Alena Půlpánová

Alena Půlpánová je česká cukrářka a autorka naučných publikací. Napsala knihu Cukrářská technologie, která je určena jak profesionálům, tak amatérům. Tato kniha se využívá také jako výukový materiál oboru cukrář. Jsou zde uvedeny jak základní popisy surovin, výrobků, tak výrobní postup a to spolu s popisem výrobních vad a jejich náprav. Jsou zde také obsaženy recepty na výrobky bez použití cukru pro zákazníky, kteří cukr nesmí konzumovat. Kniha ale přijde vhod i pro domácí pečení a všechny recepty jsou napsány srozumitelně.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
úžasná kniha, jen by mohlo být víc u hotových výrobků inspirativních obrázků. Ale jinak velmi poučná kniha.
12/10/2022
Obrázek knihy
Moc skvělá knížka se všemi postupy na zákusky apod. Jestli někdo nad ní uvažuje, tak ať si ji bez váhání pořídí, doporučuji to všem a myslím, že s ní budete velmi spokojeni.
16/07/2020
Obrázek knihy
kniha koupena jako dárek
7/01/2020
Obrázek knihy
Tahle kniha mne zaujala. Vznikla v roce 1995, což na tu dobu bylo něco neuvěřitelného. V té době se tu o tarotu moc nevěděli. Dále jde o českou publikaci. Tuto knihu považuji za průkopnickou. Myslím si, že má stále co říct, ale už ji nemohu označit za nejlepší. Myslím si, že potom.. no za těch 25 let si trofám říct, že vyšlo spousta dalších i lepších. I tak si jí cením a určitě svou cenu stále má.
20/02/2019