Recenze Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu

Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu

Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu

339 Kč
Zobrazit knihu
Kvašená zelenina je už tisíce let tradiční potravinou snad všech národů. Moderní dobou pozapomenutá zásobárna velkého množství živin se ve 3. tisíciletí stává „vycházející hvězdou výživy“, nově objevovanou nejen těmi, kteří chtějí upevnit své zdraví a vitalitu, ale i gurmány a lidmi hledajícími... číst celé 

Recenze

15
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Výborná kniha. Člověk se z ní dozví i o historii probiotickych salátů, zastaví se v Korei, Japonsku, Evropě i ostatním světě. Je vysvětlena fermentace, co se během ní děje. Pro mě byla důležitá kapitola o tom, jak zeleninu fermentovat a nezkazí. Bylo zajímavé si také přečíst o jednotlivých druzích zeleniny a jejich vhodnosti pro fermentaci. Kniha obsahuje i několik málo receptů na probioticke saláty. Pokud chcete spíše recepty, pak doporučuji koupit i knihu Síla přírodní fermentace od Sándor Ellix Katze.
14/05/2020
Avatar uživatele
Velmi pěkná kniha o tom, jak si v domácím prostředí vytvořit vlastní superpotravinu - a to velmi jednoduchym způsobem, který při dodržení pár jednoduchých postupu dokáže každý o bez speciálního vybavení! Knížka obsahuje řadu velmi názornych fotografií, které jednotlivé postupy detailně doprovází a dobře ilustrují. Navíc obsahuje i spoustu receptů, které vypadají už od pohledu tuze chutně.
Moc pěkná kuchařka plná o inspirace. A co vy, už vám to doma kvasí? 😋
10/09/2018
Avatar uživatele
Zajímavá a praktická kniha, jež vás provedem procesem řízené fermentace potravin. Dočtete se o léčivých účincích kvašené zeleniny na lidské zdraví. Konkrétně se dočtete o tom jak probiotika působí na vaše zažívání. Dále si můžete přečíst i několik historických faktů a zajímavostí. Třeba jak se fermentací mění pšeničná zrna na myši, či bazalka na štíry. Opravdu! :D
Hlavní je však návod na zdárnou výrobu domácích kvašených pochutin. Je pravda, že konkrétních receptur není mnoho, ale radil bych dokoupit ještě další knihu o domácím kvašení.
29/07/2019
Avatar uživatele
Kvašená zelenina je superpotravina, ale musi se udelat dobre. A o tom, jak se vyvarovat zbytecnych chyb a neznehodnotit cenne vitaminy a mineraly pojednava prave kniha zamerena pro zdraví a vitalitu, autorem je Karel Machala a i kdyz jsem ho dosud neznala, tak musim jeho praci pochvalit, recepty jsou skvele a zakladni principy jsou vysvetlene tak, ze je chapu i ja! Hura. Muzu tedy doporucit, mne se libi.
3/01/2021
Avatar uživatele
Kniha je velmi zajímavá. Vše krásně jednoduše vysvětleno. Ocenila bych jen více receptů.
14/12/2018
Avatar uživatele
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu od Karla Machala je vážně skvělá. Tenhle způsob přípravy potravin je znám už dlouhou dobu a tak se rozhodně nemusíte bát pustit se do toho i vy sami. V knize se dozvíte informace jako například samitnou historii vzniku tohoto zpracování a jeho léčivé účinky. Celá řada skvělých receptů si vás rozhodně získá a svoje vlastní výpěstky si tak rozhodně mnohem víc vychutnáte.
10/12/2019
Avatar uživatele
Trochu zklamání, hódně teorie a jen pár receptů...
25/04/2020
Avatar uživatele
Kniha splnila moje ocekavani. Doporucuji a dekuji.
1/07/2023
Avatar uživatele
Ještě jsem celé nepřečetla, ale informace zajímavé a užitečné.
10/12/2021
Avatar uživatele
Kniha Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu nám přináší informace o tom, proč je kvašení zdravé a čím je zdravé. Zároveň nám poskytuje návod, jak s kvašením začít, jakou zeleninu vybrat a na co si dát pozor. Kvašená zelenina je úžasná, každý rok nakládáme zelí a zvykla jsem si zelí často jíst. - Alespoň malé množství několikrát do týdne. Vždycky jsem si chtěla vyzkoušet připravit i jinou kvašenou zeleninu a tato kniha se nejrůznější kvašenou zeleninou zabývá.
30/09/2021
Avatar uživatele
Na tuto publikaci jsem se velmi těšila. Tento způsob uchovávání zeleniny mne zajímá už dlouho, jen jsem nebyla schopna si najít potřebné informace, proto jsem velmi uvítala tento titul, který je navíc od českého autora, což kvituji s povděkem. Jednotlivé postupy, jak zkvasit zeleninu a vyrobit si domácí pickles, jsou dobře popsány, srozumitelně, přehledně. Navíc jsou doplněny pěknými barevnými fotografiemi.
5/06/2020
Avatar uživatele
Opravdu povedená knížka/kuchařka, téma je velmi pěkně zpracované. Nechybí informace o tom, proč je vlastné vhodné zeleninu kvasit, nejrůznější zajímavosti a samozřejmě spousta velmi lákavých receptů. Ty nejsou vůbec složité a především jsou velmi dobře popsané, včetně názorných fotografií. Do kvašení zeleniny se tedy může pustit opravdu každý. Vřele doporučuji, zejména přes zimu se kvašená zelenina velmi hodí pro doplnění jídelníčku.
3/05/2019
Avatar uživatele
Očekávala jsem více receptů na kvašení zeleniny.
24/12/2021
Avatar uživatele
Hezká, ale více odborná, málo použitelných, jednoduchých receptů v praxi.
15/01/2022
Avatar uživatele
Já osobně jsem do téhle doby poznal jen kvašené zelí a okurky. Teď je tu ale tahle kniha kde se dozvídáme další možnosti a přísady, které si můžete touto technokou osvojit. Líbí se mi rady jak snadno a s chutí se dá tahle naše kuchyně vylepšit a můžeme oprášit to, co si naše babičky rozhodně taky dopřávali jen jsme na to možná zapomněli. Moc nám to chutná a vám bude jistě chutnat taky. Jen si musíte chvilku počkat.
17/12/2019