\nŽlutá cibule v biokvalitě je nepostradatelnou surovinou v každé kuchyni. Můžete z ní dělat výbornou francouzskou cibulovou polévku. Cibule se přidává i do omáček či pomazánek, dobře chutná zapečená se zeleninou.\nTento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při...
číst celé
\n
Žlutá cibule v biokvalitě je nepostradatelnou surovinou v každé kuchyni. Můžete z ní dělat výbornou francouzskou cibulovou polévku. Cibule se přidává i do omáček či pomazánek, dobře chutná zapečená se zeleninou.
\n
Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
\n
Využití:
\n
\n- omáčky - zesklovatělá cibule s moukou tvoří základ omáček, inspirujte se receptem na koprovku v Dorotách jaro 2017 na str. 23
\n- krémové polévky - je dobré připravit si základ z cibule a brambor, brambory díky obsahu škrobu působí jako pojidlo a v polévce se pak neodděluje tekutina a rozmixovaná zelenina (brambor dejte málo, aby se chuť hlavní zeleniny příliš nenaředila)
\n- vajíčková pomazánka - orestujte nakrájenou cibuli na 2 lžících olivového oleje, přidejte 3-4 vajíčka a promíchejte, dochuťte 2 lžícemi lahůdkového droždí, solí, pepřem a bylinkami
\n- tofu-drožďová pomazánka - smíchejte droždí s umixovaným uzeným tofu a trochou olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a sušené nebo čerstvé bylinky
\n- hrachová kaše s cibulkou a celerem - kaši doplňuje osmažená cibulkovo celerová směs
\n
\n
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
\n
Skladování: Legislativní zařazení:
\n
schovat popis
Recenze