Chutě a vůně - Techniky přípravy - Víc než 100 receptů z celého světa
Vůně čerstvě pražené kávy je jednou z nejkrásnějších na světě – pokud s tímto tvrzením souhlasíte, potom je pro vás Kávové opojení nezbytností. Najdete zde nejen zajímavosti o historii pěstování různých odrůd, ale především...
číst celé
Chutě a vůně - Techniky přípravy - Víc než 100 receptů z celého světa
Vůně čerstvě pražené kávy je jednou z nejkrásnějších na světě – pokud s tímto tvrzením souhlasíte, potom je pro vás Kávové opojení nezbytností. Najdete zde nejen zajímavosti o historii pěstování různých odrůd, ale především tipy, jak si doma připravit tu nejchutnější kávu a jaké vybavení budete potřebovat. Kniha také obsahuje přes 100 receptů na alkoholické i nealkoholické nápoje s kávou.
schovat popis
Recenze
V knize se dozvíte od všeho trochu a navíc je zde věnována velká část jednotlivým oblastem sklizně kávových zrn. Každé z několika stránek je uvedena jedna oblast i s popisem výnosu a podílem k celkovému exportu. Nechybí ani popis základních odrůd.
Bohužel mě kniha, jako baristu, až tak moc nenadchla. Ano, popis jednotlivých oblastí sklizní je velmi zdařilý, stejně tak i grafické zpracování, ale i tak mi přijde, že některé věty jsou psány celkem odborně a některé zase až moc laicky. Jakoby to si to někdo po sobě nepřečetl. Možná je to jen můj pocit, ale autor této knihy na mě nepůsobí tak úplně jako odborník, spíše jakoby ty informace přepisoval z jiných zdrojů.