Banner
Banner

Antonio Carluccio

1937

Antonio Carluccio je autorem knih o italské kuchyni. Narodil se v Itálii, studoval ve Vídni, později obchodoval v Německu s vínem a nakonec se přestěhoval do Velké Británie, kde se věnuje dovozu italských vín. Ve Velké Británii se stal manažerem a později až do roku 2006 i majitelem luxusní restaurace v Convent Garden. Se svojí ženou si otevřel obchod a velkoobchod s italskými potravinami. V současné době vlastní řetězec restaurací nejen ve Velké Británii, ale pobočky jsou i jinde ve světě. Jeho kuchařským žákem byl Jamie Olivier, známý z vlastního televizního pořadu o vaření. Sám Antonio Carluccio vystupoval v několika televizních pořadech, měl dokonce i vlastní show o vaření. Právě z jedné cesty po Itálii a ze stejnojmenné show, vznikla i kniha „Dva italští gurmáni“.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Antonio Carluccio byl prostě sympaťák. Vždycky mě bavilo koukat na „Dva italští gurmáni“ kde spolu s Gennarem Contaldem cestovali a vařili. Když v roce 2017 Antonio zemřel, koupila jsem si tuhle knížku. A mohu ji jenom doporučit. Úplně vás vtáhne do Itálie, seznámí vás s různými druhy těstovin, jak k nim vybrat omáčku, jak ty těstoviny vůbec udělat.. Opravdu.. Překrásná knížka a je mi m... číst celéoc líto, že nás takový sympatický gurmán opustil a už toho nevydá víc.
11/08/2018
Obrázek knihy
Úžasná kniha se skvělým popisem,člověk se uplne přenese do Itálie.
28/01/2018