Člověk odedávna sbíral houby jako pochutinu a doplněk stravy. Tato kniha je navíc zaměřena na houby jako prostředek k prevenci nebo léčení různých chorob a neduhů. V návaznosti na to jsou zde uvedeny i kuchařské recepty, zpracování a úprava hub s léčivými účinky. U každého druhu jsou zmíněny...
číst celé
Člověk odedávna sbíral houby jako pochutinu a doplněk stravy. Tato kniha je navíc zaměřena na houby jako prostředek k prevenci nebo léčení různých chorob a neduhů. V návaznosti na to jsou zde uvedeny i kuchařské recepty, zpracování a úprava hub s léčivými účinky. U každého druhu jsou zmíněny léčivé účinky a způsob použití. V přehledu chorob a léčivých vlastností hub si čtenář najde, které houby jsou vhodné k léčení různých nemocí - od alergie po rakovinu, různé záněty a potíže. Knihu odborně posoudil MUDr. Jaroslav Henzl.
Atlas je rozdělen na tři části: volně rostoucí jedlé léčivé houby, pěstované jedlé léčivé houby a nejedlé léčivé houby. V úvodu je pojednání o nebezpečných jedovatých houbách a kniha končí přehledným abecedním seznamem cca 200 kuchařských receptů.
schovat popis
Recenze
Co je navíc na houbách dobré je, že některé z nich mají i léčivé účinky na lidský organismus. Třeba taková hlíva. Když ji dobře připravíte, pochutnáte si a ještě vám to něco pozitivního přinese.