Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především prostředí včetně výživy i západního způsobu života, souhrnně epigenetické...
číst celé
Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především prostředí včetně výživy i západního způsobu života, souhrnně epigenetické mechanismy. Chystaná kniha se zaměřuje rovněž na nejznámější potravinové intolerance, jejichž spouštěčem jsou naopak čistě neimunologické mechanismy.
Obecná část publikace věnuje pozornost epidemiologii, patofyziologii, alergenům, projevům, diagnostice včetně novinek v molekulární diagnostice, léčbě, prognóze a nakonec i legislativě. Druhá, speciální část představí jednotlivé potravinové skupiny, nechybí ani přehledy možných zkřížených reakcí. K hlubšímu pochopení typu potravinových alergií, jejich příznaků i specifických způsobů diagnostiky a léčby by měla zásadně přispět práve tato kniha.
schovat popis
Recenze
Tato obsáhlá kniha nás opravdu seznámí s detaily ohledně alergií. Část o příznacích je rozhodně skvělá, můžete pak předejít právě velkému problému, jako je například anafylaktický šok a to opravdu není sranda.
Dále mě také velmi potěšila část a o zkřížených reakcích, protože to je ještě nebezpečnější věc.
Potravinové alergie člověka mohou ohrozit na životě, proto by každý, kdo jí trpí měl tuto knihu přečíst. Opravdu se díky ní s tímto problémem hodně seznámíte.