V edici Jednoduše & dokonale vydává autor kuchařských bestsellerů
Roman Vaněk druhou kuchařskou knihu v pořadí:
Jednoduše & dokonale – ZELENINA A LUŠTĚNINY.
Jako vždy spolu s Vaňkem na této publikaci pracovala jeho manželka Jana a tým předních českých šéfkuchařů, kteří jsou zároveň lektory...
číst celé
V edici Jednoduše & dokonale vydává autor kuchařských bestsellerů
Roman Vaněk druhou kuchařskou knihu v pořadí:
Jednoduše & dokonale – ZELENINA A LUŠTĚNINY.
Jako vždy spolu s Vaňkem na této publikaci pracovala jeho manželka Jana a tým předních českých šéfkuchařů, kteří jsou zároveň lektory Pražského kulinářského institutu.
Kniha obsahuje více než 120 barevných fotografií. Téměř 90 nových, nápaditých receptů připravených z běžně dostupných surovin, kde hlavní roli tentokrát hrají luštěniny a zelenina, je v knize tradičně zpracováno osvědčeným způsobem
„krok za krokem“.
Svou jednoduchostí kniha zaujme každého milovníka dobrého jídla za rozumnou cenu a zároveň svým tradičním formátem a typickým vzhledem doplní kolekci „bílé řady“ Vaňkových kuchařek mnoha kulinářským sběratelům.
schovat popis
Recenze
+ Na knize oceňuji krásné obrázky, lákavě naaranžované jídlo.
+ Oceňuji návodné postupy na zadních 4 stranách (blanšírování, jak krájet zeleninu).
Leč knize musím vytknout:
- Absenci rejstříku surovin, u tohoto typu knih rejstřík považuji za nepostradatelný.
- Chabé členění na sekce (člověk jen tuší rozdělení na polévky, hlavní jídla, saláty, pomazánky - např. šlo by využít záhlaví).
- Absenci rad, jak vůbec luštěniny vařit, jak dlouho, zda namáčet, jak usnadnit trávení luštěnin a předcházet meteorismu.
- Cizokrajné názvy, které nejsou vysvětleny: baba ganoush, cassoulet, dahl kari, falafel.
Na knihu jsem se moc těšila, ale bohužel mne tímto zklamala.
Nejedná se o publikaci určenou primárně vegetariánům (ikdyž i ti ji určitě uvítají), ale pro běžné kuchaře jež chtějí vařit dobře a kvalitně.