Díky této knize se teď o to víc koukám okolo sebe a uvědomuji si, co vše se dá využít a zpracovat do našich oblíbených pokrmů. Kniha je velmi inspirující a tak se snažíme co nejvíce informací a skvělých postupů přesunout i do naší kuchyně a celkem se nám to i musím se přiznat daří. Rozhodně bychom neměli přehlížet to co okolo nás roste a díky čemuž se naše životy velmi snadno obohatí a ... číst celéo to jde především.
Kniha Les a louka na talíři, není druh četby, kterou bych běžně vyhledávala. Zároveň to není kniha, která by se dala přečíst na jeden zátah a to z jednoho prostého důvodu - jedná se o netradiční kuchařku. Myslím, že podtitul 150 receptů z divoké kuchyně, přesně vystihuje podstatu knihy. Autorka knihy pochází ze Švýcarska, takže se občas při popisu krajiny a bylin, dozvídáme také něco o ... číst celétamní přírodě a krásách země. Jak je ale několikrát zdůrazněno, rostliny, které autorka objevuje na svých toulkách švýcarskou přírodou, jsou snadno dostupné i v našem prostředí.
Já sama na kuchařky tolik nejsem, ale jsem moc ráda, že se mi tahle dostala do ruky. Jak já, tak moje maminka jsem z knihy nadšené a už plánujeme, co všechno musíme z knihy vyzkoušet. Člověk by neřekl, kolik poživatelných, ba přímo chutných rostlin, má všude kolem sebe. Protože nemám s kuchařkami takové zkušenosti, zeptala jsem se na odbornější a praxí ověřený názor svojí maminky. Ta kn... číst celéihu doporučuje, líbí se jí její zpracování a věří, že velká část z receptů je v praxi snadno použitelná.