Velice uzitecna kniha. Co se drive predavalo z otce na syna dnes neni samozrejmosti a tuto kontinuitu narusenou muze ponici zalepit prave publikace jako je Domácí porážky drůbeže a králíků. Libi se mi, ze autor Wilhelm Bauer myslel opravdu na uplne zacatecniky a vse podava velice jednoduse, srozumitelne, krok za krokem, vse vyborne vysvetluje. Vyborne jsou take velice navodne doprovodne... číst celé fotografie.
Pokud jste se pustili do chovu domácích užitkových zvířat, určitě vás nemine, tak jako mě doba, kdy budete muset zvířata zpracovat na maso. Pokud vás nemá kdo techniku porážky a dalšího zpracování naučit osobně, což je nejlepší forma, tak dalším vhodným způsobem je nastudování téhle knihy. V ní je vše naprosto srozumitelně popsáno. Jak postupovat co nejhumálněji, jak zvířata zbavit kože... číst celéšiny a peří, na co si dát pozor při kuchání a jakým způsobem porcovat. Výborná kniha.
Když jsem si vzala svého manžela, tak jsem se přestěhovala za manželem do bytu ve městě. Ale jelikož pocházím z vesnice, kde bydlí tudíž moje maminka a tatínek, tak mám ráda velmi zvířata. A taky si moc dobře pamatuji na porážky králíků a slepic, či nějakého toho kohouta. Samotná porážka vždycky byla pro mě hrozná, ale na talíři už neodmítnu. Tahle kniha vás provede celým tímhle procese... číst celém. Líbí se mně, jak je v knize všechno vysvětlené. Doporučuji !!
Jak už jsem se tu jednou zmiňoval, můj otec je skvělý řezník a já mu tak měl moc často možnost koukat pod ruce a tak jsem se naučil celou řadu skvělých postupů jak se správně postarat o přípravu mas po jejich zabití a to je mnohdy teprve to pravé umění a ne každý si na to v té dnešní době taky troufne. Já si na to naštěstí troufnu a jsem moc rád, že se mi poštěstí a povede se mi stej... číst celéně tak jako kdysi otci.