Narozena 1874 v Kralupech nad Vltavou, zemřela 16.9.1926 v Praze. Učitelka vaření, autorka kuchařských knih.
Nahlásit chybuČeská autorka knih o vaření Anuš Kejřová svůj život zasvětila především výuce vaření. V roce 1910 si založila koncesovanou kuchařskou školu, kterou nejen vlastnila a vedla, ale kde také vyučovala. Pedagogické činnosti v oblasti vaření se také věnovala v Hradci Králové na dívčím lyceu a dívčí měšťanské škole. Kromě těchto činností pořádala také hospodářské a kuchařské kurzy, se kterými kočovala po celé zemi. V těchto kurzech se snažila mladé dívky naučit, jak se správně a úspěšně starat o své hospodářství či o svou domácnost. Velký důraz samozřejmě pak kladla na vaření. Je autorkou velkého množství nejrůznějších kuchařek jako například „Zlatá úsporná kuchařka s rozpočty“, „Kniha vzorné domácnosti“ nebo „Receptury teplých pokrmů“.