Naprosto úžasná knížka, nadchlo mě, že jsou v ní i recepty jak využít kvašené potraviny dál a vytvořit další jídla. Kniha má mnohonásobně vyšší hodnotu, než za kterou jsem jí koupila.
Skvělá příručka! Vzhledem k určitým zdravotním potížim pojících se k trávení jsem musela radikálně uzpůsobit jídelnícek a v čínském institutu zdraví mi doporučili kvašené potraviny, ale já jsem vůbec nevedla, jak na ně. V téhle publikaci je nespočet praktických řád, nejde jen o teorii, ale skutečně návod jak je prakticky uvést do obyčejného jídelníčku. Báječná knížecka, skutečně veliká ... číst celésvým přínosem.
Kvašené potraviny pro vitalitu a zdraví je moc hezkou kuchařkou plnou opravdu podnětných no a hlavně zdravých receptů. Přes šedesát opravdu detailních návodu na kvašení zeleniny - ale přiznám se, že většina je pro mě vicemene nepoužitelná, protože působí příliš náročně. Podle mě tedy spíš pro pokročilejší a vytrvalejší kuchaře. Knížka jako taková je pěkná, jen mi trošku vaší brožované ... číst celédesky, které u kuchařky moc praktické nejsou...je to jako časopis 😶
Na tuhle knížku jsem se strašně těšila, protože miluju pickles a ke kvašení mě přivedl bratr, když pro nás připravil domácí kimči. Ale asi ji zas až tak nevyužiju, protože mi přijde, že jsou ty recepty poměrně náročný a hlavně v drtivé většině je vždy nějaká přísada, která se nedá sehnat. Například jsem v životě neviděla ani neslyšela o krystalkách vodního kefírů. Na druhou stranu jsou ... číst celétam i recepty na chleba, různé zdravé pochoutky, probiotické nápoje nebo dipy. To zase využiju určitě.