Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Když jsme byli v červenci na festivalu v Litomyšli, ležela vedle stolku v kavárně kniha Let's Eat France. Tak jsme ji vzali do ruky, než nám přinesou kávu a zákusek.... Odcházeli jsme se zaplacenou objednávkou na Megakinách, a ještě jsme k tomu přihodili Let's Eat Italy. Obě knihy jsou od stejného autora (doplněného dalšími spolupracovníky) a jsou koncipovány jako zábavné encyklopedie kombinované s kuchařkou. Nemá žádnou strukturu typu: "teď si řekneme všechno těstovinách", ale tematicky přelétává "z květu na květ". Výhodou tohoto přístupu je, že ať knihu otevřete na jakékoli stránce, vždycky se dozvíte něco zajímavého - kolik je různých druhů oliv, odkdy se vaří v Itálii těstoviny al dente, kde všude se vyrábí jaký ocet..... atd., atd. Nyní se chystáme na Level 2 - zkusit něco také uvařit....
7/08/2025
Recenze