem a psychikou naše závislost na sacharidech a lepku, díky které, si většina z nás krátí život, nebo minimálně jeho aktivní část o spoustu let. Klobouk dolů i za skvělý překlad, čtivé a zároveň užitečné dílko...
12/02/2024
Avatar uživatele
Výborná kniha, která vás přiměje se zamyslet nad svým stravováním. Už dlouho jsem tušila, že konzumace obilnin mi nedělá nijak dobře, ačkoli alergií na lepek netrpím. Hledala jsem proto zdroje, které se touto tématikou zabývají. Autorem knihy je neurolog, tedy člověk, který o lidském mozku a jeho fungování něco ví. Doporučuji knihu si přečíst a udělat si vlastní názor. Každopádně tam najdete celkem originální pohled na problematiku konzumace obilnin a pečiva.
28/03/2019
Avatar uživatele
Skvělá. Vyhledávám podobné publikace jako je tato, ano i s tak prazvláštním názvem. Lepku se vyhýbám dlouhodobě z jiných důvodů a tato kniha mi objasnila další důvody, proč se mu vyhýbat i nadále. Nesouhlasím sice s tím, vyhýbat se lepku za každou cenu, ono by to ani nebylo možné, ale vyhýbat se potravinám, kde je jeho největší obsah, to už možné je.
Kniha je rozdělená na tři části a obsahuje celkem jedenáct kapitol a několik podkapitol, z nichž pro mě nejzajímavější je ta, která se zabývá praktickou částí s možností nového způsobu stravování, tedy čtyřtýdenním programem pro zdraví, inspirativním jídelníčkem včetně doporučení několika potravin blahodárných pro mozek. Nejvíce mě zaujaly části o MCT tucích, o kurkuminu a DHA, hoaxu o antioxidantech, také části o bolestech hlavy, lepku ve vztahu k poruchám chování a především mě fascinoval příběh čtyřletého Stuarta. Pokud je to všechno pravda, rozhodně se budu snažit hlídat si množství lepku i u svých dětí. Doporučuji.
27/09/2020
Avatar uživatele
Zajímavá kniha, kterou by si měl přečíst každý. Přiměje člověka zamyslet se nad svými stravovacími návyky.
18/04/2022
Avatar uživatele
zajímavá kniha, potřebná na trhu
19/10/2021