Roman Uhrin

Roman Uhrin je dlouholetým propagátorem zdravého stravování. Jako kuchař pracoval v několika restauracích, vyučoval racionální stravu na Institutu životního stylu a byl autorem televizních kurzů vaření. Je zakladatelem, členem a koordinátorem různých sdružení a projektů, jako jsou Klub zdraví ČR nebo Život a zdraví. Pořádá přednášky, organizuje výukové pobyty a rozšiřuje oblast svých zájmů i o různé rekvalifikační kurzy. Angažuje se také jako humanitární pracovník. Je autorem několika DVD o vaření a publikací o zdravém životním stylu a stravování, například „77 inspirací pro zdravý život“ nebo „Zdraví, které chutná“.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Tuto knihu jsem kdysi vyhrál v jedné rozhlasové soutěži, a od té doby z ní doma těžíme. Je tedy pravdou, že recepty si trochu upravujeme, například mléko či šlehačku nenahrazujeme jejich rostlinnými ekvivalenty, ale recepty fungují i tak. Jídla, která autor Roman Uhrin nabízí, jsou opravdu chutná, a dětem ani nepřijde divné, že jejích oblíbená "nutela" je vlastně rozmixovaná dýně, nebo ... číst celéže na talíři není maso. Doporučuji rozhodně všem, i masožravcům.
13/02/2022