Kniha, která spojuje Rok v Provenci, Znovu v Provene a Navždy Provence, tři samostatně vydané knihy, které můžete samozřejmě pořídit zvlášť. Četla jsem všechny, ale nadšení, které jsem čekala, se nedostavilo. S mou oblíbenou knihou o Provence (Jak voní tymián od Marcela Pagnola) se to nemůže rovnat. To, co mi vadilo asi nejvíc, byl fakt, že vypravěč měl na všechno prostředky, nic p... číst celéro něj vlastně nebylo složité. Mít finance a splnit si sen, na tom není nic tak světoborného. I když pominu tento fakt, příliš mě nezaujaly ani popisy lákavých pokrmů a prostředí Provence, které mám jinak strašně moc ráda. Zkrátka se mě to nijak nedotklo.
Kniha Tajnosti francouzského pekaře mě dostala. Je to nádherná kniha. Dýchá z ní kouzlo, atmosféra daného místa, je z ní cítit přátelství mistrovského pekaře Gérarda Auzeta a spisovatele Petera Mayle, který již bohužel zemřel. Má nádherné ilustrace, a po jejím přečtení jsem si sedla k internetu a vyhledala si fotky onoho pekařství. Krásný - dá se říct i příběh tohoto úžasného řemesla, j... číst celéakým je pekař. A recepty, které v knize najdeme, tak ty doslova lákají k vyzkoušení. Doporučuji
Od rozmanitosti francouzské kuchyně zaměřil svoji pozornost na odvětví, které je nesmazatelně spojené s Francií. Žádné napodobeni produktů místních pekařů mimo hranice této labužnické země se nevyrovnají chuti a vůni právě upečeného pečiva. Peter Mayle nakoukl pod pokličku jednoho výtečného pekaře a popisuje jeho produkty. Mimo příběhy jsou součástí knihy i recepty včetně různých ... číst celévychytávek a postupů, které se běžně nepopisují. Atmosféra knihy je prostoupena vůní , která je charakteristická pro malá soukromá pekařství, jak ve městech tak na venkově. Roztomilé čtení, při kterém se sbíhají sliny v ústech.
Zajímavá útlá knížka, ve které se dozvíte všechno o pečení chleba v nádherné oblasti Provence (konkrétně v Cavaillonu). Docela se mi líbila celková atmosféra, kouzlo místa, ale zároveň i fakta, která jsem se dozvěděl, mi něco dala. Recepty pro mě byly lákavé, některé jsem dokonce vyzkoušel (asi 3 a dopadly vždy na jedničku). Líbilo se mi, že něco tak obyčejného, jako je pečení baget a c... číst celéhleba, dokáže být povýšeno až na jakýsi obřad.
Skvělá kniha od skvělého autora. I když už je skvělý autor Peter Másle dva roky po smrti, naprosto mne nadchla jeho láska k Provence. Klidný styl psaní, sklenka vína a oslava života. Tato kniha je napůl kuchařka, napůl vyprávění. Moc se mi líbila a zkusila jsem několik receptů baget. Je to téměř obřad, příprava, kynutí, pečení a pak pojídání. Kniha potěší, jak pekaře, tak všechny, co ma... číst celéjí rádi autora.
Když čtu tuto knížku a čtu ji každé léto, tak se přenesu do Provence, sedím na zahradě ,piji víno, z dálky se ozývají cikády a všude nás obklopují vinice. Čas pomalu a líně plyne, ve vzduchu se vznáší levandulová vůně. A v uších mi zní Itsi bitsi petit bikini. To vše mi navozuje četba této půvabné knihy. Kouzelný je i film.Kniha není silná, čte se dobře, sic je brožovaná, ty se špatně d... číst celérží v ruce. Knihu doporučuji vřele
Trošku ironická kniha, kdy autor využije nabídku vydavatele a pořizuje si různé věci z oblasti špiček společnosti. Popisuje nákupy luxusních potravin, komentuje nabídku i úroveň prodeje. Zavádí čtenáře do špičkových obchodů, kde šití bot nebo obleků má tak vysokou úroveň, že zákazník je doslova hýčkán a jako zavedený má v databázi založené nejen svoje rozměry , ale i oblíbené trendy.... číst celé Kniha zahrnuje nákupy, lázeňskou péči i pro autora nezbytnou gastronomii. Zajímavá publikace odhalující pro běžného člověka některé nedostupné, nebo až zbytečné rituály
Překrásně napsaná kniha, která Vás vtáhne do prostředí Provence. Člověk úplně cítí vůně levandule, bylinek a úžasného jídla. Láká Vás to tak, že by jste se nejraději sebrali a okamžitě odjeli směr Provence.
Pro milovniky Francie hlavne tedy Provence. Tato kniha v sobě spojuje tri samostatne knihy Rok v Provenci, Znovu v Provence a Navzdy Provence. Kniha pojednává o anglicanovi, který se rozhodne opustit svou domovinu a se svou zenou zacit žít v male vesnicce v Provance. Velice vtipne psane pribehy každodenního života a strasti ktere anglican zažívá. Vzdy však s humorem jim vlastnim zažívá ... číst celévetsi ci mensi dobrodruzstvi a poznává misti tradice, kulturu a zvyklosti. Uvedomuje si vsak rozdil oproti Anglii a vzdy prijeme glosuje. Oddechove cteni na leto, které bych doporudovala nejen zenam ale i muzum
Kdo se zajímá o pečení francouzských typů chleba, bagety a jiné podobné pečivo, měl by si tuto knihu koupit. Postupy a rady přímo od pekaře jsou zajímavé. Ovšem kdo by hledal recept na croisant, bude zklamaný. Ten tam není. Přesto je to velmi inspirativní kniha pro ty co raději pečou pečivo doma a je to příležitost posunout se dál.
Zábavné čtení proložené krásnými ženami , vynikajícím vínem a kuchyní. . Vtipně prokreslené portréty hlavních hrdinů pocházejících z Anglie USA a Provence. Vášně a láska pod modrým nebem, obklopené vinicemi a přírodou jižní Francie je jak je u autora zvykem je proložen i detektivním příběhem. Skvělé víno z neznámé vinice a vyhledávané sběrateli z celého světa se rodí aniž t... číst celéo ví, na zděděné statku a vinici hlavního hrdiny. Vše dobře dopadne, jak jinak tomu může být pod provensálským nebem. Málo kdy se povede zfilmovat úspěšnou knížku. V tomto případě se to povedlo a i když je příběh hodně upraven filmaři vznikla tak dvě rovnocenná díla.
Pohlazení po duši. A kdybych snad v nějakém životě měla být psem, chtěla bych členem smečky které šéfuje autor knihy. Krásná odpočinková kniha. Příjemné povídání jednoho pejska. Začátek knihy byl moc smutný, bylo mi Kluka moc moc líto, čím si musel projít a držela jsem mu palce. Od té doby, co ho madame pozvala do auta, se mu život naštěstí otočil o 180 stupňů. Pak už sice k... číst celéniha kapku stagnovala, ale pořád hodně milé čtení. Líbil se mi humor autora, hodně jsem se nasmála.
Kniha o "problémech", které bych jednou opravdu chtěl mít! Téma samotné má nejspíš ve čtenáři vzbudit pocit sympatií a lítosti nad boháči, kteří mají tak těžký život... Prostředí luxusních restaurací, nejdražších obchodů, kde si můžete koupit boty či oblek, míst, kde si koupit ty nejlepší lanýže,... je mi vzdálené, nic neříkající. Neoslovil mě bohužel ani autorův styl a dvě hvězdy dávám... číst celé jen za pokus přijít s něčím, co člověku původně mělo zpestřit život.
Taková milá, vtipná oddechovka, jejímž vypravěčem je pes. Z jeho pohledu se toho o sobě, my lidé, mnohé dozvíme a často se i zasmějeme. Od knihy jsem sice čekal trochu víc, něco podobného vyprávění o Robinovi (Frýbová), ale Psí život se mu rovnat nemohl. I tak to ale byla taková jednoduchá pohodička, nic náročného, se snahou autora napsat něco vtipného o našich čtyřnohých miláčcích. Pří... číst celéběh hezky doplňují ilustrace.
Ne, že bych knihu vyloženě hltal a nemohl ani na chvilku odložit, ale zase až tak špatné to nebylo. Takové autorovo shrnutí 25 let strávených v Provence, jedné z nejkrásnějších oblastí Evropy. Autor se sem rozhodl přestěhovat a strávit zbytek života. Ukazuje nám běžný život, vypráví o sousedských radostech i strastech, o dobrém jídle a pití,... Zkrátka se dozvídáme o jeho nejrůznějších ... číst celépoznatcích za dobu, po kterou zde žije. Úplně špatné to nebylo, ale na druhou stranu nic, co by ve mně zanechalo něco hlubšího.
Další příběh ze série "Podfuk" s postavou Sama Levitta v hlavní roli, opět nic moc, stejně jako ty předchozí, ale jako prázdninová oddechovka snad udělá radost. Mně příběh nijak nezujal. Popis dobrých odrůd vín a lahodného jídla mě časem začal nudit. Možná kdyby autor v tomto ohledu trochu ubral a přidal spíše na akci, bylo by to lepší. Pro mě to byla kniha, kterou jsem sice přečetl, al... číst celée nezanechala ve mně vůbec nic.