Recenze Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale

Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale

Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale

305 Kč
Zobrazit knihu
V edici Jednoduše & dokonale vydává autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk druhou kuchařskou knihu v pořadí: Jednoduše & dokonale – ZELENINA A LUŠTĚNINY. Jako vždy spolu s Vaňkem na této publikaci pracovala jeho manželka Jana a tým předních českých šéfkuchařů, kteří jsou zároveň lektory... číst celé 

Recenze

21
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Recepty v této knize mají jedno společné, jsou zdravé a zároveň velice chutné. Kuchařka nesoucí název "Zelenina a luštěniny. Jednoduše & dokonale" od Romana Vaňka a jeho kolegů patří mezi mé oblíbené. Skvěle zpracovaná kuchařská kniha se totiž hodí jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé. Je přehledná a snadno pochopitelná. Zeleninu i luštěniny můžu, pokud je máte rádi u vy, tak určitě doporučuji.
27/08/2018
Avatar uživatele
Miluji kuchařky z edice Jednoduše & dokonale, zatím jsem nenašla lepší edici kuchařek, snad jen ty z edice Apetit se jim mohou rovnat. V tomto díle přináší Roman Vaněk recepty, které se týkají zeleniny a luštěnin, což jsem velmi ocenila. Luštěniny miluji, ale nevím si moc rady, jak je zpracovat, a tady jsem našla přehršel inspirace. Poprvé jsem díky knize zkoušela dělat hummus a dopadlo to na výbornou. V kuchařce navíc kromě receptů najdete tipy na různé postupy v kuchyni, třeba jak blanšírovat nebo jak krájet kořenovou zeleninu či oloupat pečené papriky.
4/02/2019
Avatar uživatele
Knížka je krásně zpracována, krásné fotky, dobré recepty a dobře napsané postupy.
7/05/2018
Avatar uživatele
Další díl oblíbených kuchařek od Romana Vaňka z edice Jednoduše a dokonale se zaměřuje na zeleninu a luštěniny. Tato kuchařská kniha „Zelenina a Luštěniny – Jednoduše & dokonale“ obsahuje necelou stovku receptů, které jsou nejen zdravé a plné vitamínů, ale také chutné. Obojí mi chutná, takže v této knížce často hledám inspiraci. Najdete zde kvalitní a moc pěkné fotografie a celkové zpracování knihy Tuto kuchařku rozhodně doporučuji.
25/03/2018
Avatar uživatele
Kniha od p. Vaňka byla dárkem k narozeninám, který udělal radost.
8/06/2018
Avatar uživatele
Úplná novinka od předního českého kuchaře Romana Vaňka a jeho kolegů z Pražského kulinářského institutu. Kuchařka „Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale“ přináší recepty plné zeleniny a luštěnin. Jak zeleninu, tak i luštěniny mám ráda a často je řadím do svého jídelníčku. V nové kuchařce nalezneme před devadesát receptů, které obsahují dobroty jako je hrášek nebo čočka :-) Kuchařka se drží stylu předchozích tematických kuchařek, takže vás nic nepřekvapí.
28/02/2018
Avatar uživatele
Jedna z dalších skvělých a užitečných kuchařek Romana Vaňka, ředitele Pražského kulinářského institutu, se nazývá Jednoduše a dokonale, zelenina a luštěniny. Obsahuje veliké množství receptů právě na zeleninu a luštěniny, které hrají hlavní roli všech receptů. Recepty jsou přehledné, jasně a stručně popsány a také obohaceny příjemnými fotografiemi, podle kterých si může čtěnář výsledek receptů snadněji představit.
28/02/2018
Avatar uživatele
Za mě další super kuchařka od Romana Vaňka a jeho kolegů z Pražského kulinářského institutu. Kuchařka nesoucí název "Zelenina a luštěniny" z bílé edice "Jednoduše & dokonale" je určena všem, kteří rádi odlehčí svou stravu. V této kuchařce najdete celých devadesát receptů, ve kterých hraje prim zelenina a luštěniny. Nechybí zde ani zahraniční kuchyně. Kuchařka se mi líbí i po grafické stránce :-)
1/01/2019
Avatar uživatele
Kniha je určena pro zkušené kuchaře a sběratele, začátečník se podle ní vařit luštěniny těžko naučí.
+ Na knize oceňuji krásné obrázky, lákavě naaranžované jídlo.
+ Oceňuji návodné postupy na zadních 4 stranách (blanšírování, jak krájet zeleninu).

Leč knize musím vytknout:
- Absenci rejstříku surovin, u tohoto typu knih rejstřík považuji za nepostradatelný.
- Chabé členění na sekce (člověk jen tuší rozdělení na polévky, hlavní jídla, saláty, pomazánky - např. šlo by využít záhlaví).
- Absenci rad, jak vůbec luštěniny vařit, jak dlouho, zda namáčet, jak usnadnit trávení luštěnin a předcházet meteorismu.
- Cizokrajné názvy, které nejsou vysvětleny: baba ganoush, cassoulet, dahl kari, falafel.

Na knihu jsem se moc těšila, ale bohužel mne tímto zklamala.
5/12/2018
Avatar uživatele
Kuchařky od jednoho podle mě v současnosti nejlepších kuchařů a spisovatelů kuchařek Romana Vanka mám doma ve své domácí knihovničce ve speciálně vyhrazené poličce. Již mám doma od něj asi pět kuchařek, ze kterých vařím téměř neustále. Luštěniny u nás nikdy v rodině nebyly nějak oblíbené , ale když se uvaří recept z téhle kuchařky, tak nám opravdu i luštěniny v podání Romana Vanka velice chutnaly..
31/03/2018
Avatar uživatele
Když byly děti menší, tak absolutně nechtěli jíst zeleninu ani luštěniny, nedivím se, ono dušená zelenina jen tak ve vodě není ostatně nic moc. V této knize najdete inspiraci na chutné recepty z luštěnin a ze zeleniny, které zachutnají všem. Dokonce i nás je děti začaly jíst a fazolový salát nebo hrachová kaše už jim vůbec nevadí a jí je. Knížka je moc hezky zpracovaná, doporučuji ji všem kuchtíkům.
30/06/2021
Avatar uživatele
Já osobně mám moc ráda zeleninu a všemožné luštěniny, ale velice často jsem se ztrácela v tom, jak je připravit, aby byly dobré a chutné a aby to nebylo pořád dokola a stále ty stejná klasická jídla, tak tato kniha je naprosto ideální. Nejdete v ní víc jak stovku zajímavých receptů, které určitě skvěle obohatí váš jídelníček a přijde mi, že po pár úpravách (že nedáte třeba tolik koření nebo dáte míň soli) jsou i tyto recepty moc dobré pro děti.
5/05/2021
Avatar uživatele
Další do "bílé" série kuchařek od Vaňka a spol. Tentokrát na velice podceňované a nedostatečně využívané suroviny. Zeleninu a luštěniny. V době kdy se zelenina a ovoce stávají velice drahými komoditami je určitě vhodné s nimi nakládat s náležitým respektem a umem. Abychom z nich připravili chutné a kvalitní pokrmy. Právě s tím kniha více než pomůže.
Nejedná se o publikaci určenou primárně vegetariánům (ikdyž i ti ji určitě uvítají), ale pro běžné kuchaře jež chtějí vařit dobře a kvalitně.
21/05/2020
Avatar uživatele
Mám ráda nápadité a zajímavé recepty a navíc se mi moc líbí, že když jsou recepty originální a moderní knížce. Tato knížka si myslím splňuje všechny moje předpoklady. Ráda vařím zdravě jídla jako jsou těstoviny se zeleninou nebo různé zeleninové saláty. V Této kuchařce jsem poznala mnoho chutných a skvělých receptu, které mě velmi zaujaly a také mile překvapily. Kuchařka je doplněna ještě o hezké fotografie.
18/05/2020
Avatar uživatele
Jedna z nejlepších kuchařek, jaké jsem kdy držela v ruce.
20/02/2020
Avatar uživatele
Zajímavá knížka, která se zaměřuje na přípravu jednoduchých a snadných pokrmů. Je to kniha o známého kuchaře romana vaňka. Toto už je jeho druhá kniha, která by tváří velmi zajímavá a chutná jidla. Recepty jsou velmi dobře a jednoduše sepsaný, takže její příprava není nikterak složité a komplikovaná. Navíc jsou recepty doplněny krásnými fotografiemi které skvěle ukazují jak výsledné pokrmy můžou vypadat.
31/12/2019
Avatar uživatele
Každý den není posvícení a každý den nemusíme mít právě maso. I naši prarodiče si masa tolik nejžívali. Zelenina a luštěniny jsou v naší kuchyni hodně oblíbenou surovinou. A moc nám chutnají lehká jídla, i když lušteniny nejsou vždy zaručeně lehké občas i dost zasytí. S láskou připravená kuchařka a s úspěchem hojně prodávaná je prostě sázka na jistotu pro každého milovníka receptů kuchaře Romana Vaňka.
7/12/2019
Avatar uživatele
Na luštěniny nedáme dopustit a na dobře připravené už vůbec ne. Už naši rodiče nám z luštěnin připravovali skvělá a chutná jídla. Na svoje předky a jejich um nedáme dopustit. Kuchař a autor této příjemné kuchařky je Roman Vaněk a ten si dal opět vážně záležet. Spolu s jeho kuchařkou si tak celkemsnadno připravíte to co si sami navaříte a výběr je opravdu velký. Luštěnin je celá řada a tak se nemusíte bát, že si nevyberete.
16/12/2019
Avatar uživatele
"Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale" je skvělá kniha, které náleží čestné místo hned vedle ostatních "Vaňkovek". Knížky od pana mistra Vaňka mám všechny co doposud vyšli a přiznám se že tuhle, ač není tak atraktivní ani obsáhlá, řadím k nejlepším. Protože dokázat udělat ze zeleniny a luštěnin, které nejsou mezi všemi úplně oblíbené, naprosté skvosty a nich pak sestavit dokonce celou knihu, to hned tak někdo nedokáže.
31/01/2019
Avatar uživatele
Pokud mezi vaše oblíbené potraviny na vaření patří zelenina a luštěniny, tak byste u této knihy měli zvýšit pozornost. I já často zeleninu a luštěniny používám, ale občas už nevím, co mám vlastně uvařit. A přesně proto je tu Roman Vaněk se svou knihou z edice Jednoduše a dokonale, ve které vám představí spoustu skvělých receptů, které jsou chutné a jednoduché. Navíc je kuchařka doplněna krásnými fotografiemi, takže vám garantuji, že dostanete chuť úplně na všechno.
30/03/2021
Avatar uživatele
Moc ráda si některé suroviny pěstuji a u luštěnin je to celkem snadné a tak mi přijde celkem příjemné si vyzkoušet právě tyhle pro mně celkem nové recepty na jídla, která nám umožňují si vychutnat vše co je na luštěninách opravdu skvělé a že toho je opravdu celkem dost. Kniha je velmi přehledně zpracována a tak si máme možnost vybrat dle opravdu hezkých fotografii, které mne osobně lákají tedy velmi.
20/02/2020