Košík
zboží
(prázdné)
Xantanová guma je jemný prášek bez chuti a zápachu. Působí jako stabilizátor a emulgátor, který na sebe váže vodu, a proto poslouží jako výborná náhrada lepku. Zajišťuje také delší trvanlivost pečiva a těsto se stává vláčnějším, méně se drolí a lépe drží tvar. Xantanovou gumu oceníte při klasickém pečení, ale i při přípravě domácího pečiva, dresinků a omáček.
Xantanová guma
| Nutriční hodnoty | \n1 dávka | \n
|---|---|
| Energia | <5 |
| Tuk | 0 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
| Sacharidy | <1 g |
| z toho cukr | 0 g |
| Bílkoviny | 0 g |
| Sůl | 0 g |
Nepoužívat v potravinách nebo nápojích konzumovaných kojenci nebo dětmi mladšími 2 let.
Recenze