David Lebovitz

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Američan, kuchař a cukrář, milovník čokolády, se po letech praxe v San Francisku přestěhuje do Paříže. Poznává jinou mentalitu jejích obyvatel, rozdílnou gastronomii, své postřehy vtipně glosuje. Obdivuje venkov s jeho farmářskými trhy, nakupuje, vaří a hlavně peče sladkosti, kterými uplácí někdy nevlídné prodavače. Je nadšený z kvalitní čokolády používané při pečení a o některé recepty... číst celé se dělí se čtenáři. Celkem humorné vyprávění o Paříži a jejích obyvatelích.
24/08/2020
Obrázek knihy
Veselé a chutné čtení o proměně Američana v pravého Pařížana. Celá kniha voní čokoládou a dobrým a kvalitním jídlem a vždy v pravý okamžik, když už by se třeba člověk začínal při čtení nudit, servíruje autor nějaký lákavý recept. Bohužel však další z dlouhé řady naprosto totožných knih o tom, jak cizinec zakotví v Paříži a srovnává se s odlišným životním stylem. Oproti jiným knihám je t... číst celéoto vypravování poměrně bezduché, nudné a bez šťávy, ale své čtenáře si jistě najde.
5/10/2020
Obrázek knihy
Knih o Francii, konkrétně o Paříži je dnes na trhu tolik, že už začínám být trochu přesycená. A od této jsem čekala přece jen trochu víc, protože se zabývá jídlem, což je vždy moje oblíbené téma. Jídla jsem si tu užila opravdu do syta, ale přesto tomu chybělo něco, čím by se kniha odlišovala od ostatních, v druhé polovině už jsem se při čtení docela nudila. Ale pokud chcete nahlédnout n... číst celéa Francii a její obyvatelé zase z trochu jiného úhlu pohledu, mohu doporučit.
1/08/2019
Obrázek knihy
Zpověď cukráře Američana Davida Lebovitze, který navštěvoval v Paříži cukrářský kurz na prestižní École Lenótre. Jednou se s přáteli procházel po mostě na břehu Seiny a v tu dobu se do Paříže zamiloval a následně se tam odstěhoval . V knize nám popisuje jeho první den v Paříži po nastěhování, nejdůležitější slova ,která musíte znát, jak se máte oblékat ,jako Pařížan, nakonec se naučil i... číst celé chovat se jako Pařížan. Docela milá kniha ,proložená spouty receptů na různé dobroty.
29/09/2018