Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Skvělá kuchařská knížka pro každého, kdo má rád ryby, zejména ty z našich rybníků - kapra, štiku, lína, candáta, okouna a další. Najdeme zde i recepty na amura a tolstolobika, tj. dovezené do ČR poměrně nedávno, teprve ve druhé polovině 20. století. Jak název napovídá, jde o recepty, které poskytly baštýřky z Třeboňska. Kdo neví, jsou to manželky rybářských baštýřů (ti jsou řekněme obdobou mistrů v dělnických profesích) z Rybářství Třeboň. A protože toto rybářství je u nás největší ze všech, má také nejvíce baštýřů, navíc někde i dvě generaci - těch, co aktuálně slouží, i těch, co jsou již na penzi. M. Hule mohl tudíž sebrat pro svou knihu bohatý materiál. Protože se zabývá o nejrůznější aspekty rybářství, vyptal se baštýřek i na takové věci, jako kolik kilo ryb jejich rodina za rok spotřebuje. Někde mi ta čísla připadala překvapivě nízká, asi některé baštýřky mají rybu po většinu roku zakázanou, když jsou s rybami jejich manželé v denním kontaktu :-).
15/02/2018
Recenze