Millésime Chocolat Bio mléčné napolitánky s lískovými ořechy Madagaskar 55 %, 75 g
Popis produktu
Luxusní kostičky bio mléčné čokolády s 55 % kakaa, které navíc zdobí dva celé lískové ořechy. Nádhera, která se jen tak nevidí, a z lahodného zákusku ke kávě tvoří kulinářský obřad a pastvu pro oči. Vždyť i samotná čokoláda je prvotřídní, vyrobená ručně z kakaových bobů (bean to bar) uzrálých v Akessonově zahradě ve slavném údolí Sambirano na severu Madagaskaru. Millésime Chocolate jsou exkluzivní belgické řemeslné čokolády s medailemi snad ze všech mezinárodních čokoládových soutěží od Singapuru po Londýn.
Napolitánky, či původně neapolitánky, odvozují svůj název od italské Neapole, "krásky pod Vesuvem" s dlouhou kulinářskou tradicí a města dezertů (a pochází odtud i pizza). Napolitánkami se od konce 19. století chlubily významné čokoládové společnosti Evropy a byly jejich výkladní skříní. Dnes jsou spíše jednotlivě balenými reklamními nosiči. Millésime Chocolate však ctí tradici starých mistrů a její vintage čokolády i v podobě malých napolitánek prozradí mnohé o samé podstatě pravé čokolády.
Krabičku tradičního tvaru krychle o rozměru 7,5 cm můžete směle využít jako hodnotný dárek na úrovni. Obdarovaný rychle pochopí, že nedostal další obyčejnou bonboniéru z blízkého obchodu. Tyto napolitánky jsou také skvělou příležitostí ochutnávat a porovnávat jednotlivé čokolády a bohatost chutí kakaa z různých koutů světa. Dobře poslouží i těm, kteří by po nakousnutí tabulky čokolády snědli hned celé balení.
Výběrové bio Akessonovo kakao z Madagaskaru
Exkluzivní řemeslná čokoláda ručně vyrobené z kakaových bobů odrůdy Trinitario z oblasti Ambanja, srdci slavného údolí Sambirano na severu Madagaskaru. Řeka Sambirano sbírá své zdroje na nejvyšší hoře ostrova Maromokotro (2 876 m n. m.) a po celou dobu své cesty do Indického oceánu ji lemují plantáže kávy, kakaa, vanilky, koření a jiných voňavých rostlin pro výrobu parfémů. Řeka vytváří široká údolí, která pravidelnými záplavami zúrodňuje a dodává půdě bohatství minerálů. Samotné údolí Sambirano má navíc specifické mikroklima, kdy je slunečné jako západ Madagaskaru a zároveň deštivé jako jeho východ. Není tedy divu, že místní kakaovníky produkují boby s přirozenou sladkostí a svými výjimečnými vůněmi jsou proslulé po celém světě. Mnohé z nich navíc rostou na bývalých ovocných plantážích z francouzských koloniálních dob. Jejich kakao se vyznačuje ovocnými, zejména citrusovými tóny.
A právě v tomto regionu, zasazeném do údolí zeleně mezi horami a mořem, založil v roce 1904 Lucien Millot kakaovou zahradu, ze které pochází kakao v této čokoládě. Pan Millot byl vizionář a spolu s plantáží postavil celou vesnici pro své zaměstnance, se školou i silnicemi. A v této cestě pokračoval i pan Åkesson, který sem v 70. letech 20. století přišel za sisalovými plantážemi (a žezlo později převzal jeho syn Bertil Åkesson). Plantáž je zdrojem rozvoje celého kraje, využívá obnovitelnou sluneční energii, farmářům v okolí poskytuje know-how a vykupuje od nich i čerstvé kakaové boby dle principů fair trade. Chuťový profil Akessonova Madagaskaru je jedinečný a ceněný řemeslnými výrobci čokolády po celém světě. Je typicky citrusový, zejména po červeném ovoci, ale nabízí i vrstvy tónů a nuancí jako je ořech, karamel, džem či jemný pepř, a v aroma jasně rozeznáte vůni sušených meruněk.
- Pražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *
Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům.
Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa.
Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.
Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio cukr, bio LÍSKOVÉ OŘECHY. Bez lepku. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 55 %.
Energetická hodnota: | 2223,21 kJ/531,36 kcal |
Tuky: | 34,50 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 8,96 g |
Sacharidy: | 44,65 g |
z toho cukry: | 40,33 g |
Bílkoviny: | 10,58 g |
Vláknina: | 5,75 g |
Sůl: | 0 g |
- Mohlo by Vás také zaujmout
- Další knihy autora
- Další zboží výrobce
- Naposledy prohlédnuté
Sběratelské záložky
Podobní autoři
Příběhy z Megaknih



Mega BookTok Všechna videa
České osobnosti na návštěvě v Megaknihách!
Štítky produktu
Návrh štítků k produktu
Navrhněte maximálně 5 klíčových slov (štítků) k tomuto produktu.
Za každý přidaný štítek musíte poté 5x ohodnotit štítky ostatních.
Nezapomeňte navrhnuté štítky uložit stisknutím tlačítka „Uložit přidané štítky“.
K této knize jste navrhli štítky:
Proč nakupovat u nás?
-
Největší skladové zásoby sortiment všeho druhu
-
Levná doprava doslova za pár kaček
-
Spokojení zákazníci známka kvality
-
Vyzvednutí kdekoliv místo vybíráte vy
-
Skvělá zákaznická podpora neváhejte zavolat
Hodnocení od zákazníků Heureka.cz
za posledních 90 dní
s obchodem
Kniha návstěv
Naposledy prohlédnuté
Velkoobchodní spolupráce
Pokud máte zajímavý sortiment, neváhejte nás oslovit. Nabízíme zajímavé odběry, rychlé platby a respektuplnou spolupráci.
velkoobchody@megaknihy.cz