Jaroslav Balaštík

1925

Jaroslav Balaštík se specializoval na konzervování nejrůznějších potravin. Narodil se v roce 1925. Vystudoval zemědělskou školu. Byl významným představitelem zahrádkářského sdružení. O svoje odborné znalosti načerpané v profesním životě se dělil pomocí knih, kterých vydal hned několik. Konzervování, a to především ovoce a zeleniny, ale i dalších potravin, je zastřešující pojem, pod kterým můžete v Balaštíkových knihách nalézt například i návod na výrobu domácího vína. Kromě „Konzervujeme maso v domácnosti“ a „Konzervování potravin v domácnostech“ je i autorem populárního titulu „Jak vypálit lepší slivovici“, který vyšel v letošním roce (2015).

Recenze knih autora


Obrázek knihy
V knize jsem našel několik dobrých rad, jak postupovat od naložení ovoce, sledování kvašení a vlastní destilaci. Kniha splnila moje očekávání.
3/10/2022