\nHouba shiitake neboli houževnatec jedlý má silnou kořeněnou chuť a výraznou vůni. Ve světě je značně oblíbená pro své široké využití v kuchyni. Vychutnejte si ji v biokvalitě.\nTento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné...
číst celé
\n
Houba shiitake neboli houževnatec jedlý má silnou kořeněnou chuť a výraznou vůni. Ve světě je značně oblíbená pro své široké využití v kuchyni. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
\n
Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
\n
Využití:
\n
\n- polévka - vyzkoušejte náš bezlepkový veganský recept na shoyu polévku s houbami shiitake a rýží
\n- smažené - houby můžete obalit například v hrašce a usmažit
\n- náhrada masa - opečené houby mohou na talíři sloužit jako výtečná náhrada masa
\n- smaženice - klasika na cibulce nezklame
\n- dušené - hodí se do salátů
\n- nudle - houbu můžete přidat i do čínských zeleninových nudlí
\n- grilování - na grilu jsou houby neodolatelné
\n- omáčka - připravte klasickou houbovou omáčku, tentokrát ale použijte tuto exotickou houbu
\n
\n
Tato jedlá houba s tmavohnědým kloboukem pochází z východní Asie, dnes se ale pěstuje i jinde po světě. Je tradiční součástí čínské kuchyně a její název je z japonštiny. Shiitake je v překladu \"houba rostoucí na shii\", což je bukovitý strom. Houba je i hojně využívaná v lidové asijské medicíně.
\n
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
\n
Skladování: Legislativní zařazení:
\n
schovat popis
Recenze