Mgr., nutriční terapeutka, speciální pedagožka (SZŠ a VOŠZ, Ostrava). Publikace v oboru.
Nahlásit chybuČeská spisovatelka Jitka Knápková je odbornicí na speciální výživu a právě té se rozhodla věnovat také ve své literatuře. Autorka má na svém kontě prozatím pouze jednu knihu, tou je kuchařka vydaná pod názvem "Bezlepková a bezmléčná dieta". Jak titul napovídá, tato kniha je plná zajímavých receptů pro ty čtenáře, kteří si mohou vychutnat jídla pouze bez lepku a mléka, či laktózy. Pokud někdo musí dodržovat takovouto dietu, často si možná představí nevábná a monotónní jídla. Knápková tento mýtus zcela boří a představuje širokou škálu chutných, zajímavých a hlavně zdravých receptů. Kromě typů na pokrmy však kniha obsahuje také popis a rozpoznání různých příznaků, v rámci kterých tělo lepek a mléko odmítá. Knápková se také zmiňuje o tom zda existuje lék, a jak si na novou situaci nejlépe zvyknout.