Recenze Kuchařský fortelník

Kuchařský fortelník

Kuchařský fortelník

94 Kč
Zobrazit knihu
Kuchařské umění se považuje ve škále domácích činností za svrchovaně důležité. Stejnou cestou jako láska, tzn. skrze žaludek, se ubírá i rodinná pohoda. Jenže dobře a bez zbytečných nezdarů uvařit, aby si všichni pochutnali, to je často oříšek. Jíška se připálí, mléko srazí, knedlíky jsou... číst celé 

Recenze

4
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Kuchařský fortelník obsahuje abecedně řazené suroviny a další pojmy z gastronomie. Každý pojem je vysvětlen a jsou u něho uvedeny užitečné rady, které kuchařům a kuchařkám umožní zlepšit jejich kuchařské dovednosti. Jaroslav Vašák je zárukou kvality textu knihy. Rady v této knize jsou využitelné a srozumitelné. Kuchařský fortelník doporučuji všem, kdo se chtějí dozvědět užitečné tipy pro přípravu jídla.
27/05/2019
Avatar uživatele
Kuchařské knihy Jaroslava Vašáka se mi líbí, všechny jsou kvalitní a přínosné. Kuchařský fortelník není tradiční kuchařkou, sice se zde objevují i recepty, ale tentokrát se autor zaměřil spíše na dobré rady, které pomůžou v kuchyni. Některé rady jsou od prababiček, jiné jsou moderní (na českém trhu jsou dnes běžně k dostání nové suroviny, které prababičky neznaly). Rady, které v knize najdete, jsou zajímavé a praktické, dozvíte se zde třeba, jak připravit jablečný ocet nebo pampeliškový med, jak uchovávat máslo, když člověk nemá ledničku, nebo jak odstranit pachy v ledničce.
10/08/2018
Avatar uživatele
Nikdo není dokonalý a upřímně, každému se občas něco nepovede. To je přirozené a normální. V této příručce naštěstí dostanete hodně rad, jak takovým situacím lehce předcházet. Jedná se převážně o běžné nehody v kuchyni. Připálené jídlo, nedovařené maso a další podobné nehody. Základem všeho je praxe a mít schopnost si vše důkladně promyslet. Dvakrát měř a jednou řež. To v kuchařském umění platí na 100 %
8/07/2018
Avatar uživatele
Jistě se Vám několikrát přihodilo, že se něco při vaření nepovedlo. To se občas stává a je potřeba se s tím smířit. Dokáže to samozřejmě naštvat, to chápu. Jenže lze takové nehody eliminovat ? Úplně asi ne, spíše je můžete minimalizovat. A k tomu Vám pomůže tato kniha, která se věnuje kuchařskému umění. Díky chytrým návodům se Vám takové nezdary budou docela dobře vyhýbat. Skvělý pomocník do každé kuchyně.
12/10/2017