Když jsme byli v červenci na festivalu v Litomyšli, ležela vedle stolku v kavárně kniha Let's Eat France. Tak jsme ji vzali do ruky, než nám přinesou kávu a zákusek.... Odcházeli jsme se zaplacenou objednávkou na Megakinách, a ještě jsme k tomu přihodili Let's Eat Italy. Obě knihy jsou od stejného autora (doplněného dalšími spolupracovníky) a jsou koncipovány jako zábavné encyklopedie... číst celé kombinované s kuchařkou. Nemá žádnou strukturu typu: "teď si řekneme všechno těstovinách", ale tematicky přelétává "z květu na květ". Výhodou tohoto přístupu je, že ať knihu otevřete na jakékoli stránce, vždycky se dozvíte něco zajímavého - kolik je různých druhů oliv, odkdy se vaří v Itálii těstoviny al dente, kde všude se vyrábí jaký ocet..... atd., atd. Nyní se chystáme na Level 2 - zkusit něco také uvařit....
Kniha ležela vedle stolku v kavárně v Litomyšli, kam jsme si zašli při návštěvě festivalu. Tak jsme ji vzali do ruky, než nám přinesou kávu a zákusek.... Odcházeli jsme se zaplacenou objednávkou na Megakinách na tuto knihu a ještě Let's Eat Italy. Je to zábavná encyklopedie kombinovaná s kuchařkou. Nemá žádnou strukturu typu: "teď si řekneme všechno sýrech", ale tematicky přelétává "z k... číst celévětu na květ". Výhodou tohoto přístupu autora je, že ať knihu otevřete na jakékoli stránce, vždycky se dozvíte něco zajímavého - třeba že mají ve Francii asi 14 oblastí, kde se vyrábí ocet s označením místa původu, kolik je různých druhů ústřic..... atd., atd. Nyní se chystáme na Level 2 - zkusit něco také uvařit....