Miroslav Merten

1945 - 2013

Recenze knih autora


Obrázek knihy
V životě každého z nás jednou přijde ten okamžik, většina z nás to už zná, kdy si řeknete: "Proč ještě nevím, jak se v evropské unii zpracovávají ryby?" Těm z vás, kteří si tímto obdobím procházejí právě teď, zrovna nejspíš spadl kámen ze srdce, protože tato impozantní publikace skýtá nejrůznější odpovědi na tuto otázku. A nejsou to jen jednoduché, jednovětné odpovědi, jaké byste čekali... číst celé v knihách o rybách pro začátečníky nebo pouhé "volnočasové rybáře", nic takového. Rybí knihy, jako právě tato, čtenáře požehnají těmi nejprofesionálnějšími znalostmi z oboru zpracování ryb (lat. pisces processui), které je možné za běžné kapitálové prostředky sehnat. Může se stát, že po dlouhém úmorném googlení Rybích knih na podobnou literaturu narazíte, ujišťuji vás ale, že se rozhodně nestane, že by v ní byla dodržena náležitá citační norma. Proto je tato kniha nejlepší a jedna jim všem vládne.
31/10/2017
Obrázek knihy
Já jsem se vždy bála ryby zpracovávat, protože jsem je nikdy moc nezpracovávala. Tato kniha, tedy kuchařka, kterou jsem dostala od své maminky, která ví, jak moc jsem se vaření ryb bála, Vám ukáže, jak rybu správně zpracovat. Obsahuje hodně návodů na to, jak rybu naporcovat, vykuchat a podobně. Několik receptů, které se Vám budou zaručeně moc zamlouvat a ve finále i moc chutnat. Doporuč... číst celéuji tuhle knihu.
28/11/2017
Obrázek knihy
Vánoce, Vánoce přicházejí zpívejme přátelé. Ano Vánoce se zkutečně blíží a s nimi i tradiční kapřík na štědrovečerní večeři. Pokud si i vy kupujete živého kapříka, který vám plave ve vaně, pak nastane ten okamžik a musíte ho správně zpracovat. Pokud si tím nejste jistí, tato kniha vám s tím pomůže. Je plná návodů jak vykuchat rybu, vykostit, jaké nože jsou na to nejlepší, jak ji správně... číst celé připravit na večeři na váš stůl.
29/10/2017